yorick bruidegom blauw trouwpak driedelig | Michael & Giso

Yorick & Merel

“Mijn naam is Yorick Chaudron en ik woon samen met mijn vrouw Merel in de fijne wijk Hillegersberg in Rotterdam. Ik ben een energiek en creatief persoon, die het meeste uit het leven wil halen.”

Kun je ons wat meer vertellen over het huwelijksaanzoek en de voorbereidingen hier naartoe?

“Dat is best wel lastig geweest, het probleem is namelijk dat Merel altijd mijn verrassingen door heeft. Merel is van Amsterdam naar Rotterdam verhuisd (ja echte liefde!) en ik had haar beloofd verschillende wijken van Rotterdam te laten zien als een echte Rotterdamse tour guide. Op de dag van het aanzoek stond de Euromast op de planning. We gingen eerst abseilen zodat ze niks door zou hebben door de adrenaline, haha. Daarna zijn we romantisch in het park naar Parqiet gegaan, een idyllisch Frans-achtig tentje met een heerlijk terras. Ze had na die abseil-actie vooral honger en had totaal niet door dat ik iets van plan was. Ik heb haar toen door middel van een vragenspel over onze relatie de grote vraag gesteld!”

bruidegom groom trouwpak trouwkostuum driedelig vest | Michael & Giso

Jullie zijn in Het Noordbrabants Museum getrouwd, kun je ons meenemen op jullie grote dag? 

“Merel en ik sliepen beiden bij onze eigen ouders, dus onze eerste ontmoeting was in hotel The Duke. We proostten met onze familie en vrienden en liepen daarna naar het museum. De ceremoniegasten verzamelden zich in de “Statenzaal” van het museum voor de ceremonie waarin we ook onze persoonlijke geloften uitspraken. Daarna zijn we gaan varen op de Binnendieze van ‘s-Hertogenbosch met onze daggasten. Dit was echt fantastisch! De zon scheen en we werden overal toegezwaaid en -gezongen.” 

“We kwamen weer samen in tuinen van het museum om te borrelen en te dineren. Er was tijd voor fantastische speeches en stukjes van onze vrienden en familie. Het einde van het diner was het startsein voor het thema van die avond: The Great Gatsby! De avondgasten kwamen in Great Gatsby stijl samen in de Statenzaal voor de borrel. Na een uurtje gaven wij de feestavond een kickstart met een surprise-openingsdans met onze beste vrienden op ‘ Lay all your love on me’ van ABBA. Het feest ging los! Het was echt een dag om niet te vergeten. Toen we rond 01:00 door de drukke Korte Putstraat moesten, werden we nog door iedereen op straat gefeliciteerd. Ook al was dit het einde van een lange dag, nog steeds zei iedereen dat we er geweldig uitzagen, haha!”

"Tycho nam de tijd om mij te leren kennen en de ideeën over onze bruiloft aan te horen."

Hoe ben je begonnen met oriënteren voor je trouwpak en hoe ben je uiteindelijk bij Michael & Giso terecht gekomen? 

“Eigenlijk had ik me stiekem al vroeg georiënteerd. Dennis, mijn beste vriend, trouwde een jaar voor mij en ik was de ceremoniemeester voor zijn huwelijk. Samen met hem ben ik verschillende zaken langsgegaan. Door de hoge kwaliteit aan stoffen en service, hoefde ik niet lang na te denken om voor mijn eigen trouwpak weer bij Michael & Giso terug te komen.”

bruiloft ceremonie yorick blauw trouwpak trouwjurk | Michael & Giso
ceremonie ringen boeket trouwjurk sluier trouwpak | Michael & Giso

Had je al een beetje een idee van hoe jouw trouwpak eruit moest komen te zien?

“Ik wist zeker dat ik in een driedelig pak wilde trouwen, maar ik was nog niet helemaal zeker van de kleur. De statenzaal waar wij trouwden had veel blauw, daar wilde ik graag mijn pak op afstemmen. Ik wilde het vest dan wel in een andere stof of kleur. Voor de avond heb ik ook een andere broek laten maken die juist weer wat lichter was. Zo waren Merel en ik beiden in lichte kleuren gekleed, wat mooi uitkwam op de dansvloer.”

Coltrui Cashmere Wit Michael Giso | Michael & Giso

Tailor's Note - Tycho van Galen

“Bij Yorick heb ik me echt laten inspireren door de trouwlocatie. We hebben de kleuren van de Statenzaal terug laten komen in zijn pak. Door gebruik te maken van gemêleerde stoffen heb ik diepte in het pak gecreëerd en oogt het geheel niet te klassiek.”

Op welke manier heeft de tailor volgens jou, jouw wensen vertaald naar het perfecte trouwpak?

“Tycho nam ontzettend goed de tijd om mijn hele verhaal aan te horen. Wie ben je, waar ga je trouwen en hoe ziet de locatie eruit. Dat was zo ontzettend fijn. We creëerden samen verschillende samenstellingen aan stoffen voor het pak, en uiteindelijk hoefde ik alleen een keuze te maken tussen de opties.”

Wat was je eerste reactie toen je het pak voor het eerst aantrok? 

“Dat het ontzettend goed was opgemeten! Ik zag mezelf wel in dit pak trouwen. Er waren nog een paar kleine aanpassingen nodig voor de perfecte fit, maar dat was juist alleen maar goed. Dat laat zien dat ze echt willen dat het van top tot teen klopt.”

bruid bruidegom bruiloftsgasten huwelijk feest | Michael & Giso
boot varen bruiloft wedding brabant | Michael & Giso

Wie heb je meegenomen tijdens de afspraken en waarom heb je voor deze personen gekozen?

“Ik had mijn ouders en twee vrienden, Dennis en Sander, meegenomen. Mijn moeder heeft altijd in de mode gewerkt, dus ik wist dat haar expertise wel goed van pas zou komen.”

"Kijk goed naar je trouwlocatie en wat voor outfit daarbij past."

Hoe zou je Michael & Giso in drie woorden omschrijven, en waarom?

“Kwaliteit, persoonlijk en perfectionistisch. Elke keer als ik de boutique binnenkwam, werd ik door iedereen begroet. Ze wisten direct voor welk pak ik kwam en tijdens de verschillende meetmomenten werd er continu gewaarborgd dat het pak perfect paste. De kwaliteit van de stoffen is ook echt prachtig!”

bruiloft bruidegom pantalon strik | Michael & Giso
feest bruiloft | Michael & Giso

Welk advies heb je voor toekomstige bruidegoms bij hun zoektocht naar het perfecte trouwpak?

“Ga in ieder geval langs bij Michael & Giso om eens te brainstormen. Kijk ook goed naar je trouwlocatie wat daarbij past, en kijk online; wat vind jij (en je verloofde) echt niet mooi of helemaal fantastisch? Als je dit allemaal combineert, weet ik zeker dat het helemaal gaat goed komen!”

 Fotografie: Daan Fortuin Fotografie