foto umbrie witte smoking trouwen wittesmoking | Michael & Giso

Nick & Nina

“Mijn naam is Nick van den Broek, ik ben 33 jaar oud  en inkoopmanager bij Corbion. Een gezonde en actieve levensstijl staat bij mij centraal. Ik houd van hardlopen, fitness, actieve vakanties maar ik kan ook zeker lekker genieten van een gezellig hapje en drankje met familie en vrienden.”

Kun je ons wat meer vertellen over het huwelijksaanzoek en de voorbereidingen hier naartoe?

“Nina was bezig met het afronden van haar Master dus leek het me een goed idee om haar daarna ten huwelijk te vragen. Toevallig hadden we net een reis gepland naar Sri Lanka in die periode dus leek het me een uitgelezen kans om het tijdens deze reis te doen. Na het uitzoeken van een mooie ring ben ik bij haar vader langs geweest om haar hand te vragen en gelukkig met succes! Eenmaal op vakantie wilde ik het zo snel mogelijk vragen om zo over de zenuwen heen te zijn en echt te genieten van onze reis. Uiteindelijk heeft het toch nog meer dan een week geduurd voordat het moment daar was. Maar het moest zo zijn. Tijdens een hike, op het topje van een berg en met de mooiste vergezichten die je je kunt voorstellen, ben ik op mijn knieën gegaan, en vanzelfsprekend met succes!”

kasteel buiten zonnig warm trouwen | Michael & Giso
nick nina weekendwedding trouwen getrouwd | Michael & Giso

Rolf legde uit dat bepaalde stoffen en een voering van paardenhaar het jasje zo ademend mogelijk maakt. Hier heb ik zeker geen spijt van gehad!

Jullie zijn in Umbrië getrouwd, kun je ons meenemen op jullie grote dag? 

“We hadden een heel weekend dus op vrijdagavond kon iedereen al goed in de juiste sferen komen en lekker bonden met elkaar. Op de dag zelf zijn we gestart met een picnic festival in een bos op het terrein van de locatie. Hier kon iedereen onder het genot van chille muziek, lekker eten, drinken en de dag rustig starten.

Daarna was het tijd om het zwembad in te duiken en nog de laatste zonnestralen meepakken voordat iedereen zich om ging kleden. Dit moment heb ik als zeer speciaal ervaren en mooie momenten mogen delen met mijn stiefvader. Natuurlijk volgden er wat fotomomenten, en een glas champagne met mijn beste vrienden om de zenuwen enigszins te proberen te verminderen. Helaas zonder succes want wat was ik zenuwachtig! 

Toen volgde onze first-look en heb ik onderaan de trap staan wachten tot Nina naar beneden kwam lopen. Wauw! Dit moment was zo speciaal en ze was zo mooi, echt onvergetelijk. De zenuwen waren weg en ik kon nu echt gaan genieten van de toen al perfecte dag. 

Een prachtige ceremonie volgde, geleid door mijn zwager Peter. De geloften waren heel bijzonder en daarna was het officieel, meneer en mevrouw Van den Broek! We hebben daarna een toast uitgebracht en genoten van hapjes, drankjes, speeches en mijn schoonzus en zwager hebben voor ons gezongen.”

get ready umbrie buiteland weekend trouwen | Michael & Giso
jawoord huwelijk manvrouw trouwjurk | Michael & Giso

“Wij zijn er samen met de fotograaf en onze videografen even tussenuit geglipt en hebben op een hele relaxte manier onze fotoshoot gehad. Niet geforceerd, gewoon lekker zoals wij zijn. Vervolgens was het tijd voor het diner, heerlijk Italiaans aan een lange tafel met al onze gasten. Met een wit jasje was het zeer bewust op letten dat het jasje ook wit bleef, maar dat is gelukt. Na het hoofdgerecht werden we opgehaald door een saxofonist die ons onder de geluiden van het nummer Bella Ciao naar de voorzijde van de locatie begeleidde voor het taartmoment. Daarna kon het feest beginnen en hebben we tot in de vroege uurtjes met zijn allen gedanst, gelachen en genoten van elkaar!”

Wat vond je het meest memorabele moment?

“Het hele weekend was natuurlijk bijzonder maar de first look heeft de meeste indruk op mij gemaakt. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo zenuwachtig ben geweest, wat heel apart is omdat we al 12 jaar samen zijn. Toen ik Nina in haar prachtige jurk zag waren mijn zenuwen verdwenen en voelde ik alleen maar liefde en blijdschap.”

Hoe ben je begonnen met oriënteren voor je trouwpak?

“Ik was al vaker bij Michael & Giso geweest voor een maathemd en daar had ik zeer goede ervaringen mee dus ik wist dat ik ook in goede handen zou zijn bij het uitzoeken van mijn trouwpak.”

zenuwachtig toasten ceremonie getrouwd | Michael & Giso
first look trouwen speciaal zenuwachtig | Michael & Giso

Je bent uiteindelijk in een witte smoking getrouwd, had je van tevoren al een duidelijk idee hoe je trouwpak er uit moest komen te zien?

“Ik wist dat ik iets speciaals en uitgesproken wilde. Het moest voor mij geen pak zijn dat ik in het dagelijks leven naar werk zou dragen. Het werd wel mijn trouwpak dus het mocht zeker bijzonder zijn. Ik wist nog niet zeker of een witte smoking bij mij zou passen, maar tijdens mijn eerste afspraak heeft Rolf me ontzettend goed begeleid en zijn we samen tot de conclusie gekomen dat het een juiste match was.”

Je bent in de zomer getrouwd, hoe heb je hier rekening mee gehouden met je outfit?

“Omdat ik het zelf tijdens de zomermaanden nogal snel warm heb, was dit zeker een van mijn vereisten bij het samenstellen van mijn trouwpak. Rolf legde uit dat bepaalde stoffen en een voering van paardenhaar in het jasje de ideale keuze zou zijn om het jasje zo ademend mogelijk te maken. Hier heb ik geen moment over getwijfeld en zeker geen spijt van gehad op de dag zelf!”

Tailor’s Note

“Nick zijn open mindset en frisse blik op dingen, zorgt voor dit perfect kloppende plaatje. Zo was de outfit vanaf de loafers tot de strik in de puntjes prachtig!”

– Rolf-Giso Heijkoop

wedding weekend umbrie trouwen huwelijk | Michael & Giso
umbrie weekend picnic feest toasten | Michael & Giso

Hoe heb je het proces van maatwerk ervaren en zijn er facetten hierin die je hebben verrast?

“Zoals eerder aangegeven was ik al bekend met maatwerk van Michael & Giso, maar voor mijn trouwpak was de ervaring toch net even wat specialer. Samen met mijn moeder en twee vrienden ben ik op vrijdagmiddag langs geweest bij Michael & Giso in Breda. In een gemoedelijke en persoonlijke sfeer zijn we samen stap voor stap dichter bij het eindresultaat gekomen. Vooral de persoonlijke benadering van Rolf en het bijzondere oog voor de details – zaken waar ik zelf nooit eerder over nagedacht had – kwam voor mij als een positieve verrassing. Dat gaf mij erg veel vertrouwen en dat bleek tijdens het eerste pasmoment; dit was het perfecte trouwpak.”

Michael & Giso is een tailor die je op een persoonlijke manier helpt naar het beste eindresultaat voor een trouwpak.

Hoe waren de reacties van je aanstaande en de gasten op jouw trouwoutfit?

“Weinig mensen hadden verwacht dat het een witte smoking zou worden maar ze vonden het perfect bij me passen! Nina vond het prachtig en gaf aan dat ze een voorgevoel had dat het iets in deze richting moest worden.”

Hoe zou je Michael & Giso omschrijven?

“Michael & Giso is een tailor die je op een persoonlijke manier helpt naar het beste eindresultaat als het gaat om maatkleding en voor mij in het bijzonder mijn trouwpak.  De kwaliteit van de stoffen en de afwerking is geweldig. De persoonlijke benadering zorgt ervoor dat het jouw persoonlijkheid weerspiegelt en het ook echt jouw trouwpak wordt.”

foto videograaf graan veld heuvels buitenland | Michael & Giso
smoking trouwen verrassing wit loafers | Michael & Giso

Welk advies heb voor toekomstige bruidegoms bij het kopen van een trouwpak?

“Begin met het maken van een moodboard en kijk wat je wel en wat je absoluut niet mooi vindt. Vervolgens zou ik zonder enige twijfel adviseren om een afspraak in te plannen bij Michael & Giso. Het allerbeste advies volgt tijdens de afspraak en op deze manier verzeker je jezelf dat je het juiste trouwpak hebt en geheel in stijl kunt genieten van jullie trouwdag.”

Fotografie: Svenja Petersen