smoking trouwpak groom bruidegom | Michael & Giso

Etiènne & Vaenice

“Ik ben Etiènne Slijpen en woon samen met mijn vrouw Vaenice en onze twee dochters Lhoé en Poppy in Eindhoven. Ik ben eigenaar van Tender2gether, waarbij ik aannemers in de grond-, weg- en waterbouw help om projecten binnen te halen. Energie krijg ik van hard werken maar zeker ook van het genieten van het leven en dan vooral op zijn Italiaans: La Dolce Vita.”

Kun je ons meer vertellen over de voorbereidingen van het huwelijksaanzoek?

“Dat was heel spannend! Begin 2018 dineerde we samen in een Italiaans restaurantje in Parijs. Ineens kwam het nummer op van Tiziano Ferro – Indietro. Ter plekke appte ik mijn beste maat om het huwelijksaanzoek te gaan plannen, en dan wel in Rome: de lievelingsstad van Vaenice. Tijdens het plannen kreeg ik het idee dat mijn vrouw mijn plan doorkreeg. Ze had namelijk een mail gelezen met ‘restaurant reservering’. Op het laatste moment wijzigde ik dan ook mijn plan. Het werd uiteindelijk een tripje door Rome in twee klassieke Mini Coopers met onze Roman Uncle Luca. Na een spannende tour, knikkende knieën en de Italiaan Luca die zes keer op mijn been sloeg en vroeg ‘ARE YOU READY?’, ben ik uiteindelijk op een knie gegaan. Bij de bekende fontein Fontana dell’Acqua Paola met uitzicht over heel Rome, kreeg ik van haar het jawoord.”

smoking zonnebril bruidegom groom tuxedo bowtie | Michael & Giso

Jullie hebben gekozen voor een weekend bruiloft in de Toscane. Hoe hebben jullie dit weekend ervaren? 

“Als ik het in twee woorden mag omschrijven: That’s Amore! Dat is liefde. Heel toevallig ook het thema van onze bruiloft. En dan bedoel ik liefde voor elkaar, liefde voor onze vrienden en liefde voor onze familie. Het was zo intiem met 60 man, de mooie woorden en het samen feesten. Van een pizza avond, karaoke en rehearsal dinner met thema, tot aan de poolparty en een romantische ceremonie; Ik kan het iedereen aanraden om een bruiloft van meerdere dagen te plannen. Je hebt tijd voor elkaar en tijd voor je dierbaren. Ondanks de vier dagen, voelde het als een paar uur. De tijd vloog voorbij en we hebben alleen maar genoten. Ik waardeer achteraf ook echt de momenten waarop ik even op afstand kon toekijken en zag hoe mijn vrienden het naar hun zin hadden!”

Je voelt je echt speciaal als je zo goed wordt geholpen. Tycho heeft mij enorm geholpen met de juiste keuzes maken.

Hoe was het om een bruiloft in het buitenland te organiseren?

“Spannend, maar tegelijkertijd ook heel leuk! Het begint met de zoektocht naar de perfecte weddingplanners. Die hadden wij snel gevonden in The Travelling Weddingplanners. Samen met onze weddingplanners Nina en Suus, gingen wij op zoek naar de perfecte locatie. En ja; dit werd natuurlijk een lekker reisje naar Italië. In een lang weekend bezochten we zes locaties en dompelde we ons al onder in een sprookje. Vergeet dan niet ook het reisje dat we maakten om alle gerechten te proeven en natuurlijk de wijnen uit te zoeken. Totaal geen straf! Het werd een aanloop van een jaar waar je heel erg naar toe leeft. Het teasen van onze vrienden met leuke ideeën en de uitwerking van de bruiloft was ook erg leuk om te doen.”

groom bruidegom trouwpak wedding suit toscane | Michael & Giso
wedding bruiloft trouwjurk tuxedo black | Michael & Giso

“Wat voor ons wel direct duidelijk was: onze klik met de leveranciers was een essentieel detail dat niet mocht ontbreken. Van de fotograaf en videograaf, tot aan licht en geluid; naast het product en de mooie foto’s was de klik met de persoon achter de camera en de geluidsinstallatie ontzettend belangrijk voor ons. Je beleeft namelijk een heel weekend met al deze mensen. We kozen dan ook voor de leveranciers waarmee we een goede klik hadden.”

“Tot slot was de voorpret in de week voor de bruiloft heel erg leuk! Al onze vrienden kozen ervoor om een hele trip naar Italië te plannen. Al een week eerder gingen zij op pad. Iedereen deelde op Instagram hun reis en hun enthousiasme, waardoor we ons nog meer gewaardeerd voelden door onze vrienden.”

Hoe ben je gaan oriënteren voor je trouwpak en hoe ben je bij Michael & Giso terechtgekomen?

“Ik volgde Michael & Giso al ver voor onze trouwplannen. Het leuke is dat The Travelling Wedding Planners, tegenwoordig goede vrienden Nien en Suus, jullie Instagram overnamen met een Italië trip. We hebben via jullie onze fantastische planners gevonden! Het tailor-made, frisse, jonge en toch klassieke imago van jullie sprak mij erg aan!”

Dresscode tips voor bruiloftsgasten

Wat gaf voor jou de doorslag om bij Michael & Giso een trouwpak aan te laten meten?

“De persoonlijke aandacht in de boutique en de goede hulp van Tycho! Je voelt je echt speciaal als je zo goed wordt geholpen. Tycho heeft mij enorm geholpen met de juiste keuzes maken en om de klassieke look helemaal af te maken. Ondanks dat ik niet al het advies van Tycho heb opgevolgd, heeft hij mij ontzettend goed geholpen bij deze klassieke smoking. Hij heeft de outfit perfect afgestemd op het moment en de locatie in Italië.”

Mijn spectaculaire entree bij de ceremonie in mijn pak zorgde ook voor een klein traantje.

Je bent uiteindelijk in een zwarte klassieke smoking getrouwd. Had je deze look voor de afspraak al duidelijk voor ogen?

“Trouwen in het zwart was direct het uitgangspunt. Ik wilde gaan voor die klassieke Italiaanse look. Tycho heeft me geholpen om het helemaal af te maken met de strik en de schoenen. En, er was natuurlijk van tevoren ook al wat invloed uitgeoefend door mijn aanstaande.”

tuxedo cheers bruiloft toscane | Michael & Giso
black tuxedo bruiloft mannelijke gasten | Michael & Giso

Wie heb je meegenomen naar je eerste afspraak en waarom?

“Mijn destijds aanstaande en inmiddels mijn vrouw Vaenice. De ‘leiding’ a.k.a. modepolitie wilde natuurlijk haar invloed uitoefenen, haha. Haar aanwezigheid was natuurlijk meer dan gewenst. Waar je van de meeste vrouwen moodboards meekrijgt, ging mijn aanstaande dus gewoon mee. Persoonlijk vond ik het wel jammer dat ik vanuit de tradities niet mee mocht om haar trouwjurk uit te zoeken.”

Tailor’s Note

“Het ontwerpen van een smoking met Etiènne was een gezellig proces. Hij wilde sowieso in een smoking trouwen en zo hebben we een combinatie van klassieke en persoonlijke elementen toegevoegd aan zijn outfit. Uiteindelijk droeg Etiènne geen lakschoenen onder zijn smoking en dat laat juist zijn uitdagende en unieke karakter zien.”

– Tycho van Galen

Hoe was de reactie van de gasten en van Vaenice op jouw trouwpak?

“De reactie was overweldigend. Mijn beste vrienden waren natuurlijk ook in het zwart, maar mijn smoking knalde eruit. Mijn spectaculaire entree bij de ceremonie in mijn pak zorgde ook voor een klein traantje. Vooral mijn moeder kon het niet droog houden.”

diner tafelsetting bruiloft toscane | Michael & Giso
cheers tuxedo bruid en bruidegom smoking | Michael & Giso

Met welke drie woorden zou je Michael & Giso omschrijven en waarom?

“Stijlvol, jong en persoonlijk.” 

Welk advies wil je meegeven aan toekomstige bruidegoms?

“Doen waar jij je goed bij voelt! In het dagelijks leven draag ik niet vaak een pak, dus koos ik ervoor om qua schoenen toch af te wijken van de standaard smoking regels. Geen lakschoenen maar mat zwart. Ondanks dat Tycho daar niet helemaal van stond te springen, heb ik dat toch gedaan ;)” 

Fotografie: Rosalie Voortman & Milan Gino