Trouwpak met vest detail michael giso | Michael & Giso

Jan-Joost & Galit

“In het dagelijkse leven mag ik inmiddels ca. 11 jaar met enorm veel plezier met name woningen aan- en verkopen bij de mooie club Van der Sande Makelaars in Breda en ca. 30 autominuten daaromheen. Ons kantoor biedt full service dienstverlening op de vlakken bedrijfshuisvesting, hypotheken, nieuwbouw, verhuur en dus woningen. Ik zou mijzelf omschrijven als een rasechte opportunist en extremist die van een gezonde vleug humor en zelfspot houdt. Als ik ergens voor ga doe ik dat met volle en positieve overgave. Daar waar kan met een dosis humor. Mijn gezin staat op nummer één, waarbij ik het geluk heb dat ik elke dag met plezier naar mijn werk mag gaan. Daarna komt voor mij sport en gezelligheid.”

Je bent afgelopen zomer getrouwd, hoe heb je de organisatie van jullie trouwdag ervaren?

“Het er naar toe leven is natuurlijk super leuk. Wij hebben bewust gekozen voor een wat langere verlovingstijd (precies 3 jaar) dan gebruikelijk, zodat we extra goed konden nadenken over alles, maar zeker ook om te genieten en om niks te gehaast te moeten regelen. Het samen sparren onderling, maar ook de avondjes met onze ceremoniemeesters hebben we echt ervaren als heerlijke voorpret en daar hebben we volop van genoten. Het trouwen op onze verlovingsdag gaf een speciaal tintje aan de dag.”

Boucle trouwoutfit Michael & Giso
Lichtblauw Trouwpak Bouclestof

Hoe kijk je nu op jullie huwelijksdag terug?

“Op de geboortedagen van onze schitterende dochters na, zijn dit voor ons beiden de mooiste dagen van ons leven geworden precies zoals we in gedachten hadden! We hebben gekozen voor een twee dagen durend huwelijk. Wat intiemer op de vrijdag met de ceremonie, receptie en diner. En wat groter op de zaterdag met een knallend feest. Zo hebben we, ondanks dat het nog steeds te snel is gegaan, optimaal van alle momenten kunnen genieten en het echt met onze gasten samen beleefd.”

“Trouwen op onze verlovingsdag gaf een speciaal tintje aan de dag.”

Je hebt voor meerdere outfits gekozen, wat was hier de reden voor?

“Door de twee dagen die we hadden. In basis zou ik dezelfde outfit hebben, maar als verrassing en in een opwelling heb ik de outfit voor het feest wat gefinetuned. Mijn toenmalige verloofde was bij de eerste afspraak omdat ik dat fijn vond en om te kijken of het bij de stijl en kleur van haar jurk zou passen. Maar bij de tweede afspraak heb ik dus kleine wijzigingen aangebracht die tot de dag zelf geheim zijn gebleven en gelukkig in goede aarde zijn gevallen.”

Trouwpak op maat dansen | Michael & Giso
Trouwdag inspiratie omgeving diner | Michael & Giso

Had je voor de afspraak al duidelijk voor ogen in wat voor trouwpak je wilde trouwen?

“De stijl en basiskleuren die ik wilde wel, maar dat was echt een grof idee. We hebben dat samen tot een creatie gemaakt die absoluut niet zo in mijn hoofd zat, maar wat wel de bedoeling was. Ik wilde bewust het ‘wat anders dan standaard’ doordat ik op mijn werkdagen ook in pak loop en ik anders het gevoel zou kunnen hebben dat ik naar het werk zou gaan. Maar wat het geworden is overtrof mijn verwachtingen. Al wist ik bij binnenkomst nog niet eens of ik wilde bestellen bij Michael & Giso, dat kwam echt pas door het gesprek met Rolf-Giso.”

Wat heeft je ertoe gezet om je trouwpak bij Michael & Giso aan te laten meten?

“Een vriend (en onze ceremoniemeester) heeft zijn trouwpak daar gekocht. Hij was erg tevreden, had een mooi pak en dit was dus de eerste zaak waar ik ging kijken. Als ondernemer vind ik het mooi als lokale bedrijven elkaar steunen, dus daar gaat altijd de eerste voorkeur naar uit bij mij.”

maatpak met stropdas

Tailor's Note - Rolf-Giso Heijkoop

“We hebben goed gekeken naar Jan-Joost dagelijkse kledingstijl. Hier sloot de sportievere, toegankelijkere hopsack weving goed op aan. Daarnaast wilden we geen standaard driedelig trouwpak maken. We zochten iets krachtigs, vandaar de keuze voor het double breasted vest.”

Hoe heb je het kiezen van de stoffen ervaren?

“Ondanks dat er zo veel kleuren zijn, is het kiezen van de stof leuk om samen met je partner te doen, in combinatie met een deskundige, in ons geval Rolf. Al vrij snel kom je tot een bepaalde keuze viel mij op, die je dan gaat combineren met wat andere stoffen. Het was erg behulpzaam dat Rolf mij aanbood een jasje te mogen bekijken wat later binnen kwam van een stof die we gekozen hadden, omdat het best een uitgesproken stof was en dat moeilijk voor te stellen is.

“Het is precies geworden zoals we in gedachten hadden!”

Ik vond het ook erg leuk de eerste afspraak juist met Galit (mijn verloofde) te doen, omdat je kiest van een klein stukje stof. Het is toch echt een enorme verrassing hoe dat dan wordt in een geheel en zeker in combinatie met andere kledingstukken. Zo hebben we het samen gedaan, maar was het toch voor beide een verrassing. Voor mij tot het passen en voor mijn vrouw tot het moment dat ze mij zag.”

Wat is jouw advies naar toekomstige bruidegoms?

“Geniet met volle teugen en doe alles met volle overgave. Als het kan kies voor een wat langere verlovingstijd (dus stel DE vraag gewoon mannen!). Doe alles rustig aan. Kies voor meerdere dagen. Ga zeker even langs bij Michael & Giso. Vier de liefde!”

Trouwpak inspiratie Michael Giso | Michael & Giso
Trouwlocatie ceremonie trouwpak | Michael & Giso

Hoe zou je Michael & Giso omschrijven?

“Michael & Giso kan ik niet typeren, Rolf wel. Rolf is een aardige gozer met een duidelijke eigen mening. Dat matchte goed met mij omdat ik een soort van hetzelfde ben. We stonden beiden open voor een leuke creatie en dat is het geworden! Rolf zegt wat hij denkt en vindt. Hij heeft een deskundige visie en de nodige ervaring. Laagdrempelig qua contact en tot en met de aftersales is het goed. Met name van dat laatste kunnen veel bedrijven nog wat leren.”

Fotograaf: Lott’s photography