Groom bride huwelijk jawoord ceremonie groen first look | Michael & Giso

Marco & Anne

“Mijn naam is Marco Zaal, ik ben 37 jaar en woon met mijn vrouw Anne en onze drie zoontjes in Bussum. Ik ben opgegroeid in Made, een dorpje in de buurt van Breda en ik ben na mijn studie in Groningen in Amsterdam beland. In het dagelijks leven werk ik als finance professional in de retail sector, verder hou ik ervan om de natuur op te zoeken met mijn gezin en geniet ik van gezellige momenten met vrienden en familie.”

Jullie zijn 29 juni getrouwd, hoe kijk je op deze dag terug?

“Het was van begin tot het eind precies hoe we het voor ons zagen. De zoektocht naar de juiste trouwlocatie was niet gemakkelijk. Eerst hebben we gezocht naar iets in de buurt zodat we een groot feest konden geven. Toen we toch een kijkje namen bij Erfgoed Bossem in Twente waar Anne is opgegroeid, viel alles op zijn plek. Heel iets anders dan we in eerste instantie naar op zoek waren. De intieme, landelijke setting in combinatie met de prachtige logeermogelijkheden zorgden dat we ons meteen thuis voelden. Omdat vrijwel alle gasten bleven slapen was de sfeer extra ontspannen. We hebben enorm genoten van alle mooie woorden, de ceremonie in het bos met muziek van Mr. and Mrs. Hospes en het lange tafel diner onder de walnotenbomen.”

trouwdag ceremonie zomer groen pak op maat | Michael & Giso
marco zaal groen trouwpak strikje bowtie maatpak | Michael & Giso

Had je voor de afspraak bij Michael & Giso al voor ogen wat voor trouwpak je wilde gaan dragen?

Ik heb voornamelijk via Instagram inspiratie opgedaan en wilde echt iets anders dan het blauwe pak dat ik naar kantoor draag. Daarnaast moest mijn outfit aansluiten bij de Barn Chic-achtige sfeer. Ik had zeker een bepaalde kleurencombinatie in gedachte.”

"Voor mijn trouwpak wilde ik een meer persoonlijke benadering. Michael & Giso gaf me dat gevoel."

Hoe heb je de voorbereiding naar de huwelijksdag toe ervaren?

Organiseren en plannen vind ik al ontzettend leuk. Dus als je dat kunt doen voor je trouwdag, is dat natuurlijk een geweldig project. Gelukkig vullen mijn vrouw en ik elkaar goed aan en hebben we met fijne partners samengewerkt.”

trouwdag huwelijkspaar meer natuur bruiloft trouwjurk maatpak | Michael & Giso

Wat heeft je ertoe gezet om je trouwpak bij Michael & Giso aan te laten meten?

Normaal gesproken koop ik mijn pakken en overhemden bij een grotere keten. Bovendien had ik als eens ergens anders een maatpak gekocht, maar was daar achteraf niet super enthousiast over. Voor mijn trouwpak wilde ik een meer persoonlijke benadering en dat gevoel gaf Michael & Giso me. Dat was ook zeker terug te zien in het uiteindelijke resultaat!”

maatpak met stropdas

Tailor's Note - Rolf-Giso Heijkoop

“Ik was blij om te zien dat we Marco een beetje uit zijn comfort zone hebben gehaald wat betreft de kleur van het pak. Je merkt vaak bij pakken-dragers dat het lastig is om echt iets totaal anders te kiezen, terwijl ik juist geloof dat je eigen bruiloft de juiste gelegenheid is om echt eens uit te pakken. De kleurencombinatie sloot nu echt perfect aan op de uiterlijke kenmerken van Marco maar ook op de setting van de huwelijksdag.”

Vond je het lastig dat je het pak niet gelijk kon zien tijdens de eerste afspraak?

Dat vond ik best wel spannend, zeker omdat de keuze buiten mijn comfortzone lag. Ik neigde steeds terug te gaan naar het veilige blauw omdat ik dat kende, maar met het goede advies van Rolf en zijn team kon ik erop vertrouwen dat de combinatie van een groen jasje met een lichte pantalon veel beter zou passen bij mij en onze bruiloft.”

"Zoek echt iets wat je niet eerder hebt gedragen, maar toch bij je past."

Wat was je eerste gevoel bij het aantrekken van je trouwpak?

Het voelde comfortabel en bijzonder tegelijk. Met de unieke bretels en de bow tie is er uiteindelijk een hele frisse, casual look uitgekomen! Het hielp ook om even naar buiten te lopen om de kleurencombinatie beter te kunnen zien. Tijdens de bruiloft heb ik veel complimenten ontvangen over mijn onderscheidende pak. Het was echt een geheel ook samen met Anne en de kids. Het fijne is dat ik het jasje nog geregeld draag naar kantoor.”

marco zaal bruiloft groom kinderen ballon | Michael & Giso

Wie heb je meegenomen naar je pasafspraak met Michael & Giso en waarom?

“Mijn moeder en één van mijn getuigen waren bij de pasafspraak, omdat het natuurlijk een leuk uitje is maar ook om mij een beetje te ondersteunen. Bovendien wist mijn moeder wat Anne ging dragen en had ze keurig een stofstaaltje meegenomen van de bruidsjurk.”

Wat zou je toekomstige bruidegommen nog willen adviseren?

Zoek echt wat je iets wat je niet eerder hebt gedragen, maar toch bij je past. Daarvoor heb je een tailor nodig waar je op kan vertrouwen en ook een beetje lef!”

jawoord huwelijksdag maatpak trouwjurk groom bride bruidspaar | Michael & Giso

Hoe zou jij Michael & Giso omschrijven?

Persoonlijk, kundig, relaxed en net anders.”

Fotograaf & videograaf: IkTrouwVanJou