trouwen ibiza maatpak burnt orange zandtinten waiscoat | Michael & Giso

Jelle & Loretta

“Ik ben Jelle, een dertiger, die de afgelopen jaren als sales manager & strategie consultant voor verscheidene bedrijven in Amsterdam heeft gewerkt. Daarnaast zet ik mij graag in voor de maatschappij met vrijwilligerswerk en verduurzaming in mijn woonomgeving Ede.”

Hoe hebben jullie je voorbereid op de grote dag en hoe heb je dit ervaren?

“We hebben een fast-track genomen dat onze vrienden vandaag de dag nog blijft verrassen. Februari hebben we ons verloofd en juli zijn we getrouwd. In luttele maanden hebben we dus alles van A tot Z moeten regelen. Een intens proces, maar ontzettend leuk om te doen en ook hierin groei je weer dichter naar elkaar toe.”

first look boeket groom trouwpak oranje bruin trouwjurk | Michael & Giso

Op welke locatie ben je getrouwd, en waarom is het deze locatie geworden?

“Tuin de Lage Oorsprong was onze trouwlocatie. Vanaf het eerste moment was mijn vrouw, Loretta, verliefd op deze locatie. We wilden graag een Italiaans gestylde bruiloft met de flexibiliteit van buiten. De locatie heeft een prachtige kas voor de ceremonie, een berceau voor het idyllisch ‘Italiaans’ lang tafelen, en een grote vijver.

Na de bruiloft zijn we samen met onze trouwfotograaf naar Ibiza gegaan. Hier hebben we voor een ‘Beyond Wedding Shoot’ onze trouwkleding nog een keer aangetrokken! Op meerdere, prachtige locaties foto’s gemaakt. In dit landschap kwamen de kleuren van mijn pak nog beter tot hun recht.”

"Het moest een verrassend pak worden."

Wat vond je het mooiste en meest memorabele moment op de bruiloft?

“De dienst in de kerk. In Oosterbeek staat één van de oudste kerken van Nederland en daar hebben we ons ja-woord nogmaals gegeven in het bijzijn van God, familie en vrienden.”

waistcoat trouwen ibiza huwelijksdag bruidspaar | Michael & Giso
waistcoat trouwen ibiza huwelijksdag bruidspaar trouwjurk palmboom | Michael & Giso

Hoe ben je bij Michael & Giso terecht gekomen, en wat gaf de doorslag om hier je trouwpak te laten maken?

We wilden graag in de natuur trouwen en kwamen daardoor uit bij ‘Trouwen in het Bos’, van wie M&G een partner is. Met deze aanbeveling op zak een afspraak gemaakt. Bij het eerste ontvangst kreeg ik al een warm gevoel bij de mensen en de mogelijkheden voor een pak op maat.”

tycho tailor | Michael & Giso

Tailor's Note - Tycho van Galen

“Omdat Jelle vaker pakken draagt voor zijn werk, hebben we een ontwerp gemaakt dat verre van op een business pak lijkt. Burnt Orange was het afgelopen jaar een enorme trend die precies bij Jelle zijn wensen aansloot. De lichte broek maakte de outfit net even anders en dus heel uniek!”

Wie heb je meegenomen naar de eerste afspraak, en waarom?

“Ik heb mijn enige broer meegenomen. Hij weet goed wat ik wil en ook wat mijn valkuilen zijn. Zo kon hij mij op de achtergrond helpen in het maken van mijn keuzes.”

Had je voor de afspraak al een beeld wat je wilde gaan dragen?

“Het eerste gevoel was ‘spanning’. Hoe komen de gewaagde en gekozen kleuren allemaal samen tijdens de bruiloft? Wat vindt Loretta ervan? Al maakte dit gevoel vrij rap plaats voor een gevoel van trots en dankbaarheid. Wat een tof, out-of-the-ordinary-pak is dit toch geworden!”

ibiza trouwen berg natuur huwelijksdag terracotta groom | Michael & Giso
taart huwelijksdag trouwjurk bruidspaar cake sweets trouwen | Michael & Giso

Je draagt vaak pakken voor je werk, op welke manier heeft dit invloed gehad bij het samenstellen van je trouwpak?

“Dit heeft mijn keuzes veel beïnvloedt. Enerzijds wilde ik niet in het voor mij ‘standaard’ blauw, grijs, en zwart trouwen; of überhaupt in donkere kleuren. Anderzijds denk je dan zelf ook wel wat verstand van pakken te hebben.”

"Dare to be different."

Je hebt uiteindelijk gekozen voor een driedelig burnt orange trouwpak, wist je van tevoren al hoe je trouwpak eruit moest komen te zien?

“De richting was duidelijk. Enerzijds had ik een idee van het kleurenpalet welke moest passen in de dresscode die we onze gasten hebben meegegeven. Anderzijds wenste ik een aardse/Italiaanse look. Echter dat mijn keuze op een bamboe gemêleerde stof én een twee kleuren combi zou vallen, dat is wel iets waar Tycho in heeft meegedacht.”

ibiza bruiloft sunset grot jawoord huwelijksdag | Michael & Giso

Hoe heb je het proces van het samenstellen van je trouwpak ervaren bij Michael & Giso?

“In het begin was het best intens gegeven de tijdsdruk van onze naderende bruiloft. Het is toch best spannend om van een lapje stof een pak uit te kiezen. Ook zat ik met een vol hoofd van bruiloft to do’s, een drukke baan & sociaal leven, en dan nog ‘even’ mijn eigen eis om een verrassend pak uit te zoeken. Die spanning verdween snel met de tijd en aandacht die Tycho van M&G aan mij besteedde. Door begripvol te luisteren naar mijn wensen en eerlijk te zeggen wat hij vindt vanuit de expertise die hij heeft. Ook de small talk over van alles en nog wat brak de spanning keer op keer.”

Welk advies heb jij voor toekomstige bruidegoms?

“Je intuïtie volgen in een ‘dare to be different’ mindset. Mijn intuïtie voor iets vernieuwends, iets authentieks, zorgde voor een fantastisch trouwpak. Ik had de reacties niet durven dromen; die van mijzelf, maar ook die van mijn vrouw, familie & vrienden.”

 Fotografie: Bas Uijlings