Kornelis navy smoking trouwpak bruidegom | Michael & Giso

Kornelis & Eva

“Ik ben Kornelis, 33 jaar en ik woon momenteel met mijn kersverse vrouw in Amsterdam. Ik heb graag mensen om me heen en hou van borrelen en lekker eten! We reizen graag en duiken dan het allerliefst samen. In mijn vrije tijd sport ik graag, zowel padel als golf.”

Kun je ons meer vertellen over het huwelijksaanzoek?

“Het idee om Eva ten huwelijk te vragen kwam ergens in de nazomer van 2021. Ik dacht: deze vrouw is zo speciaal, ik mag haar nooit laten gaan! De locatie om Eva ten huwelijk te vragen kwam een aantal maanden nadat we in Portugal op vakantie waren geweest bij een ontzettend leuk echtpaar. We sliepen hier in hun kleine boutique hotel. We hebben een hele leuke klik met z’n vieren en zien dit echtpaar een beetje als de oudere versie van onszelf over 25 jaar. Ik wilde Eva bij het hotelletje in de binnentuin bij zonsondergang ten huwelijk vragen, met een beetje hulp van het Portugese echtpaar natuurlijk. Ze hadden overal kaarsjes aangestoken en de champagne stond al klaar! De ring heb ik via een goede vriend samen ontworpen met zijn schoonmoeder die een juwelier heeft. Het aanzoek verliep precies volgens plan.”

manchette overhemd op maat trouwhemd | Michael & Giso

Jullie zijn getrouwd op Kasteel Wijenburg, waarom is het deze locatie geworden?

“Kasteel Wijenburg is een prachtige klassieke locatie waar we ons huwelijk meteen voor ons zagen toen we hier voor de eerste keer kwamen. Het fijne aan deze locatie was dat al onze honderd gasten er de hele dag bij konden zijn, ook bij het diner. Dit is niet gebruikelijk bij alle locaties. Daarnaast hadden ze hier veel ervaring met bruiloften, waardoor een weddingplanner eigenlijk overbodig is!”

navy smoking tuxed klassiek groom bruidegom | Michael & Giso
wedding preperation smoking trouwpak | Michael & Giso

"Ik ben ongeveer 9 maanden van tevoren gaan oriënteren en kwam uiteindelijk via een goede vriend bij Michael & Giso terecht."

 Jullie hebben gekozen voor een uitgebreide huwelijksreis, hoe hebben jullie dit ervaren?

“Dat was helemaal top! We zijn de dag na ons huwelijk meteen doorgegaan zonder thuis te komen. Hierdoor bleven we lekker in de “huwelijksvibe”. Eerst met de trein naar Parijs en een dag later naar Mauritius om lekker 6 dagen op het strand te liggen en te duiken. Als kers op de taart zijn we nog een week naar Kaapstad geweest. Veel zon, heerlijk eten en lekkere wijntjes! Ondanks het beklimmen van de Tafelberg ben ik bang dat m’n trouwpak nu wel wat strakker zit dan op onze bruiloft ;)”

ceremonie bruid bruidegom huwelijk smoking | Michael & Giso
ceremonie bruiloft klassieke bruiloft navy smoking | Michael & Giso
bruidegom navy smoking tuxedo strik driedelig 1 | Michael & Giso

Wanneer en hoe ben je begonnen met oriënteren op je trouwpak?

“Ik vond het best lastig omdat ik niet heel goed wist wat ik wilde. Ik ben ongeveer 9 maanden van tevoren een beetje gaan oriënteren en kwam uiteindelijk via een goede vriend bij Michael & Giso terecht.”

michael oei | Michael & Giso

Tailor's Note - Michael

“Bij een klassieke locatie en jurk hoort natuurlijk een chique pak. Kornelis wilde zich bovendien graag als bruidegom onderscheiden van de mannelijke gasten. Een bijzondere smoking was daarom de perfecte match. De donkerblauwe lichtglanzende stof maakt deze smoking extra uniek.”

Wat gaf de doorslag voor jou om je trouwpak bij Michael & Giso aan te laten meten?

“Een combinatie van de foto’s op social media, jullie wedding magazine en een goede aanbeveling van een andere vriend die bij jullie al eerder een pak had laten aanmeten!”

Je hebt uiteindelijk gekozen voor een navy smoking en een extra jasje voor de avond, had je deze looks voor de afspraak al duidelijk voor ogen?

“Eigenlijk wel, alleen dat extra jasje voor de avond was een spontane toevoeging die ontstond tijdens het doorpassen! Mijn vriend die mee was bij het passen zag een foto van dit jasje voorbij komen in jullie magazine. We waren het er snel over eens dat dit echt een toffe toevoeging zou zijn!”

donkerblauwe smoking trouwpak bruidegom | Michael & Giso
koppel bruiloft trouwjurk details trouwpak op maat | Michael & Giso

Wie heb je meegenomen naar je eerste afspraak en waarom?

“Een hele goede vriend met een goed gevoel voor kleding en een goede smaak!”

"Het is een hele mooie stof en het leuke van een smoking is dat je als bruidegom er ook echt uitspringt ten opzichte van je gasten."

Hoe was de reactie van de gasten op jouw trouwpak?

“Iedereen was enorm positief! Ik heb veel complimenten gekregen. Het is een hele mooie stof en het leuke van een smoking is dat je als bruidegom er ook echt uitspringt ten opzichte van de andere mannen. Ik ben nog steeds enorm blij met m’n keuze!”

trouwfeest ecru smoking wit trouwpak | Michael & Giso

Hoe heb je het proces van maatwerk bij Michael & Giso ervaren?

“Die was super! Er was een kleine miscommunicatie wat betreft mijn vest, die viel een beetje hoog uit met een knoopje extra erin, maar dit werd heel soepel opgepakt. Uiteindelijk was het eindresultaat mooier dan verwacht!”

Welk advies wil je meegeven aan toekomstige bruidegoms?

“Kijk van tevoren goed op social media en Pinterest wat je zelf graag wil. Je kan hier super veel inspiratie opdoen! En wat betreft je huwelijk; alle clichés zijn waar 😉 dus geniet ervan!

 Fotografie: Captured by Lot