Robin en mirthe amsterdam wedding grachten outfit groom bride | Michael & Giso

Pim & Mirthe

“Mijn naam is Pim van der Woude, inmiddels met “- Steinfort”  erachter en ik woon met mijn vrouw in Amsterdam West aan het einde van de Overtoom. In mijn vrije tijd ga ik daarom graag hardlopen in het Vondelpark. Ook sta ik graag in de keuken om uitgebreide diners voor familie en vrienden te bereiden.”

Kun je ons wat meer vertellen over jouw huwelijksaanzoek en de voorbereidingen hier naartoe?

“Het huwelijksaanzoek was in het Four Seasons George V hotel in Parijs waar Mirthe nietsvermoedend zat te eten in restaurant Le George met een vriendin die ik 3 maanden daarvoor had gevraagd of ze mee wilde doen in het complot. Mirthe zou met haar een paar dagen naar Parijs gaan om te winkelen en kwam me voor haar tripje enthousiast vertellen dat haar vriendin voor de laatste avond in dit prachtige restaurant had gereserveerd. Wat zij niet wist was dat ik het was die dit restaurant had uitgekozen en er op de dag zelf al in de ochtend naartoe was gereden om het aanzoek tot in de puntjes voor te bereiden. Halverwege het diner werd ze opgehaald voor een tour rond het o-zo-mooi versierde hotel, waar ik als grote verrassing in smoking en met ring in een met duizenden lichtjes versierde binnentuin met knikkende knietjes stond te wachten. Op https://mirthenpimgaantrouwen.nl/ kan je zelfs nog een glimp van het aanzoek opvangen.”

blauw driedelig pak trouwkostuum op maat | Michael & Giso
blauw driedelig pak trouwkostuum op maat | Michael & Giso

Jullie zijn 13 mei 2023 getrouwd, hoe heb je deze dag ervaren? 

“Als een cliché en dus echt de allerbeste dag uit ons leven.”

Het leek ons een heel mooi idee om van onze huwelijksdag een echte beleving voor vrienden en familie te maken.

Jullie hebben de bruiloft in Amsterdam op verschillende locaties gevierd, waarom hebben jullie hiervoor gekozen?

“Amsterdam is de stad waar onze liefde is ontstaan en wij nu nog steeds met veel plezier wonen. Het leek ons een heel mooi idee om van onze huwelijksdag een echte beleving voor vrienden en familie te maken. Het was dan ook fantastisch om samen met het gehele gezelschap van de klassieke ceremonie-locatie naast de Hermitage met twee prachtige oude salonboten over de Amsterdamse grachten te verplaatsen naar de diner- en feestlocatie op het Westergasterrein.”

amsterdam city wedding grachten bruid bruidegom jurk pak | Michael & Giso
city wedding amsterdam bruidsjurk trouwpak | Michael & Giso

Hoe ben je bij Michael & Giso terecht gekomen en hoe heb je je voorbereid op je afspraak?

“Ik was al bij meerdere zaken geweest, ook met vrienden die voor mij waren getrouwd, maar ik wilde zelf iets anders. Driemaal is scheepsrecht en toen stond ik voor de deur van Michael & Giso.”

Tailor’s Note

“Pim had duidelijk zijn huiswerk gedaan en voor ogen hoe zijn pak eruit moest komen te zien. Blauw maar niet te donker, een glad ogende stof maar wel met een weving en een vest in dezelfde kleur. Het is als tailor super fijn om met zulke duidelijke wensen te werken, zo kan ik nog gerichter advies geven.”

– Tycho van Galen

Wat gaf de doorslag om bij Michael & Giso je trouwpak aan te laten meten?

“Op andere plekken kreeg ik te weinig keuze, te veel ongevraagd advies of stond ik na een half uur alweer buiten. Bij Michael & Giso hebben we volgens mij 2 en een half uur de tijd genomen om de keuzes en het advies goed te laten bezinken, waardoor de keuze alleen maar duidelijker werd.”

Trouwen Amsterdam bruid bruidegom outfits | Michael & Giso

Neem vrienden mee naar je afspraak. Ze zullen het proces van kiezen niet altijd versnellen, maar de ervaring is er een om te delen!

Je bent in een driedelig blauw pak getrouwd, had je voor de afspraak al duidelijk voor ogen wat voor trouwpak je wilde?

“Vooraf had ik al besloten dat ik een blauw pak wilde, maar ik had nagedacht over een andere kleur erdoorheen geweven of een andere unieke touch aan het pak. Uiteindelijk is dat unieke stuk meer teruggekomen in het double breasted gilet.”

Hoe waren de reacties op je trouwpak tijdens jullie huwelijksdag?

“De meesten vonden het een klassiek en passend pak bij mij.”

ceremonie trouwen wedding jurk sluier bruid bruidegom blauw maatpak | Michael & Giso

Wat heeft je het meest verrast tijdens het proces van een trouwpak op maat?

“De hoeveelheid keuzes die je kan maken. Gelukkig hou ik van kiezen.”

Hoe zou je Michael & Giso omschrijven?

“Stijlvol, persoonlijk en professioneel op maat.”

pim mirthe first dance bruiloft feest | Michael & Giso

Welk advies zou je willen geven aan toekomstige bruidegoms?

“Neem vrienden mee naar je afspraak. Ze zullen het proces van kiezen niet altijd versnellen, maar de ervaring is er een om te delen!”

Fotografie: Maxime Beerkens