max bruidegom zwart trouwpak all black 1 | Michael & Giso

Max & Sam

“Ik ben Max Karsten, 32 jaar, woonachtig in Nijmegen en in het dagelijkse leven werkzaam als Recruitment Lead voor een groot transportbedrijf. Mijn energie haal ik uit heel veel dingen, vooral thuis, gezelligheid met vrienden, familie en het bezoeken van voetbalwedstrijden.”

Kun je ons wat meer vertellen over jouw huwelijksaanzoek en de voorbereidingen hier naartoe?

“Dat kan zeker, alleen romantisch is het niet haha! Wij hebben sinds 2 jaar een huis gekocht en daar hadden we verder nog niks voor geregeld. Toen bespraken we dat begin dit jaar en kwamen we erachter dat we 4 oktober 10 jaar samen waren. Vanuit dat gesprek is het idee gekomen om “Tien jaar liefde” te vieren. Wat we dus ook overal in terug hebben laten komen, zo kwam onze bruiloft tot stand. In eerste instantie wilde we het nog kleiner vieren, alleen uiteindelijk is het de perfecte dag geworden voor ons beiden.”

zwart trouwpak max bruidegom | Michael & Giso
trouwkostuum zwart overhemd max groom | Michael & Giso

Kun je kort vertellen waar jullie getrouwd zijn en hoe jullie huwelijksdag eruit zag?

“Wij zijn getrouwd in de mooiste stad van Nederland, Nijmegen. In eerste instantie hadden we het over het stadhuis (toen we het nog heel klein wilde vieren), alleen toen we een wandeling met de hond maakte door de stad, liepen we tegen het Valkhofkapel aan. Uiteindelijk is dit de locatie geworden voor de ceremonie, we waren meteen verliefd! Na de ceremonie hebben we bij ons thuis in de tuin een borrel gehad, daarna een sit-down diner binnen aan een lange tafel met 30 mensen. En dat tot in de late uurtjes!  Uiteindelijk gingen we om 04:00 gezamenlijk naar het hotel. De volgende ochtend hebben we onze mooie dag afgesloten met een champagne ontbijt.”

“Zowel mijn vriendin als onze fotograaf raadden Michael & Giso aan. Dat voelde meteen vertrouwd.”

Je bent uiteindelijk in een all-black trouwpak getrouwd, had je van tevoren al een duidelijk idee hoe je trouwpak er uit moest komen te zien?

Dit was voor mij meteen duidelijk, ik ga helemaal in het zwart. Er was voor mij ook geen andere optie mogelijk, want helemaal in het zwart, dat vond ik ook gewoon het tofst!”

all black trouwoutfit bruiloft ceremonie jawoord | Michael & Giso
ceremonie jawoord bruidegom zwart trouwpak | Michael & Giso

Hoe ben je begonnen met oriënteren voor je trouwpak en hoe ben je uiteindelijk bij Michael & Giso terecht gekomen? 

“Via mijn vriendin kwam ik bij jullie terecht, zij is zelf werkzaam bij Wild at Heart (bruidszaak in Nijmegen). Via Jeroen Noordzij (onze fotograaf) heb ik veel fotografie gezien voor Michael en Giso, waardoor ik eigenlijk meteen overtuigd was. Daar ga ik met mijn wensen  naartoe. Het voelde vertrouwd omdat het in mijn eigen omgeving al zo bekend was.”

burgundy pantalon ecru coltrui smart casual | Michael & Giso

Tailor's Note - Tycho van Galen

“De afspraak met Max en zijn vrienden was zo ontzettend gezellig. Met een duidelijk beeld heb ik nog wel wat sturing gegeven wat betreft de juiste stof en stijlopties. Onder het genot van een lekkere borrel was dat echt een feestje.”

Wie heb je meegenomen naar je afspraken bij Michael & Giso en waarom?

“De eerste afspraak heb ik twee vrienden en één van mijn broers meegenomen, enerzijds voor hun mening, anderzijds voor de gezelligheid! Zo kom je ook meer in de bruiloft sfeer en kan je er samen op een leuke manier naartoe leven. Uiteindelijk hebben we 4,5 uur gezeten, biertje gedronken en was het heel gezellig!”

Hoe heb je de afspraken bij Michael & Giso ervaren?

“Ik heb het proces als heel prettig en gezellig ervaren. Mijn voorbeelden van wat ik wilde, werden meteen afgewezen en dat voelde goed. De juiste vragen werden gesteld, ik had het gevoel dat mij echt oprecht het juiste advies had gegeven vanuit expertise. En daar kon ik volledig op vertrouwen, ook mede omdat mijn voorbeelden met een gegronde reden werden afgewezen.”

ceremonie bruiloft wedding | Michael & Giso
jawoord ceremonie zwart trouwpak trouwjurk trouwen | Michael & Giso

Hoe heb je het proces van maatwerk ervaren en zijn er facetten hierin die je hebben verrast?

“Het was voor mij de eerste keer en daarom één grote verrassing. Hoe veel keuzes je hebt, waar je allemaal over na moet denken, dat had ik van te voren niet bedacht. Mede door de goede hulp werden er makkelijk en snel de juiste keuzes gemaakt om uiteindelijk tot een prachtig all-black pak te komen. Deze zat meteen als gegoten!”

“Ongeacht of je al een duidelijk beeld hebt van je trouwpak, zou ik als tip mee willen geven om te vertrouwen op de adviezen die je krijgt.”

Hoe waren de reacties van je aanstaande en de gasten op jouw trouwoutfit?

De reacties waren echt heel leuk, vooral van mijn partner, die zei dat ze stiekem hoopte ik helemaal in het zwart zou gaan, en zo geschiedde. Het was helemaal perfect en zo zag iedereen het.”

trouwerij bruiloft wedding trouwkostuum | Michael & Giso
city wedding all black trouwkostuum | Michael & Giso

Welk advies heb voor toekomstige bruidegoms bij het kopen van een trouwpak?

“Ik ging naar M&G zonder verwachtingen, maar met één doel, een all-black trouwpak. Dat heeft mij uiteindelijk wel enorm geholpen. Ik zou daarin wel als advies willen geven, als je er zelf niet helemaal in thuis bent, om te vertrouwen op de adviezen die je krijgt. Die hebben mij in ieder geval enorm geholpen! Maar het is wel fijn als je enigszins weet wat je wel en niet wil.”

Fotograaf: Jeroen Noordzij