mark okergeel trouwpak bijzonder strandwedding informeel | Michael & Giso

Mark & Jessica

“Ik ben Mark en ik zou mezelf omschrijven als een nuchtere en eerlijke man met oog voor zijn omgeving. Een rustig karakter, maar vaak wel scherp en recht door zee. Ik ben dankbaar voor het goede leven dat we hebben inclusief de mensen om ons heen.”

“In het dagelijkse leven geef ik als manager leiding aan een team inspecteurs binnen de Rijksoverheid. Een verantwoordelijke baan waarbij ik snel moet schakelen, veel keuzes moet maken en daarnaast de zorg heb voor mijn medewerkers. Dit kan soms druk en hectisch zijn, maar daar krijg ik ook energie van! Privé probeer ik daarom wat meer de rust op te zoeken. Thuis, in de natuur of door te gaan sporten bijvoorbeeld. Hier probeer ik altijd een dag in de week voor vrij te houden. Daarnaast beschouw ik mijzelf inmiddels als echte Brabander en heb ik de bourgondische levensstijl grotendeels overgenomen. Wel handig, met een echte Bossche vrouw aan mijn zijde. Eten en drinken bij vrienden of familie thuis, restaurants bezoeken of  terrassen in de stad staat soms meerdere keren per week op de planning. Ook daar haal ik mijn ontspanning uit. Deze bourgondische sfeer wilden wij ook graag als setting op de bruiloft. Geen (te) strakke planning, formele dress code of keurige receptie. We wilden lachende gezichten, ontspanning, dansen en feesten! Zonder teveel waarde te hechten aan de ‘etiquette’. Letterlijk een dag om te vieren, en dat hebben we gedaan!”

first look trouwpak groom bruid jurk | Michael & Giso

Hoe heb je de voorbereidingen naar het huwelijksaanzoek ervaren?

Ik heb het huwelijksaanzoek eind december 2020 gedaan. Dit was midden in de strenge lockdown. Dat maakte het erg lastig om iets te plannen omdat alle hotels en restaurants gesloten werden. Ik moest dus op het laatste moment nog iets anders verzinnen. Uiteindelijk lukte het om nog een nacht te boeken op een bijzondere locatie: de Bossche Kraan. Dit is een prachtige loft boven het water in de binnenstad van Den Bosch. Omdat Jessica de daaropvolgende dag haar 30e verjaardag zou vieren, had ik daarmee een mooi excuus gevonden om haar daar mee naar toe te nemen. De champagne en het eten stond klaar. Juist vanwege deze intieme setting, is het voor ons een dag geworden om nooit te vergeten. Jessica was compleet verrast! Missie geslaagd.”

Kun je ons meenemen op jullie grote dag, hoe zag de huwelijksdag eruit? 

We wonen in Vught maar zijn getrouwd in Noordwijk aan Zee. We wilden een informele bruiloft met een ‘bourgondisch karakter’. Niet te formeel, niet teveel volgens de regeltjes, niet te chique. Dat past niet bij ons. Goed eten en drinken vinden wij wel belangrijk. We hebben echt geprobeerd er onze dag van te maken. Het strand en de zee pastte daar perfect bij. De dag voor de bruiloft zijn we al naar Noordwijk gegaan, om bij onze trouwlocatie samen te dineren met onze ouders en bruidsmeiden. De dag van de bruiloft konden we rustig wakker worden en ontbijten in ons prachtige hotel. Op een gegeven moment ben ik naar een andere kamer gegaan om mijzelf om te kleden. Toch weer spannend, nadat je je pak een aantal weken niet meer aan hebt gehad. Het zat nog steeds perfect en ik kreeg alleen maar meer zin in de dag!”

wedding trouwen driedelig bijzonder trouwpak zomer | Michael & Giso
okergeel driedelig trouwkostuum mark | Michael & Giso

“Beneden in het hotel heb ik, samen met mijn (schoon)ouders, gewacht tot ook Jessica klaar was. Hier hadden we dus ook het eerste moment dat we elkaar zagen. Na een toast met champagne zijn we met de fotografe in en rondom het hotel foto’s gaan maken. Toen zijn we naar onze trouwlocatie gebracht waar iedereen al op ons zat te wachten. De ceremonie vond buiten op het terras plaats, met uitzicht op het strand en de zee. Wat bijzonder om alle belangrijke mensen om je heen te hebben! Overdag waren er ongeveer 45 mensen aanwezig. Na de ceremonie en onze geloften zijn we buiten nog wat foto’s gaan nemen en begonnen we met de taart en de borrel. De spanning was er helemaal vanaf en we hebben volop genoten. Het diner vond buiten op het terras plaats. Hierna kwamen nog ongeveer 20 personen en hebben we een flink feestje gebouwd. Veel drank en hapjes, lachen en veel dansen en meezingen op klassiekers en Tino Martin… De beelden houden we onder ons! 😉 Iedereen heeft een ontzettend leuke dag en avond gehad, waarin de sfeer heel ontspannen was. Terugkijkend hebben we, los van misschien iets beter weer, niets anders gewild!”

"Ik sta niet graag in het middelpunt van de belangstelling, maar met dit pak voelde ik mij die dag wel echt de man waar het om draait!"

Hoe en wanneer ben je begonnen met oriënteren voor je trouwpak?

“Ongeveer een jaar van tevoren, nadat we de locatie en fotografe hadden vastgelegd, ben ik op Instagram en Pinterest gaan zoeken naar inspiratie. Er is zo ontzettend veel keuze, maar het belangrijkste is om voor jezelf na te gaan welke sfeer je neer wilt zetten. En vooral wat bij je past. Het is hiervoor belangrijk dat je beiden een goed beeld van de huwelijksdag voor je hebt. Locatie, aankleding, fotograaf zijn hierin bepalende elementen. Hier stem je je trouwpak op af, want het moet allemaal bij elkaar passen. Een half jaar van tevoren ben ik overgegaan tot actie.”

bruid jurk trouwpak op maat okergeel | Michael & Giso
trouwringen champagne proost bruiloft getrouwd | Michael & Giso

Hoe ben je bij Michael & Giso terecht gekomen en wat gaf de doorslag om hier je trouwpak aan te laten meten? 

“Ik kwam een pak tegen in een eerdere Groom’s Story en ik dacht meteen: zoiets wil ik ook! Ook raadde de bruidsstyliste van Wild At Heart ons aan om eens bij Michael & Giso te kijken voor een trouwpak. Dat maakte mijn keuze dus nog makkelijker. Door het gebruik van diverse stijlen, stoffen en kleuren zijn de opties eigenlijk eindeloos. Er zit dus altijd wel iets voor je bij! Door deze keuzevrijheid wist ik dat ik ging slagen en besloot ik een afspraak te maken.”

pochet in borstzak maatpak

Tailor's Note - Rolf-Giso Heijkoop

“Mark kwam goed voorbereid naar zijn afspraak, toch heb ik hem in een andere richting weten te krijgen. Deze kleur was gewaagd maar ik wist meteen dat deze perfect bij alle facetten van de bruiloft paste. Ook laat dit pak perfect zien dat driedelig niet altijd formeel hoeft te zijn, zeker als je de pantalon in een lichte kleur uitvoert.”

Je wilde in eerste instantie niet driedelig trouwen en eigenlijk ook zonder das, waarom heb je uiteindelijk toch voor een vest en een das gekozen? 

“Het beeld wat ik had bij een driedelig pak was een beetje een stijf en formeel. Ik draag in het dagelijkse leven geen (driedelige) pakken en ik dacht dat ik me hierin ook niet comfortabel zou voelen. Door mijn bezoek aan Michael & Giso kwam ik tot de ontdekking dat je ook met een driedelig pakt kunt combineren met kleuren, stoffen en stijlen. Hierdoor ontstond een comfortabele en informele stijl waarin ik mijzelf wel prettig voelde. De das maakte het helemaal af en daar kwam ik pas achter na het advies van Rolf. Zelf zou ik daar op voorhand nee tegen zeggen, maar je ziet pas wat het met een pak doet als je het probeert en aantrekt! Het voordeel van een driedelig pak is dat het colbert en de das ‘s avonds uit en af kan. Met een mooi vest blijf je toch nog in stijl doorfeesten.”

"Het hele traject en de bezoeken aan de winkel gaan in een hele ontspannen sfeer. Een biertje erbij, passen en meten en een beetje kletsen."

Je hebt een okergeel pak gekozen, wist je van tevoren al hoe je trouwpak er uit moest komen te zien?

Ik had al een beeld van een pak voor me van een andere Groom’s Story. Dat pak was lichtgrijs van kleur. Rolf heeft mij geadviseerd hier niet voor te kiezen, omdat ik van nature een lichte huid heb. Ik kon deze eerlijkheid wel waarderen, want ik kreeg direct het gevoel dat Rolf het beste met mij voor had. Hij vroeg door naar de sfeer en setting van de huwelijksdag, en liet hierbij diverse stoffen en kleuren zien. Ook had Rolf al een foto van Jessica in haar jurk gezien, hij kon het pak hierop afstemmen. Voor mijn gevoel kwamen we al snel tot de uiteindelijke keuze, hierin heb ik mij echt laten adviseren door Rolf en daar ben ik tot op de dag van vandaag blij mee. Ik sta niet graag in het midden van de belangstelling, maar met dit pak aan voelde ik mij die dag wel echt de man waar het om draait!”

bruidegom mark bruid trouwpak trouwjurk | Michael & Giso
bruiloft eten familie vieren feest trouwpak | Michael & Giso

Hoe waren de reacties van je vrouw en de gasten op jouw trouwpak?

“Ik heb, vanwege de gewaagde kleur, een foto van het pak aan Jessica laten zien. Daarnaast is de kleur ook moeilijk te omschrijven, want bij okergeel heeft iedereen een andere tint in gedachten. Even afstemmen vond ik dus wel prettig. Het eindresultaat kreeg ze pas in Noordwijk te zien en ze was positief verrast. Naast haar nog vele anderen die het pak in het echt veel mooier vonden dan hoe ik het van tevoren had omschreven. Ik heb er zoveel complimenten over gehad. Mensen konden het waarderen dat het geen standaard kleur was en vonden de combinatie vooral goed bij mij en de locatie passen.”

Hoe heb je het proces van je trouwpak samenstellen bij Michael & Giso ervaren?

Binnen enkele minuten nadat ik bij Michael & Giso binnen was, moest mijn oorspronkelijke idee voor een trouwpak de prullenbak in. Eigenlijk begon ik dus weer helemaal op nul. Maar ik ben hier geen seconde ongerust over geweest omdat Rolf mij rustig heeft meegenomen in alle opties die er zijn. Het voelde erg goed om te kunnen vertrouwen op zijn jarenlange kennis en expertise. Ik heb me daarom volledig open durven stellen voor de opties die hij heeft aangedragen. Okergeel was namelijk niet de eerste kleur waar ik zelf aan zou denken, maar bleek uiteindelijk wel een voltreffer. De ruimte en tijd die werd gegeven om even na te denken over de keuze, of de mogelijkheid om nog een keertje langs te komen, gaf rust. Het hele traject en de bezoeken aan de winkel voor de (na)meting gaat in een hele ontspannen sfeer. Een biertje erbij, passen en meten en een beetje kletsen. Maar tegelijkertijd het vertrouwen dat alles met de juiste expertise en professionaliteit gebeurt. Deze combinatie vond ik erg prettig en stelde mij op mijn gemak.”

taart bruiloft wedding jawoord groom bruidegom | Michael & Giso
wedding bruiloft mark driedelig pak okergeel op maat gemaakt | Michael & Giso

Welk advies heb voor andere bruidegoms bij het kopen van een trouwpak?

“Ten eerste zou ik willen aanraden om de basis van je bruiloft al geregeld te hebben. Denk hierbij aan de locatie, de aankleding, sfeer en dagindeling, maar ook de fotograaf. Deze aspecten bepalen in mijn ogen welke stijl en kleur(en) pak hier het best bij past. Probeer daarnaast open te staan voor advies wanneer je gaat oriënteren. Zeg niet direct nee als je twijfelt, maar pas of probeer het eerst! Michael & Giso hebben het beste met jou voor, vertrouw hierop! Ze zien veel mannen langskomen, maar zien jou altijd als uniek persoon en kleden je ook zo.

Fotografie: Marilyn Fotografie