werner groom bruidegom trouwpak | Michael & Giso

Werner & Vivian

“Ik ben Werner Spronk en ik ben headhunter in de tech wereld. Dat is een enorm afwisselende job waarbij je mensen en bedrijven echt vooruit kan helpen. Een combinatie van mensgericht werken en commercieel bezig zijn. Energie krijg ik van veel dingen, ik houd van sporten zoals kitesurfen, hardlopen, fitness, zwemmen en skiën. Samen met mijn vrouw Vivian, probeer ik zoveel mogelijk nieuwe plekken te ontdekken. Daarnaast heb ik een hele hechte vriendengroep, zie ik mijn familie vaak en houd ik enorm van dinnerparty’s die soms best wel mogen escaleren. Ook een goed festival op zijn tijd vind ik heerlijk om stoom af te blazen.”

Kun je ons wat meer vertellen over het huwelijksaanzoek en de voorbereidingen hier naartoe?

“Tijdens de eerste lockdown verdiepte onze relatie zich enorm en wist ik dat ik Vivian ten huwelijk wilde vragen. Dat proces begon met het kopen van een mooie ring en het bedenken van de perfecte plek. Ik dacht aan Spanje, op het strand met zonsondergang want daar zijn we zo dol op. Omdat Spanje anderhalve dag voor vertrek op code oranje ging, besloten we naar Italië te gaan en moest ik in de auto mijn plan opnieuw vormgeven. Tijdens die bewuste autoreis hadden we het over het huwelijk van een vriend dat al twee keer was uitgesteld, waarop Vivian eruit flapte: ‘als je mij nu zou vragen, dan zou dat wel enorm vroeg zijn…’ En ik had de ring al in mijn tas zitten.’ Ik probeerde met klamme handjes en een hartslag van 200 rustig te blijven. Gelukkig voegde ze snel toe: ‘maar ik zou wel ja zeggen.’ Godzijdank!”

bruiloft jawoord ceremonie trouwpak trouwjurk | Michael & Giso

“Eenmaal aangekomen op onze tweede locatie in een oud hotel in Puglia, ben ik op het dak geklommen. Het uitzicht was geniaal, dus ik had mijn plek gevonden. Een zonsondergang is het mooiste met een klein beetje bewolking, dus met een aantal strakblauwe dagen wachtte ik rustig af tot het juiste moment. Op dag vijf lagen we op het strand uit te brakken van een goed feestje de vorige nacht, toen er eenmaal wat wolken verschenen. Dit zou de avond worden waarop ik haar zou vragen. Ik werd meteen rete zenuwachtig. Ik wilde niet gaan hakkelen over mijn woorden en haar laten merken dat ik zenuwachtig was.”

“Terug bij het hotel haalde ik snel een fles wijn en liepen we via een flink steil trappetje het dak van het hotel op. We hadden prachtig uitzicht over de velden met olijfbomen. Ik had een quiz bedacht met 11 vragen over onze relatie. Van de juiste antwoorden werd een letter geselecteerd, die achter elkaar in het Italiaans ‘voy sposarmi’ opleverde. Wat betekent: ‘wil je met me trouwen’. Aangezien Viv weinig italiaans spreekt, snapte zij de uitkomst niet. Ik gaf haar als bonus de mogelijkheid om binnen 1 minuut op te zoeken wat ‘voy sposarmi’ betekent. Dit gaf mij de tijd om snel de ring uit mijn tas te halen. Ze zei: ‘huh, wil je met me trouwen?’ Ze snapte het pas toen ze mij met ring op één knie zag zitten, haha!”

Burgundy trouwpak met matchende bruidsjurk
trouwpak combinatie bijzonder bruidegom mannelijke gasten | Michael & Giso

"Ik vroeg bij vrienden rond waar zij een goede ervaring hadden gehad."

Jullie zijn afgelopen september in Puglia getrouwd, waarom is het deze locatie geworden

“Wij wilden het huwelijk in dezelfde regio doen als het aanzoek omdat we daar een enorm goed gevoel bij hadden. Daarnaast leek het ons fantastisch om een intiem huwelijk van vrijdag tot en met zondag te vieren waarbij je veel tijd en aandacht voor elkaar hebt. We nodigden een relatief kleine groep uit waarvan zoveel mogelijk mensen op de plek zelf konden slapen. Masseria Ayroldi had met 20 kamers ruimte voor bijna iedereen. Het is echt een authentiek Italiaans plek, mega intiem, tussen de olijfbomen, een zwembad. Al met al onze droomlocatie.”

mediterraanse bruiloft uniek trouwpak | Michael & Giso

Hoe hebben jullie het ervaren om een bruiloft in het buitenland te organiseren? 

“We hadden een geweldige weddingplanner met mega veel ervaring. Noodzakelijk ook, want wij spreken nauwelijks Italiaans en oudere Italianen juist geen engels. Het meest spannende vond ik het boeken van een locatie zonder het gezien te hebben, dat kon niet vanwege de lockdown. Bovendien waren ze ook nog aan het renoveren. Door onze weddingplanner hoefden wij eigenlijk alleen keuzes te maken, in plaats van zaken te regelen en uit te zoeken. Dit kan ik echt iedereen aanbevelen.”

Tycho maatwerkspecialist michael giso | Michael & Giso

Tailor's Note - Tycho van Galen

“Werner wilde een bijzonder pak en was daarvoor bij ons aan het juiste adres. Met een duidelijk idee van een zomers licht pak gingen we aan de slag. Werner stond open voor een unieke kleur, deze paars roze stof had ik namelijk nog niet vaak aangemeten!”

Kun je ons meenemen op jullie grote dag, hoe zag deze eruit? 

“Omdat het een heel weekend was, hadden we een redelijk uitgebreid programma. Op vrijdag kwam iedereen binnen druppelen en hebben we een borrel gedronken bij het zwembad. ‘S avonds organiseerden we een pizza party met speeches van vrienden. Dat leidde tot een afterparty op één van de kamers, haha!”

“Zaterdag begonnen we bij het zwembad, lekker ontspannen. Om 4 uur hadden we een ceremonie waarin onze geloften centraal stonden. Een vriend van ons deed het officieuze huwelijk. We waren eerder voor de wet al getrouwd in Nederland. Na het huwelijk was er een borrel met felicitaties en een golden hour fotoshoot. Toen schoven we aan bij een Italiaans diner tussen de olijfbomen. En een paar uur later ging het dak eraf met een dj en zelfs een saxofonist tot in de late uurtjes. Je kan je voorstellen dat we zondag een lazy en brakke brunch bij het zwembad hadden om lekker bij te komen en na te kletsen.”

diner bruiloft trouwdag | Michael & Giso
dineren bruiloft gasten trouwdag | Michael & Giso

Hoe ben je begonnen met oriënteren voor je trouwpak en hoe ben je uiteindelijk bij Michael & Giso terecht gekomen? 

“Op het Instagram account van Masseria Ayroldi, onze trouwlocatie, zag ik een foto van een Italiaanse bruidegom die een paarsroze jasje en gilet droeg op een lichte pantalon. Dat vond ik geniaal! Voor zo’n pak kon ik niet naar een grote zaak gaan. Daarom vroeg ik bij vrienden rond waar zij een goede ervaring hadden gehad. Michael & Giso werd genoemd en ik kreeg meteen een goed gevoel bij de uitstraling, het intieme karakter en de liefde voor het werk dat ze doen. Ik had dankzij foto’s online en in hun magazine alle vertrouwen dat zij van iets niet standaards, iets heel moois konden maken.”

"Ze voelden heel goed aan wat ik graag wilde en belangrijk vind."

Op welke manier heeft de tailor volgens jou, jouw wensen vertaald naar het perfecte trouwpak?

“Het pak dat ik wilde was absoluut niet standaard. Ik wilde iets met karakter zonder teveel te gaan shinen want de meeste aandacht moet natuurlijk naar de bruid! Daarbij wilde ik een vlotte uitstraling, niet te klassiek en iets wat goed past bij een summer wedding. Sommige dingen had ik heel duidelijk voor ogen, sommige ook juist niet. Het maken van keuzes vind ik makkelijk, maar bij bepaalde keuzes van mijn pak ben ik volledig mee gegaan op het advies van Tycho. Denk aan advies over het gilet, welke lengte precies goed is, en ga zo maar door. Ik vertrouwde op zijn vakmanschap.”

zwembad stel trouwpak trouwjurk getrouwd | Michael & Giso

Hoe heb je het proces van maatwerk ervaren en zijn er facetten hierin die je hebben verrast?

“Heel prettig! Ik heb nogal lange armen, maar met het juiste advies pakte dit perfect uit. Ik vond het ook wel spannend want je kiest een pak op basis van iets wat je je moet inbeelden. Bij de eerste fitting werd het na een aantal aanpassingen echt duidelijk wat het verschil is tussen kwaliteit maatwerk en een ‘gewoon goed’ pak.”

Hoe zou je Michael & Giso in drie woorden omschrijven en waarom?

“Ten eerste authentiek, Ze hebben echt een sterk idee over wat goed is en wat niet. Ook als ik zaken inbracht die niet haalbaar of wenselijk waren, gaven ze duidelijk aan wanneer iets niet kon. Daarnaast creëren ze echt maatwerk: ze voelden heel goed aan wat ik graag wilde en belangrijk vind. En als laatste relaxed; er hangt een fijne sfeer, zonder teveel opsmuk of poespas en met precies dat gevoel dat je in goede handen bent.”

Fotografie: Francesco Caroli & Cosmiana Morelli