terra oranje trouwpak op maat

Lenard Hofland

“Ik ben Lenard Hofland en ben eind mei getrouwd met Annick. Ik ben werkzaam in de sector internationale ontwikkelingshulp met als doel om het leven van mensen met minder kansen te verbeteren.”

Jullie zijn afgelopen voorjaar getrouwd, hoe kijken jullie terug op deze dag?

“Het waren 3 prachtige dagen, met mijn beeldschone bruid, om nooit te vergeten! We hadden er lang naar uitgekeken en het was helemaal zoals we wilden; met prachtige locaties, mooie woorden, een bijzondere trouwdienst en ruim de tijd om de liefde te vieren. We waren ook gezegend met zonnig weer, wat een extra glans gaf, en waardoor we alles heerlijk buiten konden doen..”

taart op strandbruiloft
bruiloft in de duinen

Hoe zijn jullie omgegaan met de invloed van Covid-19?

“Hier stonden we vrij relaxed in. We wisten tijdens het plannen dat er een kans was dat er tijdens onze bruiloft nog maatregelen zouden gelden. Desondanks, wilden we de bruiloft door laten gaan, en dat vroeg om enkele creatieve aanpassingen. Uiteindelijk hebben we 3 dagen feest gevierd om alle mensen te kunnen zien die we graag wilden ontmoeten. Het leuke effect hiervan is dat we veel meer tijd hadden met onze geliefden en op meerdere mooie plekken konden zijn.”

"Ik was op zoek naar een opvallende unieke outfit en ik heb niet de meest gangbare maat."

Op welke locatie ben je getrouwd, en waarom is het deze locatie geworden?

“Op donderdag zijn we getrouwd in het gemeentehuis van Wissenkerke met de reden dat Annick’s familie in Zeeland woont en we daarna naar het strand konden om feest te vieren en lekker uit te waaien in de duinen. Utrecht is ons ‘stadsie’, waar we elkaar leerden kennen en wonen. Daarom hebben we na onze huwelijksdienst in Zuilen met onze gasten genoten op het sfeervolle terras aan de werfkelders op de Oude Gracht bij Stadskasteel Oudaen, waar de bootjes en kano’s langs voeren en mensen enthousiast naar ons zwaaiden. De avond hebben we gevierd bij Chalet st. Helenaheuvel. Een prachtig plekje op de heuvel in de Kaapse bossen waar we tijdens een van onze wandelingen langskwamen en gelijk waren verkocht.”

grove ruit waistcoat met champagne kleurige das
natuur bruiloft

Waarom heb je gekozen om je trouwpak op maat te laten maken?

“Ik was op zoek naar een opvallende unieke outfit en ik heb niet de meest gangbare maat. Hoewel ik twijfelde om vanaf een stofstaaltje een trouwpak uit te kiezen werd ik mede door de Groom Stories overtuigd door het mooie ambacht.”

tycho tailor | Michael & Giso

Tailor's Note - Tycho van Galen

“Lenard wilde echt iets anders, iets opvallends en iets stijlvols. Daar ga ik natuurlijk helemaal van aan! We hebben gekeken welke kleuren goed bij zijn uiterlijk passen. Daarnaast is er gekozen voor een driedelig pak met ivoren accessoires om de outfit extra feestelijk te maken en ervoor te zorgen dat hij zich onderscheidt als bruidegom.”

Hoe heb je je voorbereid op de afspraak bij Michael & Giso?

“Op het internet ben ik me alvast gaan oriënteren. Uit het advies van Michael & Giso om verschillende moodboards te maken, bleek hun deskundigheid. Ik maakte een moodboard van de trouwlocaties en pakken die ik mooi vond, en mijn vrouw een van haar jurk en accessoires. Zo werd alles mooi op elkaar afgestemd.”

"De gasten waren lovend over de totale outfit en vonden de kleur erg bij mijn persoonlijkheid passen."

Had je voor de afspraak al een beeld wat je wilde gaan dragen?

“Ja, ik had al wat ideeën over wat ik graag wilde. Tycho sloot hier goed bij aan, reikte de beste opties aan en adviseerde wat het beste bij mijn uiterlijk paste. Dit was een hele fijne samenwerking..”

natuurlijke tinten voor bosbruiloft

Heeft de outfit en pasvorm je achteraf verrast?

“Ik vertrouwde erop dat het mooi ging worden en het resultaat was werkelijk waar fantastisch! Ik denk dat ik het meest verrast was over de pasvorm. Hier is heel veel aandacht aan besteed, waardoor het pak perfect paste en ik er heerlijk in kon bewegen. De gasten waren lovend over de totale outfit en de kleur. Ze vonden het erg bij mijn persoonlijkheid passen.”

Welk advies heb jij voor toekomstige bruidegoms?

“Oriënteer zelf voordat je de afspraak hebt op wat je wel en niet mooi vindt, en bespreek dit. Vertrouw en benut daarna vooral de deskundigheid en ervaring van Michael & Giso.”

trouwen in de duinen

Hoe zou je Michael & Giso omschrijven?

“Vakmanschap pur sang, nauwkeurig tot op de millimeter, drive om het beste te willen afleveren. Ook prettig is dat ze ruim de tijd nemen voor de klant.”

 Fotografie: Bianca Rijkenbarg