groom koen van beers | Michael & Giso

Koen & Marieke

“Mijn naam is Koen van Beers en ik werk als arts in het Amsterdam UMC.”

Hoe waren de voorbereidingen naar de verloving toe en hoe heb jij Marieke uiteindelijk ten huwelijk gevraagd? 

“Eind 2019 wist ik dat ik Marieke ten huwelijk ging vragen. Onze reis naar Indonesië in mei 2020 leek me het uitgelezen moment. Ring gehaald. Ik stond paraat. En toen ging de wereld op slot…  In augustus 2021 zag ik mijn tweede kans, op vakantie in Frankrijk en Italië. In Frankrijk bezochten we vrienden van ons met een huis met schitterend uitzicht. Mijn vrienden konden Marieke mooi afleiden terwijl ik me snel omkleedde en plots voor haar neus stond met bloemen, champagne, foto’s door de jaren heen, en natuurlijk een ring. Gelukkig werd er ‘ja’ gezegd waarna we gingen eten in een mooi restaurantje, en slapen in een boomhut tussen de wijnvelden.”

bruid bruidegom jurk pak | Michael & Giso
breda wedding chique trouwpak | Michael & Giso

Jullie zijn op het Witte Kasteel in Loon op Zand getrouwd, kun je ons meenemen op jullie grote dag?

Het Witte Kasteel kan ik echt aan iedereen aanraden. Het was stralend weer die dag. Ik sliep bij mijn ouders in Roosendaal, en haalde Marieke op in Breda. Daarna vertrokken we naar het Witte Kasteel. De locatie zag er schitterend uit en alle belangrijke mensen waren aanwezig. De ceremonie werd geleid door een van mijn beste vrienden, dat maakte het heel persoonlijk. Daarna een heerlijk ontspannen receptie, diner, en natuurlijk een feest. We kijken met een heerlijk gevoel terug op deze geweldige dag.”

"Ik kreeg van meerdere mensen de tip om bij Michael & Giso te kijken. Na het zien van jullie website en het magazine was de keuze snel gemaakt!"

Wat vond je het meest memorabele moment op jullie bruiloft?

“Dat was toch wel het uitspreken van de geloftes, al keek ik er vooraf ook een beetje tegenop.”

breda driedelig trouwpak zomer | Michael & Giso
Driedelig outfit bruidegom in Breda

Hoe en wanneer ben je begonnen met je zoektocht naar jouw perfecte trouwpak?

We zijn getrouwd in juli. In januari heb ik voor het eerst contact gezocht met Michael & Giso. Ik kreeg van meerdere mensen de tip om een keer contact op te nemen. Na het zien van jullie website en het magazine was de keuze snel gemaakt!”

knitted wollen coltrui jas warm | Michael & Giso

Tailor's Note - Tycho

“Koen en ik hadden meteen een klik door onze Brabantse roots. Toen ik hem beter leerde kennen en meer te weten kwam over de grote dag, wist ik dat we op zoek moesten naar een zomers pak met een klassiek randje. Ook het moodboard van Marieke was erg handig!”

Had je voor de afspraak al een duidelijk beeld van hoe jouw trouwpak eruit zou moeten zien? 

“Ik had een redelijk idee welke kant het op zou gaan. Ook omdat mij al een moodboard met verschillende pakken werd voorgeschoteld door mijn aanstaande.. Een vriendelijk zetje in de juiste richting zeg maar ;)”

ceremonie jawoord bruid jurk bruidegom trouwpak | Michael & Giso
groom bride dress suit ceremonie | Michael & Giso

Wat was je eerste gevoel/reactie bij het aantrekken van je trouwpak?

Ik was meteen erg enthousiast over het pak. Mijn vrienden en ouders overigens ook! Al voelde het een beetje onwerkelijk, maar dat had meer te maken met het feit dat het een trouwpak was.”

"De communicatie is heel prettig, de sfeer in de zaak ook, en uiteindelijk leveren ze topproducten. 10 uit 10!"

Je had hiervoor nog geen ervaring met maatwerk, wat heeft je het meeste verrast tijdens dit proces? 

De honderd en één keuzes die je kunt maken, over de stof, de fit, de knoopjes, zelfs de stiksels en ga zo maar door. Gelukkig nam Tycho mij enorm bij de hand, dus van keuzestress was geen sprake.”

witte kasteel trouwlocatie | Michael & Giso
witte kasteel bruiloft koen trouwpak | Michael & Giso

Hoe heb je het kiezen van het een trouwpak op maat ervaren, vond je het lastig dat je het pak niet direct voor je zag? 

“Dat was inderdaad wel lastig. Ik ben niet zo goed in het visualiseren, dus ik had bij het zien van de stoffen een beetje het idee dat ik een gordijn aan het uitzoeken was. Ik had door de expertise van de tailors vertrouwen in het proces, en dat bleek gelukkig terecht. Tycho hoorde mijn verhaal aan, en maakte de juiste keuzes zonder dat ik zelf heel duidelijk wist waar het naartoe moest. Hij liet mij wel in de lead, maar hij hielp mij enorm bij het bedenken van wat ik zelf eigenlijk precies wilde.”

Hoe zou je Michael & Giso omschrijven?

Vriendelijke en benaderbare professionals. De communicatie is heel prettig, de sfeer in de zaak ook, en uiteindelijk leveren ze topproducten. 10 uit 10!”

diner bruiloft witte kasteel koppel | Michael & Giso

Welk advies zou je mee willen geven aan toekomstige bruidegoms

“Begin op tijd met je zoektocht naar een pak. Bekijk online een beetje welke stijl je tof vindt, en bel daarna gewoon met Michael & Giso!”

 Fotografie: Merlin Alink