trouwpak driedelig huwelijk straat nederland wedding trouwjurk | Michael & Giso

Rik & Marianne

“Mijn naam is Rik van Helden, ik ben 26 keer jarig geweest en woon in Leerdam samen met mijn vrouw Marianne. In het dagelijks leven ben ik Trader bij het bedrijf OTR Oiltrade B.V., een bedrijf dat handelt in plantaardige oliën. Ik zorg dat de oliën zo goedkoop mogelijk worden ingekocht en voor een hogere prijs weer worden verkocht. Verder sport ik graag, heb ik graag vrienden en/of familie op bezoek en ben ik een liefhebber van goed eten.”

Hoe heb je de voorbereidingen naar de huwelijksdag toe ervaren?

“Marianne is echt een enorme regeltante, dus zij heeft samen met onze twee ceremoniemeesters Laura en Christine voor 90% de bruiloft georganiseerd en ik heb de overige 10% verzorgd. Het was heel fijn dat Marianne en ik bijna altijd hetzelfde idee hadden over hoe bepaalde aspecten er uit moesten komen te zien. De week voor de grote dag was het echt aftellen en konden we beiden eigenlijk niet meer wachten.”

trouwen boeket huwelijk paar trouwjurk groom trouwdag | Michael & Giso
rik trouwkostuum maatpak detail groom bruidedom | Michael & Giso

Hoe lang voor de bruiloft ben jij je gaan oriënteren voor je trouwpak?

Ik ben iemand die graag dingen ver van te voren en goed regelt. Dat geldt voor privé, werk én vrije tijd. Dus ook met mijn trouwpak was ik ruim op tijd gaan zoeken, ik gok ongeveer 5 maanden voor de bruiloft.”

“Ik houd er wel van om net even wat anders te hebben dan de rest, daarom was ik bij Michael & Giso aan het goede adres.”

Wie heb je meegenomen naar de eerste afspraak bij Michael & Giso, en waarom?

“Tijdens de allereerste afspraak zijn mijn moeder en Marianne mee geweest om te kijken wat Michael & Giso ons te bieden had. Bij het tweede bezoek aan Michael & Giso hebben we het trouwpak echt samengesteld. Marianne was er bij deze afspraak niet bij, dus ze heeft dus ook niet gezien hoe mijn trouwpak eruit zou komen te zien.”

Trouwen zomer
details klok trouwdag maatpak beige linnen zomer trouwpak horloge zakhorloge rik | Michael & Giso

Hadden jullie een bepaald thema waar jullie rekening mee hebben gehouden bij het uitzoeken van de outfits?

“Voor de bruiloft hadden we een aantal kleuren van de dag vastgesteld: goud, zwart, olijfgroen en wit. Verder hadden wij geen specifieke dresscode om rekening te houden, maar we vonden het wel mooi als alle gasten redelijk ‘relaxt’ gekleed zouden komen die dag. Dus een stropdas was zeker niet verplicht en wilde graag veel linnen kleding. Een beetje het Italiaanse tintje, daar houden wij wel van.”

pochet in borstzak maatpak

Tailor's Note - Rolf-Giso Heijkoop

“Omdat de tinten van de bruiloft voornamelijk olijfgroen en wit zouden zijn, wilde ik juist een andere kleur kiezen voor het trouwpak die wel zou matchen met dit kleurenpallet zodat Rik op zou vallen. Ondanks dat het een driedelig pak is, waardoor hij duidelijk de bruidegom is, heeft het pak door de stof een casual uitstraling. De donkere das heb ik bewust gekozen voor het klassieke randje dat mooi matcht met de jurk van Marianne.”

Je hebt voor een lichtkleurig en driedelig pak gekozen, wist je van te voren al hoe je trouwpak eruit moest komen te zien?

“Het leuke is dat ik eigenlijk nog geen idee had hoe mijn trouwpak eruit moest komen te zien. Ik heb daarom eerst foto’s van trouwpakken bekeken en ben daarna gaan zoeken naar iets wat bij onze dag zou passen. Ik wist wel dat ik niet iets gebruikelijks wilde, zoals donkerblauw of donkergroen. Ik houd er wel van om net even wat anders te hebben dan de rest, daarom was ik bij Michael & Giso aan het goede adres.”

Je gaf aan dat je het pak na de huwelijksdag nog wilde doordragen, hoe hebben de tailors aan deze wens bijgedragen?

“De pasvorm is voor een maatpak natuurlijk uiterst belangrijk. Je kan een schitterend pak hebben, maar als het niet lekker zit, doe je deze toch niet graag aan. Daarom moest de fit echt perfect zijn en dat is in dit geval helemaal geslaagd. Bovendien heb ik wat persoonlijke details toegevoegd aan dit pak zoals de gespen op de zijkant van de broek, de omslag van de broekspijp en de initialen aan de binnenkant van het jasje.”

trouwpak driedelig beige huwelijk bruidsjurk | Michael & Giso

Hoe ben je bij Michael & Giso terecht gekomen voor je trouwpak?

“We zagen Michael & Giso op Instagram voorbijkomen met een foto van een bruidegom met een soortgelijk pak dat ik uiteindelijk heb samengesteld. Daarnaast werden we geïnspireerd door de manier van werken en alle positieve verhalen op de website!”

"Niks is te gek en mijn verwachtingen zijn daarom zeker overtroffen."

Hoe heb je de afspraken bij Michael & Giso ervaren?

“Bij Michael & Giso krijg je altijd een ontzettend warm ontvangst. Ook gaan ze op professionele wijze te werk; er wordt overal genoeg tijd voor genomen en er wordt goed geluisterd naar persoonlijke wensen. De maten worden heel nauwkeurig opgemeten. Niks is te gek en mijn verwachtingen zijn daarom zeker overtroffen.”

trouwen diner huwelijk jawoords bruidspaar sluier waistcoat detail groom dinner | Michael & Giso

Wat karakteriseert Michael & Giso volgens jou?

“Iedere werknemer heeft zijn eigen specialiteit, met het uiteindelijke doel de klant gelukkig te maken met een uniek pak. Met hun drive, kennis en ervaring is dit een dikke vette aanrader voor iedere bruidegom die op iets bijzonders wil!”

Fotograaf: Marilyn fotografie