Trouwen manvrouwhuwelijk huwelijk linnenpak zomer orangerie | Michael & Giso

Sander & Charlotte

“Mijn naam is Sander Hoogers, 31 jaar en ik woon in het centrum van Tilburg. We hebben een oude woning grotendeels zelf verbouwd en hier woon ik met mijn vrouw Charlotte en baby Thomas. Ik werk bij een scale-up in Eindhoven als category manager.”

Kun je ons wat meer vertellen over jouw huwelijksaanzoek en de voorbereidingen hier naartoe?

“Het was een toevallige samenloop van omstandigheden. In de zomer van 2021 zouden we tien jaar samen zijn en ik was al een tijdje aan het bedenken wat voor moois ik haar kon geven. Daarnaast waren we al enige tijd in de weer met onze kinderwens waarin we een aantal enorme tegenslagen hebben gekend. Ik wilde mijn onvoorwaardelijke liefde uiten aan Charlotte. Dat ik altijd van haar zou houden, hoe de toekomst er ook uit zou zien. Het idee om dit met een huwelijk te bezegelen was geboren. Ik heb een mooie verlovingsring met een champagnekleurige diamant laten maken bij atelier Fijngoud in Tilburg en heb haar ten huwelijk gevraagd in een natuurgebied in de buurt van de plek waar we elkaar hebben leren kennen.”

Parfum man beigepak trouwpak klaarmaken | Michael & Giso

Jullie zijn 15 juli 2022 getrouwd, kun je ons meenemen op deze bijzondere dag?

“Het was een zeer ontspannen dag, met fantastisch fijn weer. We hebben een huis gehuurd in de buurt van de trouwlocatie waar we de nacht ervoor met onze ouders, broers en zussen samen hebben overnacht. De dag begon met een prachtige first-look in de buurt en zijn toen naar de trouwlocatie gegaan waar het gehele programma van de trouwdag zou zijn. We hebben bewust gekozen om op één locatie te blijven, zo voorkom je een hoop gehannes en stress met verplaatsingen. De locatie leende zich hier ook perfect voor. De ceremonie in de orangerie was prachtig, hier maakten we ook de zwangerschap van Charlotte bekend. Verder lekker eten en drinken in de prachtige tuinen, een diner in de orangerie en borrel onder de overkapping. Tot slot sliepen we in de bruidssuite in het bakhuisje op het domein.”

Ik was Michael & Giso tegengekomen op de social media en het concept sprak me erg aan. Ook de positieve verhalen die je overal leest overtuigden me om daar een afspraak te plannen.

Hoe ben je begonnen met oriënteren voor je trouwpak en hoe ben je uiteindelijk bij Michael & Giso terechtgekomen?

“Op de een of andere manier zag ik mezelf direct in een lichtgekleurd, linnen pak trouwen. De locatie en de datum midden in de zomer leenden zich hier natuurlijk goed voor. Ik heb wat beelden verzameld op Instagram en Pinterest en dit laten zien tijdens de eerste afspraak bij Michael & Giso in Breda. Ik was ze dan ook tegengekomen op de socials en het concept sprak me erg aan, ook de positieve verhalen die je overal leest overtuigden me om daar een afspraak te plannen.”

Weggeven vader trouwdag firstlook trouwpak beige | Michael & Giso
Koppel trouwdag trouwjurk trouwpak ceremonie | Michael & Giso

Wie heb je meegenomen naar je afspraken bij Michael & Giso en waarom?

“Mijn vader en broertje waren erbij. Dit leek me vooral erg gezellig en handig, omdat ik hun mening altijd erg kan waarderen.”

Hoe heb je het proces van maatwerk ervaren en zijn er facetten hierin die je hebben verrast? 

“Veel relaxter dan ik verwacht had! Ik kan vakmanschap altijd heel erg waarderen en ik had direct het gevoel te maken te hebben met iemand die er écht verstand van had. Oog voor detail, ook qua praktische zaken. Er kon snel het een en ander worden uitgezocht op basis van mijn vooronderzoek, dus we zaten al snel op het goede spoor. Dit heeft zich uiteindelijk vertaald naar een pak dat echt ‘Sander’ is.”

Proosten toast trouwdag trouwpak beigepak huwelijk | Michael & Giso
Orangerie bruiloft trouwjurk buitentrouwen | Michael & Giso

Wat was je eerste reactie toen je je pak voor het eerst aantrok?

“Wow. Ik draag niet vaak pakken en een maatpak had ik nog niet. Het zat werkelijk als gegoten. Ik heb geen gemakkelijk postuur doorgaans en voel me daardoor niet snel comfortabel in een pak, maar nu dacht ik echt “yes, dit is het!”.”

Tailor’s Note

“Omdat Sander ging trouwen in een orangerie waar je veel natuur tinten ziet, is er gekeken naar lichte kleuren. Van oudroze tot zachtpaars en van geel beige naar lichtgroen, zijn we uiteindelijk uitgekomen op een prachtig tweedelig linnen beige pak. De donkerbruine gehaakte stropdas maakte Sander uniek als bruidegom.”

– Rolf-Giso Heijkoop

Hoe zou je Michael & Giso in drie woorden omschrijven en waarom?

“Kundig, vriendelijk en authentiek. De sessies in de zaak waren erg ontspannen, lekker drankje erbij en kletsen over alles wat belangrijk en onbelangrijk is in het leven. Ondertussen werd er vakkundig een pak samengesteld op basis van mijn wensen en werd een prachtige linnen stof gevonden.”

Ik heb geen gemakkelijk postuur en voel me daardoor niet snel comfortabel in een pak, maar nu dacht ik echt: “yes, dit is het!”.

Bruiloft trouwen beige trouwpak trouwkostuum | Michael & Giso

Welk advies heb je voor toekomstige grooms bij het kopen van een trouwpak?

“Zorg dat je wat vooronderzoek doet. Dit maakt het voor jezelf én de tailor een stuk gemakkelijker, zodat je veel meer tijd en energie kan stoppen in het uitzoeken van de perfecte stof, unieke details en de meest comfortabele fit. Stel je open voor de kennis van Michael & Giso, maar zorg ervoor dat je gaat voor een pak waar jij je het allerbeste bij voelt. En vooral: geniet ervan!”

Fotografie: Jamie de Leeuw