ruud hazen groom zomer trouwpak maatwerk | Michael & Giso

Ruud & Karlijn

“Mijn naam is Ruud Hazen en ik ben werkzaam in het onderwijs. De helft van de week ben ik docent wiskunde in het middelbaar onderwijs en de andere helft ben ik leraar opleider wiskunde in het hoger onderwijs.”

Hoe kijk je terug op jullie huwelijksdag?

“Wij hebben een fantastische dag gehad. Onze huwelijksvoltrekking vond plaats onder een grote boom midden in een schapenweide. Omdat de plek al mooi was van zichzelf, hebben we de aankleding zo eenvoudig mogelijk gehouden. Na de ceremonie zijn we doorgelopen naar een plek met notenbomen en daar hebben we kunnen proosten. Vooraf hebben we veel tijd en aandacht besteed aan het uitdenken van elk detail op onze bruiloft. Op de dag zelf viel alles op zijn plek en heb ik vooral samen met mijn vrouw kunnen genieten.”

ruud hazen huwelijk trouwjurk bretels zomer wilg bruiloft | Michael & Giso
linnen trouwpak maatwerk maatpak zomer linnen beige zand | Michael & Giso

Hebben jullie veel wijziging moeten doorvoeren vanwege covid-19?

“We hebben de bruiloft in een kleinere kring gevierd, maar nog steeds op een manier die goed bij ons past. We hebben de bruiloft geprobeerd persoonlijk te houden. Zo heb ik Karlijn muzikaal ondersteund toen zij met haar vader richting mij liep voorafgaand de ceremonie. Dit was tevens de eerste keer dat ik haar zag en dat maakte het concentreren op de muziek een stuk lastiger. Daarnaast hebben vrienden van ons afwisselend achter de bar gestaan. Zo hebben we geprobeerd om zoveel mogelijk mensen iets te laten doen die al binnen onze bubbel zitten. Natuurlijk let je net wat meer op hygiëne en het behouden van afstand. We hebben er veel over nagedacht en hebben een manier kunnen vinden om op een natuurlijke manier afstand te houden. We waren buiten in een schapenweide op eigen terrein en dat maakte het eenvoudig dit ook te verwezenlijken.”

“Mijn pak is uiteindelijk mooier dan ik in eerste instantie in mijn hoofd had."

Wanneer en hoe ben je begonnen met het oriënteren op je trouwpak?

“Mijn vrouw is eerst op zoek gegaan naar haar trouwjurk. Karlijn was erg tevreden over haar ervaring bij Wild at Heart. Zij adviseerde om het pak te laten aanmeten bij Michael en Giso. Ik ben ongeveer een week of 8 voor de bruiloft begonnen met zoeken, maar had vrij snel de keuze gemaakt dat ik naar Michael en Giso ging. 8 weken van te voren is wel een beetje krap, maar dat komt omdat er lang twijfel was of onze bruiloft wel door kon gaan.”

trouwjurk proosten bretels huwelijk groom bride cheers | Michael & Giso

Wat heeft je ertoe gezet om je trouwpak bij Michael & Giso aan te laten meten?

“Wat me over de streep trok waren de hoge kwaliteit van de stoffen en het passend maken van de pakken zelf. Daarnaast vind ik het prettig om veel inspraak te hebben over hoe het pak eruit ziet en ook hier over de details na te denken. Daar was de ruimte voor en zo is het pak ontstaan wat ik voor ogen had.”

wit shirt op maat

Tailor's Note - Bob Kiewied

“Bij Ruud hebben we gekozen voor een tweedelig pak. Hij is geen pakken drager en wilde een zomerse uitstraling die niet te stijf zou zijn. We hebben daarom gekozen voor een linnen overhemd met bretels en een lichtkleurig jasje, zodat de outfit ook zonder jasje feestelijk en onderscheidend is. De lichtbeige jas met zichtbare structuur geeft het geheel een extra casual touch.”

Had je voor de afspraak al duidelijk voor ogen in wat voor pak je wilde trouwen?

“In eerste instantie was dat voor mij niet duidelijk, maar ik wist wel wat ik uit wilde stralen. Op die manier ging ik mijn eerste afspraak in en zij hebben de expertise om van een idee een passend pak te maken.”

Vond je het lastig dat je het pak niet gelijk kon zien tijdens de eerste afspraak?

“Dat was wel pittig. Het is heel lastig om vanuit kleine stukken stof precies te zien hoe je er later uit komt te zien. Zeker omdat je wel jasjes aan krijgt die vaak net niet goed passen en daar moet je wel doorheen kunnen kijken om een beeld te krijgen hoe je echte pak er uit komt te zien. Ik heb een tweede afspraak gehad om een beter beeld te krijgen en dat was heel verhelderend. Daaruit kreeg ik een duidelijker beeld.”

huwelijk trouwceremonie proosten zomer trouwdag ruud hazen | Michael & Giso
handen trouwen ceromonie huwelijk jawoord | Michael & Giso

Zijn de verwachtingen die je vooraf had waargemaakt?

“Mijn pak is uiteindelijk mooier dan ik in eerste instantie in mijn hoofd had. Vooral de broek in combinatie met mijn schoenen hebben me verrast. Daarnaast is het aan hebben van een echt goed jasje ook iets heel anders dan ik gewend ben. Mijn blouse had een mao kraag en dit vond ik voor mijn pak ook een erg sterke toevoeging.”

“Ze hebben de expertise om van jouw idee een passend ontwerp te maken"

Wat zou je toekomstige bruidegommen willen adviseren?

“Ik merkte dat het vooral prettig is om een beeld te hebben van wat jullie als paar uit willen stralen en wat bij jullie past. Dat geldt niet alleen voor een jurk of pak, maar alles over de hele dag. Als je dat beeld uit kan leggen, dan komen ze bij Michael en Giso wel met goede suggesties en aanvullingen om dat beeld compleet te maken.”

trouwjurk maatpak huwelijk ceremonie zomer | Michael & Giso
cake taart huwelijk sweet ceremonie trouwen | Michael & Giso

Hoe zou je Michael & Giso typeren?

“Voor mij is een goed pak een uiting van wie jij bent als persoon. Wat ik typerend vond aan Michael en Giso is dat ze me daar eerst leerde kennen om zo met hun expertise invulling te geven aan de details en vorm van mijn pak, die vervolgens perfect verwerkt zijn. Dit maakt dat je een pak krijgt dat helemaal eigen is.”

Fotograaf: Quay Photography