Bruidspaar op binnenplaats

Danny & Adinda

“Mijn naam is Danny van der Linden. Samen met mijn vriendin, inmiddels vrouw, hebben we gekozen voor een winter bruiloft. We hadden in 2018 een aantal bruiloften achter elkaar op de planning staan en wilde voorkomen dat onze bruiloft er tussen ‘gepropt’ zou gaan worden. We zijn op zoek gegaan naar een andere datum. In eerste instantie wilde we graag met oud & nieuw trouwen, dit bleek helaas praktisch niet haalbaar en uiteindelijk is het 14 december geworden.”

Steeds meer mensen kiezen voor een winter wedding, wat is volgens jou het voordeel van een winter wedding?

“Ik zou het iedereen aanraden, omdat je zo automatisch een andere setting creëert dan alle zomer bruiloften. Daarnaast hoef je je niet druk te maken over het weer. We gingen er namelijk al van uit dat het bagger weer zou zijn. Uiteindelijk hebben we een prachtige dag gehad met een heerlijk winterzonnetje.”

Hulp met aankleden groen 3-delig trouwpak
Groen wollig flannel jasje

Kan je iets vertellen over de locaties waar je getrouwd bent?

“Omdat we in het centrum van Rotterdam wonen wilde we een echte ‘stadse’ bruiloft. Informeel als een vrijdagmiddagborrel en de gasten echt het gevoel van de stad laten ervaren. In onze stamkroeg bij ons beneden hebben we op vrijdagmiddag de ceremonie georganiseerd. Stadsbrouwerij Thoms is een bierbrouwerij midden in het centrum met een moderne en hippe uitstraling en paste perfect bij onze wensen. Vervolgens zijn we met een traditionele Rotterdamse tram door het centrum naar Café Rotterdam gegaan. Café Rotterdam ligt prachtig gelegen aan de Maas met het uitzicht op de Erasmusbrug en de skyline van Rotterdam.”

“Ik zou het iedereen aanraden, omdat je zo automatisch een andere setting creëert dan alle zomer bruiloften.”

Ben je buiten Michael & Giso bij veel andere zaken geweest, waarom heb je voor Michael & Giso gekozen?

“Ik ben bij vijf zaken geweest voordat ik bij Michael & Giso uitkwam. Het is altijd goed om bij verschillende zaken langs te gaan om je goed te kunnen oriënteren. Het uitzoeken van een trouwpak is in mijn ogen veel meer dan alleen het uitzoeken van een pak. Het hele proces moet een mooie beleving zijn en iets waar je later mooie herinneringen aan over kan houden. Er moet een klik zijn met de mensen in de winkel, omdat je op deze manier gezamenlijk de beste keuze kan maken. Bij de andere winkels miste ik telkens de persoonlijke klik. Veel maatpakkenwinkels willen luxe uitstralen en daarmee creëer je ook vaak afstandelijkheid. Michael & Giso weet deze twee aspecten perfect te combineren wat voor mij belangrijk was om voor Michael & Giso te kiezen.”

Bruidspaar uitzinnige vreugde reactie

Hoe ben je bij ons terecht gekomen?

“Ik volgde Michael & Giso al enige tijd tijdens het oriënteren op de stijl voor mijn trouwpak. Toevallig was een collega van mij ook op zoek naar een trouwpak en die had het ook over Michael & Giso en zodoende besloten om daar ook maar is langs.”

Waarom heb je gekozen voor een maatpak?

“Ik vond het belangrijk om voor mijn eigen bruiloft een pak te kiezen wat niet alleen perfect zit maar wat je ook zelf hebt samengesteld, zodat het echt persoonlijk is. Dit geeft het hele proces net wat meer kracht. Daarnaast kom ik al snel uit bij een maatpak, omdat mijn maat vaak afwijkt van de standaard pakken. Ik kijk nog steeds terug op een mooie beleving waarin ik nog steeds het gevoel heb dit dat het perfecte pak was voor mij.”

Lachende pasfoto

Tailor's Note - Bob

“Bij Danny heb ik echt gekeken hoe ver ik kon gaan. Hij wilde graag buiten zijn comfortzone stappen bij de keuze voor zijn trouwpak. We hebben grenzen opgezocht met daarbij in het oog gehouden dat het pak bij zijn karakter en uitstraling zou passen. Comfortzone is meestal niet de beste keuze maar het pak moet wel comfortabel gedragen kunnen worden.”

Je hebt een groen/bruin combinatie gekozen, hoe ben je op deze combinatie uitgekomen?

“Omdat het om een bruiloft in december ging was ik automatisch al op zoek naar de meer winterse kleuren en combinaties. Hoe mooi ik de zomerse tinten ook vind, het was al snel duidelijk dat het een groen/bruin combinatie moest worden. Na enige tijd online oriënteren had ik zelf wat afbeeldingen gevonden hoe ik het ongeveer voor ogen had.”

Hoe heb je het kiezen van de stof in jouw combinatie ervaren?

“Heftig! Een achtbaan van emoties! Ook al had ik duidelijke voorbeelden wat ik graag wilde, ben ik persoonlijk een type wat doorgaans op safe speelt met mijn kledingstijl. Ik heb bij Bob al snel aangegeven dat ik geen blauw pak wilde maar echt iets anders en buiten mijn comfortzone wilde stappen. Dat klinkt natuurlijk heel leuk allemaal maar als het moment dan daar is. Hier sloeg bij mij de twijfel even toe. Het is goed als je dan iemand hebt die dit ziet en je kan overtuigen dat het super tof gaat worden.”

Kusmoment bruidspaar in groen trouwpak
Bruid en bruidegom op het dak

Waar kreeg je de meeste complimenten over tijdens de trouwdag?

“Het totale plaatje. Veel mensen hadden bij mij inderdaad een meer standaard combinatie verwacht. De meeste complimenten kreeg ik over de stijl en de stof want naast het feit dat het een mooie combinatie was, was ook de stof weer net iets anders dan normaal.”

Wat zou je toekomstige bruidegommen nog willen adviseren?

“Enorm cliché maar zorg ervoor dat je een bruiloft organiseert die bij je past. Kijk verder dan de begane paden en kijk echt wat jouw dag nog mooier en persoonlijker kan maken. Oriënteer je goed op de stijl die je voor ogen hebt en ga dan pas op zoek naar een geschikte zaak voor je trouwpak. Kijk goed of er persoonlijke klik is met de verkoper en vraag ook goed na of deze persoon het hele proces betrokken blijft of dat er telkens een andere persoon voor je staat, uiteraard kom je dan al snel uit bij Michael & Giso!”

“Ik kijk terug op een mooie beleving waarin ik nog steeds het gevoel heb dit dat het perfecte pak was voor mij.”

3-delig groen flannel Trouwpak
Bruidspaar met glimmende schoenen

Hoe zou je Michael & Giso typeren?

“Uiteraard met veel gevoel voor stijl maar het belangrijkste vind ik is dat je voelt dat ze rekening houden met de persoon die tegenover hun staat en zo op zoek gaan naar het perfecte pak voor deze persoon. Daarnaast heerst er in de winkel een fijne en ondernemende dynamiek waarin je echt het gevoel hebt dat je goed wordt geholpen.”

Fotografie: Romy van den Boogaard