bastiaan trouwpak tweedelig beige strand wedding | Michael & Giso

Bastiaan & Hannah

“Ik ben Bastiaan van Rossum, 30 jaar oud en woonachtig in Valkenburg (Zuid-Holland). In het dagelijks leven ben ik jurist en heb ik mijn eigen juridisch advieskantoor MeesterRecht.nl. Daarnaast  ben ik sportief: ik hou van voetbal, tennis, fitness, hardlopen en skiën. Vrienden en familie omschrijven mij als vriendelijk, empathisch en ijverig.”

Hoe hebben jij en je vrouw elkaar leren kennen? 

“We zijn door een gemeenschappelijke kennis met elkaar in contact gebracht. Toen hebben we afgesproken om een keer te daten in Leiden. Ondanks dat ik te laat was op de eerste date en mijn vrouw bijna was weggegaan, is de eerste date zo goed bevallen dat we daarna zijn blijven afspreken. Na een aantal weken heb ik gevraagd of ze een relatie met me wilde en sindsdien zijn we bij elkaar.”

trouwpak groom bruidegom trouwkostuum beige | Michael & Giso
zwart wit trouwpak groom | Michael & Giso

Hoe heb je de voorbereidingen naar het aanzoek ervaren? 

We woonden al een aantal jaar samen en een aanzoek stond al langer op de planning. Echter, onder andere vanwege corona, liet het aanzoek wat langer op zich wachten. Toen we eindelijk weer echt op vakantie konden, heb ik haar gevraagd op onze vakantiebestemming in Frankrijk. We zaten op een romantisch landgoed in een appartement en daar heb ik haar ‘s ochtend na het ontbijt gevraagd, omdat ik de spanning niet langer aankon. Gelukkig zei ze ‘ja’!”

tweedelig beige trouwpak bastiaan | Michael & Giso
taart wedding minimalistic strand | Michael & Giso

"Het viel me op dat mijn trouwpak meteen zo lekker zat. Dan merk je dat het echt een pak op maat is."

Jullie zijn in Noordwijk getrouwd, kun je iets meer vertellen over hoe jullie grote dag eruit zag?

We wilden niet té groots uitpakken en de bruiloft enigszins intiem houden, daarom hebben we alles op één locatie in Noordwijk gehouden, in een mooie strandtent. We houden allebei erg van het strand en voelden ons hier prettig bij. We zijn eerst foto’s gaan maken in de duinen en daarna vond de ceremonie plaats in de strandtent, omdat het regende. We hadden wel de deuren open en uitzicht op het strand en de zee. Het weer mocht de pret niet drukken. Na de ceremonie hebben we taart gegeten, geborreld en gezamenlijk gedineerd. Vervolgens kwamen de avondgasten en veranderde de strandtent in een soort festival. Het dak ging eraf!”

taart aansnijden beige trouwpak zandkleurig | Michael & Giso
trouwen op het strand zandkleurig trouwpak | Michael & Giso

Jouw broer ging ook trouwen. Hoe zijn jullie je gaan oriënteren voor je trouwpak? En hoe hebben jullie ervoor gezorgd dat de pakken anders waren?

Klopt inderdaad! Eigenlijk kwam hij met de suggestie om een trouwpak bij Michael & Giso te gaan bekijken en dat vond ik er zo goed uitzien dat ik graag mee wilde. Dit was geen probleem en zodoende kwamen we op het idee om gezamenlijk een trouwpak uit te kiezen. We hebben allebei een andere smaak qua pakken dus we waren ook niet bang om hetzelfde te kiezen.”

michael oei | Michael & Giso

Tailor's Note - Michael

“Bij een beach wedding hoort een trouwpak voor op het strand. Bastiaan had duidelijk zijn zinnen gezet op een beige pak, en dat is per definitie een fantastische keuze voor op het strand. Zo bleef er ook meer ruimte over om de details af te stemmen. Ik vind dit het ultieme voorbeeld van een ton-sur-ton trouwoutfit!”

Wat was het (kleuren)thema van jullie trouwdag, en hoe heb jij jouw pak hierop afgestemd? 

We hadden niet echt een kleurenthema, maar het moest wel passen bij het strand. Ik had een foto van een pak gezien op de website van Michael & Giso, die overigens ook op het strand was, en dat vond ik erg mooi. Daarom ben ik voor deze stof en kleur gegaan.”

Wat was je reactie toen je het pak voor het eerst aantrok? 

“Het viel me op dat het meteen zo lekker zat. Dan merk je dat het echt een pak op maat is. Aangezien ik vrij lange armen en benen heb is dit niet altijd zo. Qua stof en kleur was het ook precies zoals ik gehoopt en verwacht had.”

beige trouwpak trouwkostuum tweedelig das | Michael & Giso
strand bruiloft trouwen trouwjurk bruidegom | Michael & Giso

Wat vond je ervan om je trouwpak van een stofstaal te kiezen? En heeft het eindresultaat je uiteindelijk verrast?

“Een beetje naïef misschien, maar ik was me er van tevoren niet van bewust dat ik alleen een stofstaal te zien zou krijgen. Dat vond ik dus best even lastig haha. Omdat ik al goed wist welke soort stof en kleur ik wilde, maakte dit het wel wat makkelijker. Ook kreeg je er goede uitleg en begeleiding bij. Maar het blijft spannend hoe het in het echt uitpakt natuurlijk.”

"Ik keek naar pakken die gedragen werden door iemand met dezelfde haarkleur en in dezelfde soort setting als waar wij zouden trouwen."

Wat vond je de lastigste keuze als het ging om de keuzes die je voor je trouwpak moest maken en waarom? 

De kleur wist ik van te voren goed, maar het is toch spannend hoe het in het echt zal staan. Daarnaast had ik in eerste instantie een andere das in mijn hoofd. Toen ik de das omdeed die ik nu uiteindelijk heb gekozen, bleek dit meteen een goede keuze. Ik vond hem gelijk erg mooi staan bij mij en mijn pak.”

bastiaan trouwpak beige zandkleurig | Michael & Giso

Wat zou je andere bruidegoms willen adviseren rondom de bruiloft, of de zoektocht naar hun trouwpak?

“Ik zou bruidegoms willen adviseren om je van te voren toch enigszins te oriënteren op wat voor soort pak je wilt. Ik keek bijvoorbeeld naar pakken die gedragen werden door iemand met dezelfde haarkleur en in dezelfde soort setting als waar wij zouden trouwen. Dat maakt de keuze makkelijker en het vertrouwen in een goed eindresultaat zeker groter! Daarnaast kan ik een maatpak zeker aanbevelen, omdat het gewoon echt beter en lekkerder zit. Een goede voorlichting is daarbij ook erg belangrijk!”

 Fotografie: Joy Photography