trouwerij ceremonie maatpak driedelig trouwjurk bride bruidegom | Michael & Giso

Jasper & Geerke

“Ik ben Jasper Dogterom, 26 jaar en in mijn dagelijks leven ben ik agrariër en verbouwen we onder andere tulpen. Ik zou mezelf omschrijven als een enthousiast, gedreven, ambitieus en sportief persoon die graag buiten is.”

Hoe heb je de voorbereidingen naar de huwelijksdag toe ervaren?

Ik moet zeggen dat Geerke, mijn vrouw, onwijs veel heeft geregeld voor onze huwelijksdag. Ik heb dit als een mooie, inspirerende en uitdagende periode ervaren. Je stopt er heel veel tijd en energie in en je wil alles perfect hebben, en uiteindelijk vliegt zo’n dag zo voorbij!”

wedding ceremonie trouwen bruidspaar trouwjurk sleep bruidegom | Michael & Giso
trouwlocatie bloemen tuin garden romantisch venue ceremonie | Michael & Giso

Kun je iets meer vertellen over jullie huwelijksdag?

“We waren er al snel over uit dat we buiten wilde trouwen in een ontspannen en intieme sfeer. Toen we Domaine D’ Heerstaayen tegenkwamen wisten we dat deze locatie alles in één had. De orangerie, de wijngaard en de tuin gaven echt een gevoel alsof je je in Frankrijk waande. Het is de mooiste trouwlocatie die we ooit hadden gezien, en dat in ons kikkerlandje.

We begonnen onze dag samen op de Brabantse Heide, waar we elkaar voor het eerst ontmoetten. Dit was een bijzonder moment omdat we nog geen idee hadden hoe we er beiden uit zouden zien. Tijdens de fotoshoot zijn we ook nog naar een maïsveld gegaan, wat goed aansloot op mijn agrarische roots. De rest van de dag hebben we doorgebracht op Domaine D’ Heerstaayen.”

jawoord trouwen ring huwelijksceremonie trouwring bride groom | Michael & Giso

“De ceremonie werd in de orangerie gehouden. Dit zag er super sfeervol uit met de openhaard, de grote hoeveelheid bloemen en het groen wat er hing. Daarna hebben we geluncht in de boomgaard, zodat iedereen lekker door de tuin kon lopen. De kerkdienst vond plaats op het grote grasveld omdat we veel mensen verwachtten. We hebben zo genoten van dit bijzondere moment; Geerke werd weggeven door haar vader, er werd gezongen en dat in de aanwezigheid van alle mensen die speciaal voor ons kwamen!”

“We kijken terug op de meest bijzondere dag van ons leven!"

Het diner was ook in de orangerie. Het was net een sprookje: je waande je aan een grote italiaanse tafel met alleen maar familie en vrienden en niet te vergeten, goede wijn. We sloten de dag af met een buitenfeest. Het was een soort borrel setting met vuurkorven, een live jazz quartet en ‘s avonds een heerlijke pizza uit de pizzaoven! Zelfs de openhaard werd nog aangezet in de orangerie. 

We kijken terug op de meest bijzondere dag van ons leven!”

diner trouwerij speech waistcoat dinner tafel wedding | Michael & Giso

Hoe heb je je voorbereid op de afspraak bij Michael & Giso?

“Ik heb vooraf aan mijn vrouw gevraagd wat zij echt mooi zou vinden voor de kleur van mijn trouwpak. Zij heeft een Pinterest bord aangemaakt met alle pakken en kleuren naar haar smaak en deze met mij gedeeld. Eerlijk gezegd wist ik zelf niet zo goed wat ik nou echt bij mij vond passen.”

pochet in borstzak maatpak

Tailor's Note - Rolf-Giso Heijkoop

“Omdat Jasper nog niet voor ogen had wat hij precies wilde voor zijn trouwpak heb ik goed gekeken naar de setting van de bruiloft. De sfeervolle trouwlocatie leende zich perfect voor een licht pak dat helemaal binnen beige en pastel kleurenpallet paste. Door lichte details toe te voegen zoals de das en de knopen, kreeg het pak een zomerse uitstraling.”

Je hebt uiteindelijk voor een lichtkleurig driedelig pak gekozen, had je dit al van te voren bedacht?

“Nee zeker niet, maar het verraste me wel toen ik het aanhad!”

Het pak is afgestemd op de jurk van de bruid, wat vond zij van het pak?

“Ze had het zo niet verwacht, haha! Ze dacht eigenlijk dat ik met een donkerblauw pak of een smoking zou aankomen maar dat maakte het extra leuk. Ze vond de stof, de kleur en de fitting erg goed bij mij staan.”

bos trouwen huwelijk trouwpak groom trouwjurk bride | Michael & Giso
kostuum op maat huwelijk bruidspaar details manchet trouwjurk | Michael & Giso

Wat heeft je het meest verrast tijdens het proces van je trouwpak?

“Dat over elk detail in het pak super goed wordt nagedacht. Van de kleur knoopjes, tot de binnenvoering van mijn jasje, echt alles klopte. Soms hadden de details in het pak zelfs een knipoog naar wie ik ben.”

“Persoonlijk, meedenkend, authentiek en super klantgericht. Bij Michael & Giso ben je jouw eigen kledingontwerper van je trouwpak. Gelukkig wel met goede hulp en gericht advies."

Wat was doorslaggevend om voor Michael & Giso te kiezen?

“Ik was eerst in een andere winkel geweest waar ze allemaal standaard trouwpakken hadden hangen. Maar deze pasvorm paste niet helemaal bij mijn maten. Als een pak veel te groot is, is het ook moeilijk het totaalplaatje voor je te zien Daarnaast miste ik het persoonlijke tintje. Bij Michael & Giso wordt het pak echt op je lijf gemaakt. Een trouwpak is echt iets van jezelf en dat maakte dat ik overtuigd was van mijn keuze.”

trouwpak jasper dogterom driedelig detail das zand ceremonie | Michael & Giso
huwelijkspaar trouwjurk bos heide groom trouwpak driedelig | Michael & Giso

Hoe zou je Michael & Giso typeren?

“Persoonlijk, meedenkend, authentiek en super klantgericht. Bij Michael & Giso ben je jouw eigen kledingontwerper van het trouwpak, maar gelukkig wel met goede hulp en gericht advies. Rolf Giso heeft mij enorm goed geholpen! Hij had goede adviezen en was een hele gezellige man. De sfeer was super ontspannen en dat onder het genot van een biertje!”

Fotograaf: Stance Photography