trouwen in het bos

Jeffrey & Cindy

“Ik ben Jeffrey Versteeg, 34 jaar oud en in het dagelijkse leven ben ik ondernemer. Samen met mijn vader heb ik een aannemersbedrijf en een schildersbedrijf, en zijn voornamelijk actief in en om Utrecht. In beide bedrijven zijn nogal wat familieleden actief zijn, een echt familiebedrijf dus. In mijn vrije tijd ga ik graag naar de sportschool, spreek ik af met vrienden en geniet ik van de mooie dingen in het leven.”

Jullie zijn 14 augustus getrouwd, kun je iets meer vertellen over de huwelijksdag?

“Onze trouwdag vond plaats bij Finley in Loosdrecht. Een prachtige locatie aan het water die wij mede hadden uitgekozen omdat de mogelijkheid er was om de ceremonie buiten aan de Loosdrechtse plassen te houden. De nacht voor de grote dag heb ik met mijn getuigen doorgebracht in een hotel. Het was prachtig weer de 14e – gelukkig iets minder warm dan de dagen ervoor toen het rond de 35 graden was – maar nog steeds rond de 27 graden, dus de ceremonie kon hierdoor ook buiten plaatsvinden.

Door de regelgeving rondom corona konden we minder gasten uitnodigen dan vooraf het idee was. We hebben ervoor gekozen de grote dag enkel met de daggasten door te brengen. Een noodgedwongen beslissing die eigenlijk wel relaxed uitpakte. We konden het middagprogramma wat langer door laten lopen en wat later van start gaan met het diner. De middag na de ceremonie was dan ook echt super. Door het prachtige weer konden we de middag buiten doorbrengen aan het water terwijl een dj met een saxofonist aan het spelen waren, precies zoals we vooraf hadden bedacht. De avond werd gevuld met een diner en toch een klein feestje. Zoals je zo vaak hoort vliegt de dag echt voorbij maar omdat we geen avond gasten ontvingen, hadden we de tijd gehad om met iedereen die aanwezig was wat tijd te delen. Wat dat betreft waren de maatregelen een geluk bij een ongeluk.”

voorbereiden bruiloft
3 delig maatpak grijs

Hoe heb je de voorbereidingen naar de huwelijksdag toe ervaren?

“De voorbereidingen tot aan half maart gingen zoals het hoort. Op zoek naar een locatie, proef diner, leveranciers benaderen etc. Tot half maart ineens het land op slot ging en alles onzeker werd. Op dat moment was voor iedereen onduidelijk wat er zou gaan gebeuren en ook al leek op dat moment augustus nog ver weg: we moesten doorgaan met de voorbereidingen – en als ik zeg we bedoel ik met name Cindy – omdat veel dingen ver van te voren vastgelegd moeten zijn. Hoe dichter we bij 14 augustus kwamen des te meer sloeg de stress toe. Wat mocht wel en wat kon niet, kan het überhaupt doorgaan? Elke persconferentie zaten wij met spanning te kijken wat er zou gebeuren en ondertussen ging Cindy door met de organisatie van onze grote dag. Tot het moment kwam dat er bekend werd dat de maatregelen versoepeld werden. We hebben letterlijk in de huiskamer staan springen van blijdschap, onze dag kon doorgaan hetzij in iets aangepaste vorm. We hebben in overleg met de locatie de beslissing genomen om het aantal gasten te reduceren van 100 naar 45 en hebben de gehele dag met 45 mensen die het dichtste bij ons staan mogen vieren.”

zomerse bruiloft

Had je voor de afspraak bij Michael & Giso al duidelijk voor ogen hoe het pak er uit moest zien?

“Nee eigenlijk niet echt. Vanwege de onzekerheid m.b.t. het corona virus, ben ik pas (veel te) laat op zoek gegaan naar een pak. Ik had wel wat afbeeldingen verzameld van dingen die ik mooi vond, maar een uitgesproken idee had ik er niet over. Wat ik wel wist is dat ik wat bijzonders wilde hebben maar wat dat dan precies zou moeten zijn, daar had ik geen idee van.”

"Het proces naar het uiteindelijke pak toe, heb ik als een enorme toevoeging ervaren in aanloop naar onze grote dag."

Waarom heb je voor Michael & Giso gekozen als winkel om je trouwpak te laten maken?

“Youri – één van mijn getuigen en tevens mijn neefje en beste vriend – of zoals veel mensen zeggen de 2e helft van de siamese tweeling genaamd: Jeffrey en Youri, zijn vriendin zit in de maatpakken branche en heeft mij op Michael & Giso gewezen. Ik bleek al maanden een brochure van Michael & Giso thuis te hebben liggen die zij op heeft laten sturen naar mij. Ik kwam hier pas achter toen ik actief ging zoeken naar een pak en nogmaals informeerde bij hen of zij nog een goede zaak wisten waar ik terecht kon. Ik heb toen gelijk een brochure via de site aangevraagd en kwam toen tot de ontdekking dat ik die al op de keukentafel had liggen. Ik heb de brochure toen goed bekeken en gelijk contact opgenomen met Rolf om een afspraak in te plannen.”

maatpak met stropdas

Tailor's Note - Rolf-Giso Heijkoop

“Verfijnd, sportief en niet alledaags waren specifiek gewenste kenmerken, een mooi bevredigend resultaat!”

Hoe heb je het kiezen van de stoffen ervaren?

“Dit was naar aanloop van de bruiloft echt één van de leukste dingen om te doen. Ik ben naar Breda gegaan met mijn drie getuigen: mijn vader, en twee neefjes. Omdat ik niet wilde kiezen tussen die drie als getuigen, heb ik ze gewoon alle drie gevraagd. Wat een leuke ervaring om de stoffen uit te zoeken en wat een keuze aan stoffen. Rolf wist de juiste dingen te laten zien en stapsgewijs kwamen we bij de uiteindelijke stof op basis van trouwlocatie, huidskleur, haarkleur etc. Het is nogal lastig om je voor te stellen hoe het pak eruit gaat zien als je alleen een stukje stof voor je hebt van +/- 15×15 cm, en of het klopt bij je uiterlijk. Het is uiteindelijk toch gelukt. Iedereen was het erover eens dat dit de stof moest worden. Maar goed, dan heb je de stof, maar daar blijft het niet bij; de voering, de knopen en dan nog alle verschillende stijlen van de jasjes, broeken etc. Echt super om een keer op deze manier een pak samen te laten stellen en wat heb ik veel gehad aan het advies en kunde van Rolf.

Omdat de bruiloft van je zoon toch wel een hele bijzondere dag is, heeft mijn vader ook een pak aan laten meten. De stof voor het pak van mijn vader was sneller duidelijk. Een pak dat al gemaakt was en in de zaak hing trok hij aan en dat zat al nagenoeg als gegoten. De kleur, de stof, de stijl; alles paste alsof het al voor hem gemaakt was. Mijn andere getuigen heb ik als cadeau een overhemd aan laten meten door Rolf. We hebben echt een leuke middag gehad en ontzettend gelachen in de zaak in Breda. We waren het er op de terugweg allemaal over eens: “als je hier niet slaagt we niet zouden weten waar dan wel”.”

bruidegom lopen naar altaar
maatwerk pak voor bruiloft

Je hebt samen met je vader een pak laten maken, hoe was het om zo jullie pakken op elkaar te kunnen afstemmen?

“We waren daar dus niet alleen voor mijn trouwpak, maar ook voor het uitkiezen van een pak voor m’n vader. Helaas hebben wij in 2017 afscheid moeten nemen van mijn moeder, zijn vrouw, die helaas veel te jong op 53 jarige leeftijd is overleden. We hebben daardoor enorm heftige jaren gehad en het was mooi om eindelijk met elkaar naar iets moois toe te leven. Ik heb het ervaren als een heel bijzonder moment. Het pak van mijn vader deed eer aan de persoon die hij is. Ik ken namelijk niemand die zo ontzettend sterk is als hij en dit pak past bij zijn persoonlijkheid. Mijn pak en dat van hem waren heel verschillend maar samen klopte het helemaal.”

"Als je hier niet slaagt, zouden we niet weten waar dan wel".

Heeft de outfit en pasvorm je achteraf verrast?

“Ik wist niet wat ik moest verwachten omdat ik nooit eerder een pak op maat heb laten maken. Maar het pak zat perfect, tenminste dat dacht ik bij de 1e keer dat ik het ging passen. Rolf daarentegen was wat kritischer en zag wat punten die hij nog aan wilde passen. Pas nadat hij vertelde wat er in zijn ogen nog beter kon en aan wilde passen zagen wij het. De punten werden aangepast en bij de volgende pasdag merkte ik wat die details nog voor verschil maakte. Letterlijk alles klopte aan de pasvorm en het pak zat echt als gegoten. De pasvorm heeft mij echt enorm verrast en heb ook heel veel complimenten gehad over het pak.”

jurk met lange sleep in bos

Wat is je advies naar toekomstige bruidegoms tijdens hun zoektocht naar een trouwpak?

“Begin wat eerder dan 10 weken voor je bruiloft met het zoeken naar een outfit haha! Verder als advies om je niet te veel vast te klampen aan iets wat je al eens gezien hebt, op bijvoorbeeld een plaatje op internet. Mijn pak is echt heel anders geworden dan wat ik vooraf voor ogen had, maar ik denk dat als je flexibel het proces in gaat uiteindelijk het mooiste pak eruit komt. Ik ben blij dat ik niet heb vastgehouden aan mijn idee vooraf, want het uiteindelijke pak paste veel beter bij de persoon die ik ben. Ik zou het proces hoe ik dit heb ervaren bij Michael & Giso de toekomstige bruidegoms dan ook echt gunnen.”

Hoe zou jij Michael & Giso typeren?

“Het gevoel dat ik aan Michael & Giso heb overgehouden is dat ze absolute kwaliteit leveren, kennis van zaken hebben, je goed adviseren en er een relaxte sfeer hangt. Niet alleen zijn de pakken die ze maken echt heel erg mooi, maar misschien belangrijker nog is dat ik het proces naar het uiteindelijke pak toe, als een enorme toevoeging heb ervaren in aanloop naar onze grote dag.”

Fotograaf: Liselore Stap