bruiloft zomer huwelijk trouwpak op maat bruidspaar | Michael & Giso

Fabian & Frederique

“Ik ben Fabian van der Salm, 36 jaar en ik woon in Bergschenhoek. Ik werk bij Martens en Van Oord in Oosterhout als teamleider planning en transport. Ik krijg energie van rolstoelbasketbal, wat ik al 18 jaar doe. Het is een mooie, harde teamsport. Tevens vind ik het heerlijk om met vrienden lekker te gaan eten, drinken en een feestje te vieren op z’n tijd.”

Hoe heb je de voorbereiding naar het huwelijksaanzoek ervaren, en wat vond je het leukste hieraan?

“Het was het leukste om Frederique ten huwelijk te vragen op het moment dat ze het helemaal niet zou verwachten en dat is gelukt! Ik was al 9 jaar met Frederique samen en we hadden het al vaker over trouwen gehad. Omdat onze beide ouders zijn gescheiden, zagen we er niet direct de meerwaarde van. Naarmate de tijd voorbij vloog, zijn we er toch allebei wel anders in gaan staan. Dus toen we er eenmaal uit waren dat we wel wilden trouwen ging ik aan de slag met mijn masterplan. Ik ben begonnen met de verlovingsring. Fré is helemaal gek van de sieraden van Charlotte de Koomen uit Amsterdam, dus daar ben naartoe gegaan om de verlovingsring uit te zoeken.”

bruidspaar huwelijk trouwen natuur trouwjurk groom zandkleur | Michael & Giso
trouwpak manchet cufflins huwelijk beige maatpak trouwen | Michael & Giso

“Toen nog de timing. Fré wilde me verrassen met een weekendje weg naar Breda. Ze wilde haar plannen voor dit weekend geheim houden maar ik heb aan haar zus en beste vriendin gevraagd wat we zouden gaan doen. Dat wilde ze in eerste instantie niet vertellen, maar toen ik zei dat ik haar dit weekend ten huwelijk wilde vragen, gaven ze meteen de info die ik nodig had. We zouden twee nachtjes blijven slapen in hotel Nassau in Breda. Ik heb het hotel gebeld om de mogelijkheden voor een aanzoek te bespreken. Haar zus en zwager zouden dat weekend ook komen als verrassing, maar dat wist ik natuurlijk al. De eerste avond moest ik ervoor zorgen dat ik alleen naar beneden kon om plaats te nemen in de photobooth (een oude biechtstoel). Ik had een hele slechte smoes bedacht dat ik mijn jas uit de auto moest halen. Het was 25 graden, maar goed het werkte! Fré bleef met haar zus en mijn zwager achter op de hotelkamer. Toen ik eenmaal op mijn plek zat en de medewerkers van het hotel klaar stonden, gaf ik het seintje aan haar zus dat ze konden komen. Ze kwamen via de trap zodat ze langs de biechtstoel kwamen. Op het moment dat ze voorbij liepen, liet ik haar schrikken. Ze dacht dat ik een geintje maakte. Ik zei; ‘Het heeft heel lang geduurd, maar wil je met me trouwen?’ En liet toen de ring zien. Toen zei ze; ‘Nee joh gek!, Ja natuurlijk wil ik met je trouwen!’ Die avond zijn we uiteten gegaan en bij terugkomst was de hele kamer versierd.”

"We wilden graag een bohemian sfeer creëren op onze bruiloft. Qua bloemen en decoratie hadden we gekozen voor pastelachtige kleuren."

Hoe zou je jullie huwelijksweekend omschrijven?

“In één woord écht fantastisch! We hebben er een heel weekend van gemaakt in juni. We trouwen in  Ferrières België: een oude boerderij met veel gras, heuvels en bomen waar onze gasten ook konden blijven slapen. Het begon al geweldig omdat mijn schoonouders als verrassing een Cessna vliegtuig naar onze trouwlocatie hadden geregeld.  We hebben zelfs nog een aantal rondjes boven onze trouwlocatie gevlogen! We voelden ons net een stel bekende DJ’s. Vrijdagmiddag hebben we met onze beste vrienden en familie heerlijk geborreld, gegeten en een klein feestje gevierd. Zaterdagochtend ging mijn trouwpak aan en hadden we de first look! ‘s Middags kwamen er nog meer gezelschap voor de ceremonie. Ook daarna weer erg fijn geborreld, en gefeest tot in de late uurtjes. Zondagochtend hebben met elkaar ontbeten (met een kleine kater ;)) en toen was het fantastische weekend helaas weer voorbij gevlogen.”

jawoord huwelijk bruidspaar bruidegom trouwceremonie zomer bruiloftkopie | Michael & Giso
ring bruidegom trouwceremonie huwelijk jawoord | Michael & Giso

Hadden jullie een bepaald (kleuren)thema of eventueel een dresscode?

“We wilden graag een bohemian sfeer creëren op onze bruiloft. Qua bloemen en decoratie hadden we gekozen voor pastelachtige kleuren. Voor de vrijdag hadden we een witte dresscode en voor de zaterdag hadden we geen dresscode. Wel wilden we dat onze gasten netjes gekleed zouden komen. Ondanks dat het 34 graden was!”

s note rolf giso trouwpak groom bruidegom e1660893906328 | Michael & Giso

Tailor's Note - Rolf-Giso

“Het was een leuk en uitdagend proces om met Fabian een trouwpak samen te stellen. Hij had nog niet echt een beeld van wat hij wilde dragen, maar dat gaf mij ook een stukje vrijheid. Uiteindelijk hebben we het geheel informeel gehouden maar wel heel stijlvol. Dit is echt een super fijne stof voor iedere zomerbruiloft!”

Waarom heb je gekozen voor een trouwpak op maat? 

“Ik heb ruim 19 jaar geleden een ongeluk gehad met een heftruck en daar een incomplete dwarslaesie aan over gehouden. Dit betekent ook dat ik een verschil heb in beenlengte. Een confectiepak was daarom voor mij geen optie. Een trouwpak op maat was voor mij een must en het resultaat mocht er ook zeker zijn.”

Wat was je eerste reactie toen je je trouwpak voor het eerst aantrok? 

“Ik had het jasje al aan gehad. Deze hing heel toevallig, redelijk op mijn maat in de boutique. Toen ik het hele pak aan had, was het echt helemaal af. Super mooi!”

trouwpak huwelijk cheers huwelijk best man trouwgasten dresscode | Michael & Giso
trouwen natuur huwelijk trouwjurk bruidspaar jawoord | Michael & Giso

Je had van te voren nog niet echt voor ogen hoe jouw trouwpak eruit moest komen te zien, hoe ben je uiteindelijk tot een beige trouwpak gekomen?

“Nee, ondanks dat ik wel wat inspiratie had opgedaan, vond ik het lastig om te bepalen wat bij mij zou staan en uiteraard bij de jurk van Frederique. Bij de eerste afspraak had ik daarom ook een stukje stof bij me. Ook had Frederique een foto gestuurd naar jullie. Na advies van Rolf heb ik een beige linnen jasje gepast en dat stond zo goed dat mijn keuze daarop is gevallen.”

"De deskundigheid, klantvriendelijkheid, kwaliteit en het uiteindelijke resultaat waren op en top."

Welk gevoel heb je aan Michael & Giso overgehouden?

“Zeer goed! De deskundigheid, klantvriendelijkheid, kwaliteit en het uiteindelijke resultaat waren op en top. Bij het eerste pasmoment moest de broek nog worden ingenomen en ingekort. Bij de tweede fit was de rechter broekspijp nog wat te lang en deze is ter plekke vermaakt waardoor ik toch gelijk het pak mee naar huis kon nemen. Bij de tweede fit werd ik gebeld dat de vorige afspraak was uitgelopen door de files en dat we pas over een half uur geholpen konden worden. Dat kan gebeuren natuurlijk, maar we mochten op jullie kosten bij de Boterhal een lekker drankje met z’n allen doen en dat vond ik echt super opgelost!”

trouwpak zandkleurig groom boeket bruidegom | Michael & Giso
bruidspaar detail boeket trouwen zomer bruid jawoord | Michael & Giso

Welk advies zou jij toekomstige bruidegoms willen meegeven?

“Ga lekker naar Michael & Giso in Breda en laat jezelf een pak aanmeten. De ervaring, kwaliteit en klantvriendelijkheid is onbetaalbaar!”

Fotograaf: Jana Pollet voor Lux Visuals Storytellers