Stephan groom bruidegom smoking buitenlandwedding | Michael & Giso

Stéphan & Grazia

“Ik ben Stéphan de Nooijer, inmiddels 32 jaar en ik kom uit Middelburg. Ik ben hier geboren en getogen. In het dagelijks leven ben ik motorinstructeur en verzorg ik andere rijopleidingen bij het bedrijf van mijn vader. In de toekomst wil ik dit bedrijf overnemen, daarom ben ik betrokken bij alle facetten van het ondernemen.”

Jullie zijn in Italië aan het Lago Maggiore getrouwd, waarom is het deze locatie geworden?

“Mijn vrouw is geboren en getogen aan het Lago Maggiore. Inmiddels woont ze sinds onze relatie in Nederland, maar dat gaat wel gepaard met heimwee naar Italië. Voor haar was het mooi en symbolisch om te trouwen op de plek waar zij is opgegroeid. Zelf heb ik altijd al op een unieke manier willen trouwen, dit was dus voor ons beide de perfecte match.”

smoking getting ready strik tuexedo black | Michael & Giso
driedelig trouwpak smoking tuxedo zwart bow tie | Michael & Giso

Hoe was het om een bruiloft in het buitenland te organiseren?

“Uiteindelijk viel het allemaal best mee om vanuit Nederland de bruiloft in Italië te organiseren. Mijn Italiaans is niet optimaal, maar mijn vrouw spreekt natuurlijk wel vloeiend Italiaans dus het contact verliep vooral via haar. We hebben wel gekozen voor een Nederlandse weddingplanner die gevestigd is in Italië, zodat ik ook betrokken kon blijven.”

boot buitenland wedding italie smoking trouwjurk | Michael & Giso

"Ik wilde graag een slim-fit smoking voor een hippe uitstraling.”

Jullie zijn afgelopen augustus getrouwd, kun je wat meer vertellen over deze dag? 

“Op 11 augustus 2021 vroeg ik mijn vrouw ten huwelijk op het eiland Isola Bella aan het Lago Maggiore. We wilden daarom graag op deze datum trouwen. We organiseerden een pre-party waar we met een diner onze familie en vrienden welkom hebben geheten aan het Lago Maggiore. Op deze manier konden de gasten, die uit verschillende landen en steden waren afgereisd (Nederland, België, Brazilië, Zwitserland, Rome, Milaan) naar Lago Maggiore, elkaar leren kennen. Hierdoor ontstond er een fijne sfeer en konden wij optimaal genieten van onze grote dag!”

smoking trouwen in italie black tie groom | Michael & Giso
boot bruiloft italie smoking trouwjurk trouwpak zwart strik corsage | Michael & Giso
boot italie lago maggiore wedding bruiloft | Michael & Giso

“De grote dag verliep geheel volgens plan dankzij de goede voorbereidingen van onze weddingplanner Rose. Het mooiste moment vond ik toen mijn vrouw de basiliek binnen kwam lopen. Ze zag er zo mooi uit in haar trouwjurk dat ik gewoon sprakeloos was. We zijn met een boot van de basiliek naar de villa gevaren. Toen hadden we een moment voor ons zelf na het ja-woord. Dit was zo’n bijzonder moment, omringd door de prachtige natuur, dus dat hebben we zeker vastgelegd. We werden bij aankomst ontvangen door al onze gasten die ondertussen bij de villa waren aangekomen. Vanaf dat moment is alles heel snel gegaan, het aperitief, het diner en het feest. Ondanks dat dit zo snel voorbij is gegaan, heb ik zo intens genoten van deze mooie dag! Ik heb zelfs genoten van de openingsdans waar ik stiekem best wel een beetje tegenop zag. We genieten nog steeds ontzettend na van deze dag en de kleine details.”

bruin pak stropdas suit up | Michael & Giso

Tailor's Note - Rolf-Giso

“Stéphan was niet zeker of hij wel in een smoking kon trouwen met de Italiaanse temperaturen. Toch hebben we een te gekke smoking weten te creëren die ook nog eens ontzettend luchtig was. Ik vond zelf de horse-shoe waistcoat de eye-catcher van deze outfit!”

Welk kleurenthema hadden jullie voor de grote dag gekozen?

“We hadden enkel een (kleuren)thema gekozen voor de aankleding van het feest zodat alles mooi op elkaar afgestemd werd. Hierdoor wisten de verschillende leveranciers welke kant wij op wilden qua sfeer. Als design thema hadden wij romantisch en classy, en als kleurenthema voor de bloemen en tafelschikking hadden we witte tinten met wat roze tinten. Voor de gasten was de dresscode cocktail.”

Hoe ben je bij Michael & Giso terecht gekomen en wat was doorslaggevend om hier je trouwpak samen te stellen?

“Via Instagram kwam ik op jullie pagina terecht. De goede reviews waren voor mij doorslaggevend.”

wedding bruid bruidegom stephan grazia | Michael & Giso
boot italie lago maggiore stel bruiloft trouwjurk | Michael & Giso

Had je voor de afspraak al duidelijk voor ogen in wat voor trouwpak je wilde trouwen?

“Ik wilde sowieso in een smoking trouwen, dat vond mijn vrouw ook het mooiste.”

"Zelfs de Italiaanse gasten - die erg kritisch zijn op kleding - complimenteerden mij met de goede keuze van de op maat gemaakte smoking.”

Hoe heb je het proces van maatwerk ervaren en wat vond je de lastigste beslissing?

“Ik werd erg geholpen, er is zelfs rekening gehouden met de hoge temperaturen. Want die kunnen nogal oplopen in de Italiaanse zomers. Ik kon mij namelijk best druk maken of ik een hele dag in een smoking kon volhouden bij meer dan 30 graden.” 

wedding buitenland getrouwd | Michael & Giso
italie lago maggiore trouweij bruiloft | Michael & Giso

Hoe waren de reacties op je trouwpak tijdens jullie huwelijksdag?

“Ik heb echt heel veel positieve reacties ontvangen over mijn smoking! Zelfs de Italiaanse gasten – die erg kritisch zijn op kleding 😉 – complimenteerden mij met de goede keuze van de op maat gemaakte smoking.”

Welk advies zou je toekomstige bruidegoms mee willen geven? 

“Investeer in een goed pak en feest, je trouwt (als het goed is) maar een keer.”

 Fotografie: Matteo Rossi