trouwen man vrouw huwelijk jurk | Michael & Giso

Jim & Stefanie

“Mijn naam is Jim Habraken, 29 jaar. Ik heb een eigen sportschool exclusief voor personal training gevestigd in de gemeente Noordwijk. Ik zou mezelf omschrijven als sportief, ambitieus, enthousiast en actief. Naast dat ik graag sport, vind ik het leuk om dingen te ondernemen. Door mijn, inmiddels vrouw, is dit in de afgelopen 7,5 jaar alleen maar toegenomen. Reizen, uit eten, escaperooms en allerlei andere activiteiten is wat wij samen graag doen.”

Jullie zijn 25 november 2023 getrouwd, hoe heb je deze dag ervaren?

“Waanzinnig! Ik had natuurlijk wel verwacht dat zo’n dag een behoorlijke indruk op je maakt. Maar zo erg? Nee, dat had ik wel onderschat. Ik heb altijd gedacht ‘wat een gezwijmel’ wanneer iemand zei dat het zijn/haar mooiste dag van zijn/haar leven is. Maar daar kom ik nu op terug, want het is echt zo. Alles was tot in de details geregeld (met name door onze weddingplanner Isabelle en mijn vrouw Stefanie).”

stefanie jim getrouwd gelukkig koppel | Michael & Giso

Uiteindelijk is het toch jouw pak, maar het is erg fijn wanneer een expert je op de juiste manier kan helpen.

Wat vond je het mooiste en meest memorabele moment op de bruiloft? 

“Toch wel dat ik voor het eerst Stefanie zag in haar prachtige jurk. Ik was sprakeloos. De mensen die mij kennen weten dat ik dat zelden ben, maar als ik eraan terugdenk dan krijg ik nog steeds kippenvel. De jurk die zij aan had kon echt niet mooier en het plaatje werd alleen maar mooier door haar prachtige haar en make-up.”

getting ready jim coach trouwen | Michael & Giso
stefanie hooge vuursche binnen ramen jurk trouwen | Michael & Giso

Hadden jullie een bepaald thema waar jullie rekening mee hebben gehouden bij het uitzoeken van de outfits?

“Omdat wij in november zijn getrouwd en we hebben gekozen voor kasteel De Hooge Vuursche, waarbij je je bevindt tussen de bomen, dachten we aan iets warm en natuurlijks. Ik heb bewust gekozen voor een donkergroen pak, maar hier heeft Tycho (tailor van Michael & Giso) mij uitstekend bij geholpen.”

Jullie zijn op de locatie Hooge Vuursche getrouwd, waarom is het deze locatie geworden?

“Wij zijn op een gegeven moment tijdens het begin van onze voorbereidingen naar de Open Toptrouwlocatie Route geweest van toptrouwlocaties.nl. Hier zijn een aantal keer per jaar open dagen bij trouwlocaties van Nederland die volledig zijn ingericht alsof er die dag getrouwd wordt. We zijn meerdere locaties afgegaan op een dag waar het weer vooral koud en nat was. Toen we bij kasteel De Hooge Vuursche waren geweest waren we allebei verkocht. Deze locatie is prachtig gelegen midden in het bos, waarbij je al met verbazing aan komt aanrijden langs een gigantische fontein. De locatie van binnen is prachtig qua inrichting, maar vooral ook knus met alle ruimtes die zich dicht bij elkaar bevinden gedurende de dag. Van een ontvangsthal tot ceremonieruimte, de eetzaal tot hotelkamers, het is allemaal fantastisch ingericht. Precies wat je hoopt en stiekem nog wel meer. We reden die dag beide weg naar een volgende locatie, maar keken elkaar aan en zonder iets te zeggen wisten we het al: dit wordt ‘m. ”

first impression zoen trouwen buiten november | Michael & Giso

Had je voor de afspraak al duidelijk voor ogen in wat voor trouwpak je wilde trouwen?

“Toch wel iets met groen. Maar je gaat er ook heen om je te laten adviseren door een expert. Eenmaal gastvrij en vriendelijk ontvangen bij Michael & Giso hebben we Tycho ontmoet. Samen met mijn ouders en mijn broertje gingen we zitten en begonnen we te bedenken wat het nou echt ging worden. Ik moest beginnen met mezelf te omschrijven als persoon en wat ik allemaal doe in het dagelijkse leven. Vervolgens vroeg Tycho hoe de dag er uit zal gaan zien. Aan de hand van die informatie wist hij al vrij snel in de juiste hoek te zoeken.

Hoewel Tycho toch ook aankwam met wat blauwe stoffen, ging mijn voorkeur uit naar groen. Maar dan is het nog best lastig welke kleur groen als je die vele verschillende kleuren groen voor je ziet. En daar komt dan weer de ervaring en kwaliteit van Tycho naar voren. Hij pakte een aantal stoffen erbij en gaf daar duidelijk zijn mening over, maar (heel belangrijk) hij liet je vooral zelf kiezen. Uiteindelijk is het toch jouw pak, maar het is erg fijn wanneer een expert je op de juiste manier kan helpen. Uiteindelijk, na het kiezen van een stof en het aanmeten, hebben we een pak kunnen samenstellen.”

Op welke manier hebben de tailors volgens jou, jullie ideeën voor de bruiloft in je trouwpak terug te laten komen?

“In het begin stelde Tycho een aantal vragen over mij, maar ook over de dag en locatie. Hierdoor wist hij dat het een herfstachtige bruiloft, midden in de natuur in een chic kasteel, zou gaan worden. Deze dag zou zich in een knusse kring afspelen, dus aan de hand van deze informatie wist hij al snel welke richting hij moest gaan zoeken.”

Tailor’s Note

“Met Jim heb ik een ontzettend leuke sessie gehad, samen met zijn ouders. We zijn uiteindelijk voor een prachtige groene stof gegaan van het stoffenhuis Drago. De snit van het pak is iets strakker zodat het zijn getrainde lichaam accentueerde. Een prachtig geheel is het geworden!”

– Tycho van Galen

trouwen november hooge vuursche jim stefanie | Michael & Giso
ceremonie binnen trouwen kasteel sporten | Michael & Giso

Hoe waren de reacties op je trouwpak tijdens jullie huwelijksdag?

“Geweldig. Iedereen stond, nadat ze uiteraard de bruid als eerste hebben gezien, met open mond te kijken en waren zeer enthousiast over mijn pak. Zelfs nu nog zeggen mensen het. Ook mijn stropdas viel op als detail, die volledig te danken is aan Tycho. En uiteraard de belangrijkste reactie was van Stefanie, die het prachtig vond om mij in zo’n mooi pak te zien.”

Iedereen stond met open mond te kijken en waren zeer enthousiast over mijn pak.

Wat vond je ervan om de stoffen te kiezen zonder het trouwpak direct te kunnen zien?

“Moeilijk, dat wel. De hulp van Tycho is dan wel een belangrijke factor, maar wanneer de eerste afspraak dan achter de rug is denk je wel van; Heb ik het juiste gekozen? Hoe gaat het er nou echt uit zien? Wat als ik het helemaal niks vind? Dus de tweede afspraak, waarbij ik het pak moest ophalen, was best spannend.”

Wat was doorslaggevend om voor Michael & Giso te kiezen?

“Ik kreeg het advies van Isabelle om eens een afspraak te maken bij Michael & Giso. Je gaat dan allereerst kijken op de website en dan krijg je al een goed gevoel. Maar als je dan merkt tijdens een eerste afspraak dat het echt persoonlijke hulp is en dat bij Michael & Giso niet het motto is ‘we moeten per sé een pak verkopen’, krijg je echt wel een goed gevoel.”

feest vuurwerk einde getrouwd stel | Michael & Giso

Heb je nog advies voor andere mannen bij het kopen van een trouwpak?

“Het klinkt gek, maar het is toch best handig om van tevoren eens te vragen aan je partner wat hij/zij nou precies leuk zou vinden. Uiteraard moet je het zelf beslissen, maar aan de hand van deze informatie ben ik eens gaan Googlen wat ik nou wel en niet mooi zou vinden. Dan is het handig om eens een afspraak te maken bij bijvoorbeeld Michael & Giso. Daar moet je een goed gevoel bij hebben zodat ook jij een prachtig pak hebt voor deze bijzondere dag.”

Fotografie: Yara Photography