mitchel selina manvrouw getrouwd buitenland | Michael & Giso

Mitchel & Selina

“Ik ben Mitchel van der Heide, 34 jaar oud en woonachtig in Assendelft. In november 2023 vieren mijn vrouw en ik ons 13-jarig jubileum. Op professioneel gebied werk ik als Manager Sales & Operations.”

Hoe heb je de voorbereiding naar het huwelijksaanzoek ervaren, en wat vond je het leukste hieraan?

“De voorbereiding naar het huwelijksaanzoek was een ongelooflijk spannende tijd voor mij. Ik wilde ervoor zorgen dat alles perfect zou zijn en dat mijn partner verrast zou worden op een manier die ze nooit zou vergeten. Ze was totaal verrast en had het niet zien aankomen omdat we tegen elkaar hadden uitgesproken dat deze periode tijdens COVID en de gezondheid van mijn vrouw dit nog niet het moment was om dit te doen. Plus we waren bezig met een verbouwing thuis waardoor we al het nodige op de planning hadden staan.”

Trouwpak kostuum stropdas trouwen | Michael & Giso
aankleden mitchel man trouwen kostuum | Michael & Giso

“Toen de grote dag eindelijk aanbrak op haar verjaardag en onze jubileumdatum en ik haar reactie zag, besefte ik dat alle voorbereiding de moeite waard was. Mijn vrouw was in tranen van geluk, ook vol ongeloof maar ontzettend blij. Het was een onvergetelijk moment in het bijzijn van een kleine groep vrienden dat we allebei voor altijd zullen koesteren.”

We wilden graag dat de bruiloft niet na één dag voorbij zou zijn, omdat je dan zo geleefd wordt.

Jullie zijn in Spanje getrouwd, kun je ons meenemen op jullie grote dag? 

“Het was voor ons altijd een droom om de liefde te mogen vieren in Spanje, het land waar we beide graag naar toe gaan op vakantie en stiekem heel erg verliefd op zijn geworden. Het Spaanse leventje, het sfeertje past perfect bij ons!

Daarnaast wilden we graag dat de bruiloft niet na één dag voorbij zou zijn, omdat je dan zo geleefd wordt. Bovendien vliegt de bruiloft dan echt voorbij. Voor ons was het al snel duidelijk: een driedaagse bruiloft met de meest dierbare familie en vriendenkring om ons heen, herinneringen maken voor het leven, de liefde met elkaar vieren. De zon zekerheid was natuurlijk ook een fijne bijkomstigheid. We wilden onze familie en vrienden letterlijk in het zonnetje zetten door hen ook een onvergetelijke mini vakantie te geven! 🙂

Onze gasten werden ontvangen met heerlijke sangria’s. Na het inchecken hebben we met iedereen lekker gekletst en geborreld. Al snel zaten we met elkaar bij het zwembad te genieten van het heerlijke zonnetje en van elkaar. Aan het einde van de dag stond onze bites en borrels gepland met het thema glamour chique. Al onze gasten zagen er prachtig. We genoten van een heerlijk 3-gangen diner in de romantische tuin met als afsluiter muziek, speeches en dansjes. 

De volgende ochtend zijn we gezamenlijk gaan ontbijten en trapten we af met onze poolparty met een toffe dj en heerlijke sangria’s. Rond de middag zijn we ons gaan klaar maken voor de ceremonie die om 18:00 uur zou plaatsvinden. Al onze gasten verzamelden zich in de tuin waar de violiste ons nummer begon te spelen. De ceremonie was magisch en in geen woorden te omschrijven, een liefdevol moment. Na de ceremonie hebben we geproost en hebben mijn vrouw en ik een korte fotoshoot gedaan. Vervolgens hebben we bij Soto Campo een heerlijke Spaanse Paella gegeten. We werden ontvangen met muziek en gejuich gevolgd door vele mooie speeches van familie en vrienden. Om 22:00 uur startte het feest dat wij uiteraard hebben afgetrapt met onze huwelijksdans! Het was een onvergetelijke avond die tot 04:30 uur doorging en eindigde met een plons in het zwembad! 

suite corsage whiskey mannen blauw | Michael & Giso

De periode van onze verloving (november 2020), tot onze bruiloft afgelopen mei 2023, was echt één groot feestje voor ons maar ook voor onze gasten. Je leeft er met elkaar zo ontzettend naar toe. We hebben het er nu nog over hoe ontzettend magisch deze dagen zijn geweest. Je bent nog meer met elkaar verbonden, nieuwe vriendschappen zijn gesloten en omdat je deze ervaring met een bepaalde groep meemaakt deel je toch iets heel intiems met elkaar.

Als ik een ding mag meegeven aan bruidsparen is het: blijf dicht bij jezelf, volg je hart. Doe waar jullie gelukkig van worden, want het is jullie bruiloft. Wij vonden de keuze voor trouwen in het buitenland erg fijn. Je neemt toch de kosten op je, waardoor je heel bewust gaat kijken naar wie je graag meeneemt. Tegelijkertijd is dit lastig, omdat je hoe dan ook mensen misschien teleurstelt in de keuze die je maakt. Uiteindelijk zullen zij het ook begrijpen, en mocht dat niet zo zijn, zegt dat in mijn ogen ook iets over de vriendschap.

Daarnaast hebben wij ervoor gekozen om op 16-11-2022 officieel te trouwen in Nederland. We hadden hierdoor bij de bruiloft in Spanje geen officiële BABS meer nodig waardoor mijn allerliefste nicht ceremoniespreker kon zijn. Het is namelijk best wel een gedoe om op de officiële manier in Spanje te trouwen. Dus ik zou iedereen aanraden om in Nederland officieel te trouwen zodat je in het buitenland de vrije hand hebt. Hoe bijzonder is het om de ceremonie door een familielid te laten doen!”

Wat vond je het meest memorabele moment?

“We hebben het er vaak over, wat was nou het mooiste moment? Eigenlijk was het voor ons een aaneenschakeling van geluksmomenten. Het feit dat je met al je dierbaren in Spanje mag verblijven en met deze personen om je heen de liefde mag vieren, herinneringen mag maken voor het leven. Dat is waar het leven voor ons om draait. Wat een rijkdom, sprookjes bestaan echt! Maar als ik toch een keuze moet maken dan was de ceremonie voor mij het meest memorabel. Het moment dat ik mijn vrouw aan zag komen lopen met haar vader, de violist op de achtergrond die ons nummer speelde. De tranen sprongen in mijn ogen van geluk!”

Wat heeft je ertoe gezet om je trouwpak bij Michael & Giso aan te laten meten?

“Mijn schoonzusje Savannah Staphorsius heeft voor jullie winkel in Amsterdam het interieuradvies gedaan samen met mijn broer Jordy van der Heide, die heeft bijgedragen in de realisatie van de bouw. Via hen ben ik in aanraking gekomen met jullie brand. Na een kort telefonisch gesprek en het volgen van het webinar, was ik enthousiast geworden over de mogelijkheden.”

trouwen jawoord mitchel selina blauwtrouwpak | Michael & Giso

Had je van tevoren al een idee hoe jouw trouwpak eruit moest komen te zien?

“Vanwege het warme weer in Spanje wilde ik wel graag dat het niet een te dik pak zou zijn. Verder wilde ik graag de kleur blauw, omdat ik weet dat mijn vrouw dat heel erg mooi vindt, en het is mijn favoriete kleur. Uiteindelijk is dit een unieke blauwe variant geworden met een soort groene gloed eroverheen in het daglicht.”

Op welke manier hebben de tailors volgens jou, jouw persoonlijkheid in je trouwpak terug te laten komen?

“Mijn persoonlijkheid is op een speciale manier in mijn trouwpak verwerkt door de tailors. Ze hebben ervoor gezorgd dat het pak zowel stijlvol als comfortabel was, wat mijn relaxte aard weerspiegelde. Ook hebben ze rekening gehouden met mijn eigen stijl en voorkeuren, bijvoorbeeld door mij te adviseren voor een ideale blauwe stof, omdat mijn vrouw en ik dat mooi vinden. Het was voor mij belangrijk dat het pak echt bij mij past, en de tailors hebben dat op een prachtige manier weten te realiseren.”

Tailor’s Note

“Mitchel wilde een blauw trouwpak. Hier voelt hij zich comfortabel in, en dit was daarom het uitgangspunt. We hebben uiteindelijk gekozen voor een blauwe stof met een groene gloed, zodat hij perfect bij de omgeving zou passen. Het is een ontzettend mooi trouwpak geworden, dat helemaal bij hem past en kan door dragen naar zijn werk!”

– Michaël Oei

jawoord getrouwd spanje meerdaagsebruiloft | Michael & Giso
koppel spanje sangria trouwjurk | Michael & Giso

Het pak was afgestemd op de jurk van de bruid, wat vond zij van het pak?

“Mijn vrouw was absoluut enthousiast over het pak. Ze vond het geweldig dat het pak perfect was afgestemd op haar trouwjurk en dat we er als bruidspaar fantastisch uitzagen als een geheel. Haar reactie was heel erg mooi.”

Michael & Giso kan ik het beste omschrijven als een toonbeeld van vakmanschap en klantenservice. Ze hebben mij op een ongelooflijke manier geholpen om onze ideeën en wensen te vertalen naar de perfecte trouwkleding.

Hoe zou jij Michael & Giso omschrijven?

“Michael & Giso kan ik het beste omschrijven als een toonbeeld van vakmanschap en klantenservice. Ze hebben mij op een ongelooflijke manier geholpen om onze ideeën en wensen te vertalen naar de perfecte trouwkleding. Mijn vrouw had van te voren haar trouwjurk aan mijn best man laten zien en we hadden foto’s meegenomen met een moodboard van onze trouwlocatie. Ze luisterden echt naar onze wensen en hebben goed meegedacht of het trouwpak in de sfeer van de locatie in Spanje zou passen en zou matchen met de bruidsjurk van mijn vrouw. 

Het personeel was uiterst professioneel en geduldig, en ze hebben echt de tijd genomen om te begrijpen wat we wilden. Bovendien waren ze altijd goed bereikbaar voor vragen of advies.”

whiskey blauw trouwpak zon buitenland | Michael & Giso
mitchel selina getrouwd spanje | Michael & Giso

Heb je nog advies voor andere mannen bij het kopen van een trouwpak?

“Begin vroeg met het zoeken naar je trouwpak. Dit geeft je voldoende tijd om verschillende stijlen te verkennen en om eventuele aanpassingen te laten doen. Bepaal daarnaast van tevoren hoeveel je bereid bent uit te geven aan je trouwpak. Dit helpt je om realistische keuzes te maken en verrassingen te voorkomen. Ik gebruik mijn trouwpak nog voor mijn werk en mooie gelegenheden, wat ideaal is.

Je draagt je trouwpak waarschijnlijk de hele dag, dus comfort is essentieel. Zorg ervoor dat het niet alleen goed past, maar dat je je er ook prettig in voelt. Hierbij speelt het weer en de locatie van je bruiloft een grote rol. In een warm klimaat wil je wellicht een lichter materiaal en kleur, terwijl je in de winter misschien voor een warmere optie kiest. Ik zou iedereen adviseren om je pak op maat te laten maken, dit garandeert een perfecte pasvorm en een pak dat er op je best uitziet.

Als je bruid al haar trouwjurk heeft uitgekozen, probeer dan de stijl en kleur van je trouwpak daarop af te stemmen. Mijn vrouw had haar jurk met mijn best man gedeeld, waardoor we bij het uitkiezen van het pak dit mooi konden afstemmen. Dit geldt tevens voor de locatie, het maken van een moodboard gaf een duidelijk beeld of alles met elkaar zou matchen. 

Als laatste: kies een trouwpak dat bij jouw stijl en persoonlijkheid past. Je voelt je veel zelfverzekerder als je jezelf kunt zijn op je trouwdag.”

Fotografie: By Annika Photography