Zonsondergang bruiloft, zandbak, Rein trouwpak, Perfect huwelijk

Marc & Madeleine

“Mijn naam is Marc Starink, 41 jaar en ik woon samen met mijn vrouw Madeleine, 31 jaar, in het bruisende Baarsjes in Amsterdam. Ik werk bij een consultancy gespecialiseerd op arbeidsvoorwaardenadvies voor grote Nederlandse ondernemingen, mijn eigen expertise daarbij is pensioen. Buiten mijn werktijd om is mijn grootste hobby sporten, vroeger veel balsporten, iets wat ik nog steeds erg leuk vind, maar tegenwoordig doe ik meer aan bootcamps en kickboksen. Tijdens mijn werk draag ik afwisselend pakken (met name bij zakelijke afspraken, gemiddeld zo’n 2 dagen per week), business smart of casual.”

Hoe hebben jullie de voorbereidingen naar de huwelijksdag toe ervaren?

“Als erg leuk om te doen. We hebben anderhalf jaar de tijd genomen dus nauwelijks lopen stressen. Verder zaten Madeleine en ik over het algemeen steeds op dezelfde lijn, dus dat scheelde een hele hoop discussies. Zelf organiseerde ik als verrassing de huwelijksreis, dus daar kon ik lekker mijn eigen gang in gaan.”

Best man hulp, Bohemian details, Bretels, Linnen

Wanneer en hoe ben je begonnen met de oriëntatie van je trouwpak?

“Ongeveer een jaar van tevoren ben ik me gaan oriënteren op het trouwpak dat ik zou willen dragen tijdens onze bruiloft. Eerst ideeën opgedaan online en via Pinterest, later door het opvragen van een aantal gidsen van standaard winkels voor trouwpakken, winkels waarvan ik wist dat ik daar sowieso mijn pak niet zou kopen, maar die ik wel handig vond voor het opdoen van indrukken en de laatste trends in trouwpakken land.”

Wat was voor jou doorslaggevend om voor Michael & Giso te kiezen?

“Dit was voor mij een eenvoudige keus. Een jaar eerder trouwde één van mijn beste vrienden en hij vroeg mij als één van zijn getuigen mee bij het uitzoeken van een trouwpak. Eerst hebben we gekeken bij een aantal bekende locaties in Amsterdam voor maatpakken, maar bij allemaal ontbrak het goede gevoel of sloot de stijl niet aan. Toen vonden wij online Michael & Giso en een afspraak was snel gemaakt. Daar hadden we gelijk het goede gevoel bij en de gewenste stijl was geen enkel probleem. Michael & Giso maakte een supermooi pak voor hem en mijn vriend was er helemaal happy mee. Voor mijn eigen bruiloft was er eigenlijk maar één winkel die ik heb overwogen om mijn pak te laten maken: Michael & Giso. En ik heb er geen spijt van gekregen.”

Strand bruiloft, Blote voeten in strand, Glimlachen bruidspaar

Had je al ervaring met maatkleding?

“Ja, ik heb eerder al een paar maatpakken laten maken en ook meerdere shirts op maat. Deze hebben absoluut mijn voorkeur ten opzichte van confectie vanwege de pasvorm die helemaal op jou is afgestemd, maar wel met als klein nadeel dat deze over het algemeen ook iets duurder zijn.”

Jullie zijn op het strand getrouwd, kun je wat meer vertellen over jullie trouwlocatie?

“Onze droom was het al direct om op het strand te trouwen. We zijn beiden liefhebbers van strand en zee, ook zijn we beiden in de buurt van de kust opgegroeid. Het leek ons al direct heerlijk om de ceremonie op het strand te hebben, lekker de voetjes in het zand en op de achtergrond uitzicht op zee.

“Lekker de voetjes in het zand en op de achtergrond uitzicht op zee.”

Verder de ontspannen sfeer van de door ons uitgekozen beachclub, de mogelijkheden die er waren om ook bij slecht weer (wat het gelukkig niet werd) een topbruiloft te kunnen hebben. Het feit dat we heerlijk konden geniet van een goede barbecue als avondeten en ’s avonds niemand stoorden als het feest tot in de kleine uurtjes zou doorgaan. Madeleine is een echte Hagenees, zij won de strijd om de locatie en dus werd het Scheveningen. En het werd nog leuker dan we gehoopt hadden.”

Grijstint smart casual. Button down

Tailor's Note - Michael Oei

“Bij Marc hebben we erg goed gekeken naar de omgeving waar hij zou gaan trouwen. De kleur van de stof moest goed gekozen worden bij de kleur van zijn aanstaande. Het was fijn dat Marc zich al goed georiënteerd had en wist wat hij vooral niet wilde. Samen zijn we uiteindelijk tot dit resultaat gekomen.”

Je hebt voor een 2-delig trouwpak met bretels en strik gekozen, wat was de reden om niet voor een 3-delig pak te kiezen?

“Ik wilde eigenlijk als bruidspak een pak wat anders zou zijn dan ik normaal zou nemen, voor mij dus out-of-the-box. Geen standaard pak bijvoorbeeld dat ik vervolgens ook nog zou kunnen dragen op de werkvloer. En daar hoorde geen drie-delig pak bij (ook trouwden we op 2 september dus de kans dat het dan veel te warm zou zijn voor 3-delig was ook aanwezig) of een stropdas. Verder had ik op Pinterest een aantal pakken gezien met bretels en dat stond zo ontzettend cool, dat ik dat er absoluut bij wilde.”

Speelde de mening van de bruid en het budget een rol in de keuze van je outfit?

“Nee, eigenlijk geen van beide. Mijn bruid wilde alleen dat ik iets van zacht-roze als accessoire toe zou voegen in mijn pak (dat werd dus de strik en pochet). Verder kreeg ik geen opdrachten mee. Ik had natuurlijk wel een soort maximumbudget in gedachten, maar hield me daar pas mee bezig toen ik na het pak te hebben samengesteld met Michael de factuur kreeg. Gelukkig kwam het pak niet boven dit budget uit.”

Transparant linnen hemd, Oud roze strik, Beige stijlvol pak
Zeilen, Trouwen aan zee, decoratie strand bruiloft, Strandoutfit

De bruiloft is nu achter de rug, hoe kijk je op de dag terug?

“Waanzinnig, wat een dag. Alles was perfect, het weer, de gasten, de sfeer, de locatie, het eten, mijn bruid en haar jurk en uiteraard mijn eigen pak. Ik zou het iedereen aanraden om een keer te trouwen in je leven, het is heel cliché inderdaad de mooiste dag van je leven.”

Heeft de pasvorm je achteraf verrast?

Ja, in positieve zin. Je zoekt een pak uit aan de hand van een stukje stof, je hebt het met Michael over de gewenste pasvorm en dan haal je opeens twee maanden later je pak op. Je vertrouwt daarbij volledig op de expertise van Michael. En gelijk al bij het passen voelde het pak direct perfect aan, zat als gegoten, geen enkele aanpassing was meer nodig en ook de zaken waarvan Michael mij overtuigde dit te doen in de pasvorm vielen perfect uit.

"Ze bieden echt iets anders dan andere winkels voor maatpakken.”

Vervolgens namen we een paar foto’s in de winkelstraat voor de winkel en ik kreeg gelijk alle aandacht van de winkelde mensen: dan weet je dat je pak er goed uitziet. Vervolgens heb ik op de dag zelf super veel complimenten gehad over mijn pak, helemaal top.

Betels, losse bruiloft, vrije bruiloft, bohemian

Hoe zou je Michael & Giso typeren?

Als leuke aardige gepassioneerde gasten die de tijd voor je nemen, je het gevoel geven dat je thuis bent én echt verstand van zaken hebben. Verder bieden ze echt iets anders dan andere winkels voor maatpakken, erg goede kwaliteit en denken ze met je mee, maar zijn daarnaast niet bang om beslissingen voor jou te maken als je twijfelt om iets in de pasvorm wel of niet te doen. Als je een pak van Michael & Giso aan hebt weet je dat je kwaliteit draagt en dat andere mensen jaloers zullen zijn op het pak dat je draagt.

Fotograaf: Bruno Giliberto