getrouwd koppel jacquet huwelijk | Michael & Giso

Éomer & Anne

“Mijn naam is Éomer Zwijnenberg, geboren en getogen in Rotterdam en de laatste 12 jaar woonachtig in Amsterdam Zuid. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij de Rabobank als Director Corporate Lending Wholesale Energy Transition & Circularity (ET&C) en ondersteun ik Europese corporates in de energiesector met hun duurzaamheidsambities. Als persoon zou ik mezelf omschrijven als ambitieus, authentiek en sociaal.”

Jullie zijn 5 augustus 2023 getrouwd, hoe heb je deze dag ervaren?

“Onze huwelijksdag was een sprookje. Wij hebben van ieder moment intens genoten. De overweldigende huwelijksceremonie met een celliste, pianist en een professioneel koor in de prachtige Nicolaaskerk was voor ons het absolute hoogtepunt. De Bubbles & Bites met persoonlijke speeches in de Serre, het romantische diner in de Jachtkamer en het feest met cocktailbar en openingsdans in de Catharina zaal van Kasteel Maurick te Vught maakten onze dag compleet. De dag was gevuld met ongelofelijk veel liefde, dit werd door ons en door de gasten op elk moment gevoeld. Dit heeft de dag extra bijzonder gemaakt. Na meer dan een jaar aan voorbereiding is het heel speciaal hoe alle onderdelen (de ceremonie, receptie, diner en feest) bij elkaar komen op die ene bijzondere dag. Het zal nog enige tijd duren voordat wij de aaneenschakeling van hoogtepunten hebben verwerkt.”

kasteel trouwen klassieke bruiloft trouwpak | Michael & Giso

Al direct na de verloving ben ik begonnen mij te oriënteren op het trouwpak. Aangezien ik in het dagelijks leven al een pak naar kantoor draag, wist ik dat mijn trouwpak iets bijzonders moest zijn.

Kun je iets meer vertellen over het thema dat jullie hebben gekozen? 

“De huwelijksdag is de mooiste dag van je leven. Voor ons was het vooral belangrijk dat deze bijzondere dag een reflectie van onze persoonlijkheid zou zijn. Dit betekende vooral dat de sfeer van de dag intiem, stijlvol, klassiek en romantisch moest zijn. De sfeer kwam tot uiting in de klassieke uitnodigingen met wax zegel, de stijlvolle menukaarten, ons welkomstbord, de mooie naamkaartjes incluis ons eigen logo, de verschillende boeketten, de kransen en de tafelslingers. De sfeer kwam ook goed tot uiting in de Rolls Royce Silver Cloud trouwauto uit 1959, de lange dinertafels met wit damast evenals de Napoleon stoelen. Uiteraard kon de catering niet achterblijven en hadden we een bourgondische kaastafel incluis kaastaart bestaande uit verschillende lagen; een smaakvol 4-gangen diner met sterrenwaardige opmaak, heerlijke witte,- en rode wijnen incluis onze eigen witte ‘huiswijn’ evenals een spetterende cocktailbar, sfeervolle verlichting en een fantastische DJ.”

sluier getting ready vrouw trouwjurk | Michael & Giso
eomer getting ready klaarmaken kasteel klassiek trouwen | Michael & Giso

Op welke locatie zijn jullie getrouwd en waarom is het deze locatie geworden?

“De huwelijksvoltrekking vond plaats in de Heilige Nicolaaskerk te Helvoirt. Op 30 april 1901 werd de eerste steen gelegd van de huidige neogotische Nicolaaskerk, die op 5 oktober 1903 officieel werd ingezegend. De kerk wordt bestempeld als een van de beste werken van de architect J.H.H. van Groenendael en werd in 1974 op de lijst van de Monumentenzorg geplaatst als erkend rijksmonument. De grootheid en fantastische akoestiek van de kerk paste perfect bij de sfeer van de dag en maakte de ceremonie tot het absolute hoogtepunt. De Bubbles & Bites, het diner evenals het feest vonden plaats in Kasteel Maurick te Vught. Onder de rook van Den Bosch, aan de rivier De Dommel ligt dit kasteel. Zonder twijfel, één van de mooiste kastelen in Nederland die verscholen ligt in een natuurlijke omgeving tussen de bomen, weilanden en wateren. Deze locatie met de verschillende torens, luiken, de ophaalbrug, gracht en verschillende kamers maakten van de dag een waar sprookje.”

Wat vond je het mooiste en meest memorabele moment op jullie huwelijk?

“Het meest memorabele moment van de huwelijksdag was zonder twijfel het moment dat ik Anne voor het eerst zag voor het altaar. Als bruidegom stond ik met mijn gezicht naar het altaar en met mijn rug naar de gasten. Het moment dat Anne en haar vader uiteindelijk bij het altaar aankwamen, ik mij omdraaide en voor het eerst mijn prachtige bruid zag, was met recht het mooiste en meest intense moment van mijn leven. Een moment om nooit te vergeten.”

zwartwit foto huwelijk ceremonie kerk | Michael & Giso
just married bos zwartwit trouwjurk trouwpak | Michael & Giso

Wanneer en hoe ben je begonnen met het oriënteren op je trouwpak?

“Al direct na de verloving (ruim een jaar voorafgaand aan het huwelijk) ben ik begonnen mij te oriënteren op het trouwpak. Aangezien ik in het dagelijks leven al een pak naar kantoor draag, wist ik dat mijn trouwpak iets bijzonders moest zijn. Daarnaast vond ik het belangrijk dat het pak bij mij, en mijn persoonlijkheid zou passen. De keuze om in een volledig tailored jacquet te trouwen was dan ook snel gemaakt. Vervolgens heb ik met verschillende tailors in Amsterdam gesproken wat zij eventueel voor mij zouden kunnen betekenen. Via lovende recensies kwam ik uiteindelijk bij Michael & Giso terecht. De eerste afspraak had ik met Hoessein, die perfect aanvoelde waar ik naar op zoek was. Zijn klantgerichtheid (ook buiten kantooruren), deskundigheid en ervaring met stoffen, pasvorm en stijl waren een perfecte match met mij en mijn wensen.”

Wist je voor de afspraak al dat je in een jacquet wilde trouwen, en hoe ben je tot deze keuze gekomen?

“Voorafgaand aan mijn eerste afspraak met Hoessein wist ik al dat ik in jacquet wilde trouwen. Het traditionele jacquet bestaat normaliter uit een lange zwarte pandjesjas met puntrevers en rond weggesneden voorpanden, een grijs vest en een grijsgestreepte broek zonder omslag. Ik was echter op zoek naar een jacquet dat in kleur en vorm volledig bij mij zou passen. Zodoende heb ik voor een 3-delig Napolitaans jacquet in koninklijk blauw van Ariston Fabrics Napoli gekozen. Het jacquet hebben we volledig zelf ontworpen en de knopen, voering, naden en stoffen hebben we middels verschillende persoonlijke afspraken zorgvuldig geselecteerd. De stof zelf is zeer fijn geweven (160s) en van zeer hoogwaardige kwaliteit. De combinatie van de hoogwaardige stoffen en de perfecte pasvorm maakten dit jacquet uniek in zijn soort.”

Tailor’s Note

“Éomer wist wat hij wilde. Een prachtig jacquet! Omdat wij beide een liefde hebben voor het jacquet was het een prachtig proces met meerdere afspraken, waarbij we gedetailleerd aan de slag gingen. Door de kleur en de unieke uitvoering van het jacquet paste Éomer perfect bij de setting en zijn vrouw Anne.”

– Hoessein

double breasted jacquet blauw koningsblauw | Michael & Giso
anne eomer jacquet koningsblauw trouwen bos | Michael & Giso

Heeft de jacquet en pasvorm je achteraf verrast?

“Het jacquet in koninklijk blauw, de bijpassende knopen, het double-breasted vest met passende voering, de bijpassende sokken, het hoogwaardige hemd met dubbele manchet en de lichtblauwe das maakten het trouwpak compleet. Door het fantastisch inmeten waren de verschillende lijnen van het jacquet zeer goed zichtbaar en was de pasvorm perfect.”

Dankzij Michael & Giso heb ik mijn idee en visie kunnen verwezenlijken en een eindresultaat kunnen bereiken die elke verwachting overtrof

Hoe waren de reacties van jouw vrouw en de gasten op jouw trouwoutfit?

“Zowel mijn vrouw alsmede de gasten waren enorm onder de indruk van het jacquet en vooral hoe deze mij stond. Dit wordt onderstreept door de prachtige foto’s. ”

anne eomer bites drinks toosten 1 | Michael & Giso
trouwauto oldtimer zwart trouwen | Michael & Giso

Welk advies heb jij voor toekomstige bruidegoms?

“Een pak is een reflectie van je persoonlijkheid. Kies iets wat bij je past, dan voel je je zeker en straal je dit ook uit op je trouwdag. Laat je kundig adviseren en geniet vooral van het proces er naar toe!”

Hoe zou je Michael & Giso omschrijven?

“Michael & Giso (en Hoessein in het bijzonder) zou ik als zeer klantvriendelijk, deskundig, sociaal en zeer gecommitteerd willen omschrijven. Dankzij Michael & Giso heb ik mijn idee en visie kunnen verwezenlijken en een eindresultaat kunnen bereiken die elke verwachting overtrof. Voor eenieder die op zoek is naar een speciaal trouwpak volledig op maat zou ik Michael & Giso ten zeerste aanbevelen.”

Fotografie: Robert Land Weddings