thimo trouwpak huwelijk blauw double breasted | Michael & Giso

Thimo & Lisa

“Mijn naam is Thimo Sommer, ik ben in het dagelijks leven COO van de Scale-up Toogethr. Onze missie is mobiliteit simpel maken, waar ik verantwoordelijk ben voor de interne organisatie en de expansie naar nieuwe landen.”

Hoe heb je de voorbereidingen naar de bruiloft ervaren?

“De voorbereidingen van de bruiloft heb ik als heel leuk ervaren. Aangezien wij 2 jaar verloofd zijn geweest, hebben we er ook ruim de tijd voor gehad. Waar we in het begin lekker rustig aan allerlei ideeën met elkaar deelden, was het op het eind meer projectmatig en het bespreken van de details.”

bruiloft kasteel groom trouwpak trouwjurk e1660893140844 | Michael & Giso
klassiek bruiloft pak kasteel e1660893159377 | Michael & Giso

Wat vond je het mooiste moment van de bruiloft?

“Dat vind ik echt lastig te beantwoorden, maar ik denk dan toch het geheel. Bij de ceremonie was het allemaal wat formeler, met een gezonde dosis spanning. Na de toast was de spanning er vanaf en kun je lekker uitgebreid met iedereen praten en uiteindelijk dansen.”

"Tycho had als extra uitdaging mijn vader te overtuigen, de moeder van mijn vader had vroeger namelijk een atelier waar maatkleding werd gemaakt. Dat deed Tycho echt fantastisch."

Wanneer en hoe ben je je gaan oriënteren voor je trouwpak?

“Ik ben zo’n 9 maanden voor de bruiloft gaan oriënteren voor mijn trouwpak. Ik heb redelijk wat vrienden die recent zijn getrouwd dus via hen heb ben ik bij een aantal zaken langsgeweest met mijn vader. Op een regenachtige oktoberdag, lekker door Amsterdam slenteren en uitgebreid lunchen en drie zaken bezoeken was een mooie vader-zoon ervaring. Dat kan ik iedereen aanraden!”

jawoord huwelijksdag kasteel klassiek e1660893179286 | Michael & Giso

Wat heeft uiteindelijk de doorslag gegeven om je trouwpak bij Michael & Giso samen te stellen? 

“Het enthousiasme en de expertise van Tycho, vanaf moment één had hij een goed gevoel bij wat ik zou willen dragen op mijn huwelijksdag. Als extra uitdaging had hij ook nog het omgaan met de historie van mijn vader, zijn moeder had vroeger namelijk een atelier waar maatkleding werd gemaakt. Heeft hij de nodige kennis van maatpakken, hoe hij daar mee omging was respectvol en leuk om te zien. En dat zonder mijn wens uit het oog te verliezen!”

Tailors note Tych personal tailor maatwerk trouwpak | Michael & Giso

Tailor's Note - Tycho van Galen

“Thimo had al een duidelijk beeld van hoe zijn trouwpak eruit moest komen te zien. Toch hebben we samen nog lang gesproken over de laatste details om het pak echt perfect af te stijlen. Ik vind zelf dat de das enorm veel body geeft aan dit pak!”

Je draagt wel vaker jasjes voor je werk, hoe heb je ervoor gezorgd dat je nu echt een andere uitstraling zou creëren?  

“Naar werk draag ik inderdaad wel een jasjes, maar zeker geen double breasted. Aangezien wij een jaar in London hebben gewoond, wist ik dat ik klassiek Engels double breasted zou willen trouwen.”

Je had al redelijk een idee van hoe jouw trouwpak eruit moest komen te zien, heeft het pak je achteraf alsnog verrast?

“Ik had inderdaad al een goed idee bij mijn trouwpak. Maar het fijne is dat eigenlijk alles voldeed aan de verwachtingen. Ook de kwaliteit die ik mij er vooraf bij had voorgesteld.”

Double breasted kostuum met corsage
bruiloft trouwerij trouwpak blauw e1660893170621 | Michael & Giso

Wat vond je de lastigste keuze als het ging om de keuzes die je voor je trouwpak moest maken en waarom?  

“Uiteindelijk vond ik de details zoals knopen, de dubbele plooi en fitting het lastigst aangezien je niet het vooraf kan passen. Je moet vertrouwen op eigen verbeelding en met name de kennis en kunde van de tailor, in dit geval Tycho.”

“Aangezien wij een jaar in London hebben gewoond, wist ik dat ik klassiek Engels double breasted zou willen trouwen."

Wat zou je andere bruidegoms willen adviseren rondom de bruiloft, of de zoektocht naar hun trouwpak?

“Ga voor een persoonlijke klik en echte aandacht voor jou als persoon, omdat je het pak vooraf niet kan passen hebben zij in mijn ogen ook een deel van jouw keuzes in de hand door je daarin goed te begeleiden. Dat kan enkel als ze jouw ook goed begrijpen en adviseren.”

klassiek trouwpak huwelijksdag kasteel e1660893223970 | Michael & Giso
doublebreasted trouwpak donkerblauw klassiek e1660893210519 | Michael & Giso

Hoe zou je Michael & Giso omschrijven?

“Aandacht voor persoon en kwaliteit, met een uitstekende service en geweldige ambiance.”

Fotograaf: Kim Captein