trouwpak herbert uniek donkergroen driedelig | Michael & Giso

Herbert & Marije

“Mijn naam is Herbert Cool, ik ben 37 jaar oud en woonachtig in Rotterdam. In juni mocht ik met Marije trouwen. We hebben elkaar ontmoet op een festival in Rotterdam, zo’n zes jaar geleden. Ik maakte een compliment over haar topje, dat bleek haar moeder zelf gemaakt te hebben. Een paar weken later zijn we koffie gaan drinken en sindsdien zijn we samen.”

Hoe heb je de voorbereidingen naar het aanzoek ervaren?

“Heel leuk! Ik heb Marije gevraagd in de Italiaanse Dolomieten, bovenop een berg op een zomerse dag. Het werd nog best een beetje spannend op de dag zelf, want de avond ervoor hadden we met twee vrienden best wel diep in het glaasje gekeken. Marije was er na een uur klimmen dus helemaal klaar mee. Toen moest ik even bluffen. Ik stelde voor gewoon weer naar huis te gaan terwijl ik natuurlijk een aanzoek op de top had gepland. Gelukkig kende ik haar goed, ze had namelijk geen zin om op te geven en besloot door te lopen. Daardoor pakte alles goed uit.”

bruidegom groom herbert trouwpak weddingsuit | Michael & Giso
trouwlocatie wedding jawoord | Michael & Giso

Kun je ons meenemen op de bruiloft, hoe zag jullie dag eruit? 

“Gelukkig waren we het snel eens over de hoofdlijnen: één groep mensen op één locatie en iedereen kon blijven slapen. Op die manier hoefden we geen onderscheid te maken tussen daggasten en avondgasten en zo geen ‘waardeoordeel’ te geven. Bijkomend voordeel is dat iedereen kan feesten tot ze erbij neervallen en je pas de volgende dag op je gemakje afscheid neemt van elkaar bij een uitgebreide brunch.”

“Ik voelde me ook een baas! Klassiek, luxe en toch die knipoog naar het moderne."

“Groot Warnsborn was perfect voor ons, ook omdat iedereen een stukje moest reizen om er te komen. Zo ben je echt even op een andere plek. Bovendien konden we hier al onze creatieve ideeën kwijt. Zo hadden we geen bruidstaart maar zelfbedachte gebakjes, konden we buiten dineren omdat het mooi weer was en deden we tussen de gangen door een switch qua tafelindeling. Heftig voor de bediening, maar super voor de sfeer omdat iedereen nieuwe mensen leerde kennen. Het meest bijzonder vonden we dat de chefkok een door ons bedacht menu heeft gemaakt voor 60 personen. Dit was op basis van gerechten waar wij een mooie herinnering aan hadden. De avond eindigde met live-muziek, een DJ en stiekem nog een afterparty in één van de kamers van de getuigen!”

ceremonie jawoord ringen bruiloft trouwpak bruidegom bruid jurk | Michael & Giso

Hoe ben je gaan oriënteren voor je trouwpak en hoe ben je in deze zoektocht bij Michael & Giso terecht gekomen?

“Een tennismaatje van mij was lyrisch over Michael & Giso. Hij vertelde dat hij het hele proces van aanmeten als heel prettig had ervaren en zich echt een baas voelde in zijn trouwpak. Dus ik had een afspraak staan bij M&G en bij een andere zaak. Uiteindelijk verliep alles zo goed bij bij Michael & Giso dat ik die andere afspraak heb afgezegd.”

pochet in borstzak maatpak

Tailor's Note - Rolf-Giso Heijkoop

Samen met Herbert heb ik echt een unieke stof uitgekozen voor zijn trouwpak. Het is een luxe stof die stoer oogt maar ontzettend zacht aanvoelt. De groene bijna khaki kleur komt in ieder licht net weer anders tot uiting. Ik vind zelf dat het double breasted vest deze look echt afmaakt, zeker omdat Herbert ook een zakhorloge draagt!

Had je van tevoren al een duidelijk idee hoe je trouwpak er uit moest komen te zien?

 “Ik ben op zich best modebewust, dus ik let in het dagelijkse leven op wat ik aantrek, welke materialen dat zijn en ik houd ook de juiste kleuren in de gaten. Daardoor wist ik op voorhand welke kleuren ik mooi zou vinden en welke elementen me aanspreken. Maar ik wilde er ook heel bewust met een open blik ingaan, dus ik was echt benieuwd naar de adviezen en suggesties die ik zou krijgen. Uiteindelijk vind ik dat je dat ook terugziet in het resultaat; een groen pak zat al in mijn hoofd en een aantal details zoals een vest ook.”

"Je krijgt het gevoel dat ze écht nadenken over de perfecte combinatie voor jou, zonder dat je je eigen inspraak verliest."

Draag je in het dagelijks leven wel eens pakken? Zo ja, op welke manier heeft dit invloed gehad op het uitkiezen van je trouwpak?

“Voor mijn werk draag ik bijna nooit pakken, maar ik probeer wel eens te combineren met een jasje. In mijn vrije tijd vind ik het daarom leuk juist eens een pak aan te doen of een leuke combinatie van een jasje en pantalon. De kunst is om er altijd een knipoog in te verwerken. Bijvoorbeeld geen stropdas, maar wel een pochet. Of een shirt in plaats van een overhemd. Voor de bruiloft wilde ik all-out, dus werd het zeker driedelig. Maar dan wél groen en van bijzonder, geborsteld Italiaans katoen. Dat geeft die luxe en tijdloze uitstraling.”

locatie wedding bruiloft zomer | Michael & Giso
diner wedding bruiloft bruidegom bruid | Michael & Giso

Dat ik vaker pakken en overhemden draag, zorgde ervoor dat ik snel wist wat ik wilde. Dat was fijn, want het is toch een behoorlijke investering. En laten we wel zijn, je kiest de stof vanuit een boekje, waarvan je maar een paar centimeters van de stof kunt zien en voelen. Dus het helpt om van tevoren goed te weten wat je wel en niet mooi vindt en wat er bij je past.”

Wie heb je meegenomen naar je afspraken bij Michael & Giso en waarom? 

“Mijn getuige Robin, omdat hij een man met smaak is en hij me altijd eerlijk zal vertellen of het écht tof is. En mijn zus Jennie. Zij ontwerpt en maakt zelf mode, dus zij heeft veel verstand van stoffen, weving en technieken.”

groen driedelig trouwpak herbert stropdas | Michael & Giso
ring vest stropdas overhemd op maat | Michael & Giso

Wat was je eerste reactie bij het aantrekken van je trouwpak?

“Ik voelde me ook een baas! Het grappige is dat de stof toch anders voelde en oogde dan uit het stalenboek en tegelijkertijd heel mooi, bijzonder en uniek overkwam. Klassiek, luxe en toch die knipoog naar het moderne. Ik had vantevoren een gok gewaagd en een paar schoenen gekocht bij een Italiaans merk wat ik geweldig vind. Die bleken er ook geweldig bij te passen, dus de match was echt super.”

Hoe zou je Michael & Giso omschrijven?

“Als kundig en professioneel. Je krijgt het gevoel dat ze écht nadenken over de perfecte combinatie voor jou, zonder dat je je eigen inspraak verliest. Dat vond ik prettig, want ik had zelf best wel wat ideeën over mijn pak. Toch was het de input van de tailor die uiteindelijk tot dit resultaat leidde. Een mooi voorbeeld daarvan is de stropdas; dit was de eerste stropdas die we probeerden bij de eerste fitting van het pak, en het wat gelijk raak. Een perfecte match, dus we hebben niet eens meer een andere stropdas geprobeerd.”

trouwerij bruid bruidegom wedding bruiloft landgoed | Michael & Giso

Welk advies heb voor toekomstige bruidegoms bij het kopen van een trouwpak?

“Ga langs bij Michael & Giso! Nee, zonder dollen… Het is best een investering en je beleeft zo’n dag normaal gesproken natuurlijk maar één keer, dus raad ik iedereen aan om juist die experience eens te ondergaan. Het gevoel is niet compleet wanneer je je pak koopt bij een ‘normale’ pakkenwinkel. Ik zou ook willen adviseren om goed na te denken over wat je wilt. Zoek plaatjes van wat je aanspreekt, verdiep je in de stoffen die je mooi vindt en denk na over de kleuren die goed bij je passen. Ik wist van tevoren dat groen een kleur is die mij goed staat, maar dat geldt natuurlijk niet voor iedereen.”

Fotografie: Sofie Photography