trouwlocatie buiten

Erwin Schuurbiers

“Mijn naam is Erwin Schuurbiers en in het dagelijks leven ben ik officier bij de Koninklijke Luchtmacht. Ik werk op het Operatie Centrum van de vliegbasis Gilze-Rijen. Verder ben ik naast mijn werk ook druk met mijn sport: Militaire Vijfkamp. Dat is een militaire meerkamp, bestaande uit schieten, hindernisbaan lopen, hindernis zwemmen, handgranaat werpen en 8 kilometer cross-country hardlopen.”

Draag je op je werk vaak pakken?

“Ja, en nee: ik draag dagelijks mijn uniform van Defensie. Voor mijn normale werkzaamheden is dat mijn camouflage-uniform, het pak wat voor veel mensen bekend zal zijn. Voor formelere aangelegenheden heb ik een uniform wat veel weg heeft van een tenue de ville: een geheel donkerblauw pak, met lichtblauw overhemd en zwarte stropdas. Ik heb ook nog een derde uniform wat zeker het vermelden waard is, hierin heb ik namelijk mijn vrouw ten huwelijk gevraagd. Dat is een driedelige donkerblauwe smoking met een zwarte bies op de pantalon. Uiteraard met wit overhemd en zwarte strik.”

huwelijkszoen
zwarte smoking met strik

Je bent in de zomer getrouwd. Wanneer ben je begonnen met het oriënteren op je trouwpak?

“Ik heb mijn vrouw eind april ten huwelijk gevraagd en we hebben toen al vrij snel besloten dat we eind juli wilden gaan trouwen. Ik ben dus meteen na mijn aanzoek gaan oriënteren op mijn trouwpak. Ik wist namelijk dat hier nog wel eens een flinke levertijd aan vast zou kunnen zitten, maar die bleek bij Michael en Giso beduidend korter dan bij andere zaken. Ruim van te voren was mijn pak klaar, inclusief de laatste kleine vermaak werkzaamheden.”

“Ik ben meteen na mijn aanzoek gaan oriënteren op mijn trouwpak”

Wat heeft je ertoe gezet om bij Michael & Giso je trouwpak aan te laten meten?

“Mijn zus Karin, tevens mijn getuige, stelde voor om bij Michael & Giso te gaan kijken, omdat ze goede recensies was tegengekomen op diverse trouwsites. Dit bleek een schot in de roos, want ik heb op dezelfde dag van mijn eerste oriëntatie meteen mijn pak volledig laten aanmeten. Later begon het bij mij te dagen dat ik enkele vrienden al eens zeer positief had horen vertellen over ‘een zaak in Breda waar ze goede maatoverhemden aanmeten’. Breda is niet een hele grote stad en maatwerk is niet een hele grote branche in Nederland, dus ik vermoedde dat dit wel ‘die zaak’ moest zijn. Een enkel telefoontje met een van die vrienden bevestigde dit.”

zwart wit foto pas getrouwd

Je had dus al wat verhalen gehoord. Zijn de verwachtingen die je had waargemaakt?

“De louter positieve verhalen zijn in de maanden naar mijn bruiloft toe zeker bevestigd. Vriendelijk en vakkundig advies bij het aanmeten van mijn pak, advies over waar ik goede bijpassende schoenen kon vinden en ruim advies over de invulling van overige details en accessoires. Daarnaast was er voldoende ruimte voor mijn eigen inbreng, maar werd ik in mijn keuzes zeker niet naar de mond gepraat. Wanneer ideeën van mijzelf niet zo goed bleken te zijn, werd dat gewoon uitgesproken. Deze oprechte aanpak spreekt mij enorm aan.”

Had je van tevoren al een idee van wat voor type trouwpak je wilde laten aanmeten?

“Mijn zus kwam met de suggestie om te trouwen in een smoking. Het gegeven dat ik ook in avondtenue mijn aanzoek had gedaan, en de feestelijke uitstraling van een smoking, zorgden ervoor dat ik vrij snel besloten had dat het zoiets moest worden. Mijn vrouw en ik hebben dat eigenlijk vanaf het begin als heel belangrijk aangemerkt: onze bruiloft moest intiem en feestelijk zijn. Een smoking past hier in mijn ogen perfect bij!”

maatpak met stropdas

Tailor's Note - Rolf-Giso Heijkoop

“Al snel was besloten dat het een smoking zou worden, omdat dit mooi bij het thema paste. We hebben ervoor gekozen de smoking volledig volgens de etiquette te maken. Om het shirt iets extra’s te geven hebben we studs buttons gebruikt. Bij een smoking hoort natuurlijk een zwarte bow tie en lakschoenen, dit maakte de outfit echt compleet.”

Heeft de mening van de bruid een rol gespeeld in de keuze voor je outfit? Of het budget?

“Nee, we hebben er bewust voor gekozen om onze outfits geheim te houden voor elkaar, tot het moment dat we elkaar zouden zien op de trouwlocatie. Het budget heeft voor mij ook geen rol gespeeld in de keuze voor mijn outfit, al moet ik eerlijk toegeven dat het totaalbedrag lager is uitgevallen dan wat ik aanvankelijk gedacht had uit te moeten geven aan een trouwpak.”

“Er was ruimte voor eigen inbreng, maar ik werd niet naar de mond gepraat”

Kun je ons wat vertellen over jullie trouwlocatie?

“Wij zijn getrouwd op 5 minuutjes lopen van ons huis: het Markiezenhof in Bergen op Zoom. Een feestelijke, historische en chique locatie waar we onze ceremonie gehad hebben. Aansluitend hebben we hier met onze families en vrienden geborreld, om vervolgens de dag af te sluiten in ons favoriete Bergse restaurant: ‘t Spuihuis. Het uitgebreide diner wat we hier hadden liep soepel over in een intiem feestje, waarvan we ons de eindtijd nog maar vaag kunnen herinneren. Een dag nog beter dan we gewenst hadden.”

huwelijks speech
Buiten bruiloft met ballonnen

Tot slot, hoe zou je Michael & Giso na je ervaring met ons typeren?

“Eigenlijk heb ik het antwoord op deze vraag al meerdere malen gegeven in dit interview, maar daar kan ik volmondig op antwoorden: vakkundige oprechte en vriendelijke service met een kwalitatief hoogstaand eindproduct.”

Fotograaf: Eva Bloem