jeroen huwelijksdag ceremonie bruidspaar zomer header | Michael & Giso

Jeroen & Marjolijn

“Ik ben Jeroen van Egeraat en ik ben Logistiek & Maritiem docent op de Zeevaartschool in Vlissingen.”

Jullie zijn 17 juli 2021 getrouwd, hoe heb je deze dag ervaren?

“Ik wist vooraf niet wat ik ervan moest verwachten. Door Corona hebben we de bruiloft uitgesteld. Ongeveer vier weken voor de bruiloft zag het ernaar uit dat we alle gasten uit mochten nodigen. Maar niets bleek minder waar; één week voor de bruiloft gooide de maatregelen toch roet in het eten. Dus dat was erg schakelen. Wat gaan we nu doen? Het was een complete chaos. Na die bewuste persconferentie stonden onze twee ceremoniemeesters voor de deur, die hadden dat goed aangevoeld. In overleg hebben we (de juiste) knopen doorgehakt. We hebben gekozen voor een lounge middag met intimi met daarna de ceremonie en het diner met een iets grotere groep. Daarna hadden we een avond- en nachtvullend tafelprogramma met heerlijk eten, optredens, speeches en liedjes. Een vriend van ons is DJ en zorgde ervoor dat we dansten voor, achter en op de stoel. Dit eindigde uiteindelijk op tafel!”

jacquet details waistcoat pantalon jeroen maatpak trouwen | Michael & Giso
trouwdag jacquet boeket jawoord bruidspaar | Michael & Giso

“Halverwege de avond zei mijn vrouw Marjolijn: “We hadden er toch niet aan moeten denken om nu alles af te breken omdat de avondgasten aan de poort stonden?”.  En dat bevestigde ons gevoel; we hebben genoten van begin tot eind! Overigens was dit een goede reden om alle teleurgestelde gasten alsnog uit te nodigen voor het feest dat we zeker in gaan halen! Niet alleen voor onze lieve en begripvolle vrienden, kennissen en relaties maar ook stiekem omdat we dan nog één keer in onze Bruids-uitdossing kunnen verschijnen.”

“We hebben genoten van begin tot eind."

Kun je iets meer vertellen over het thema waar jullie voor hebben gekozen?

We hadden niet echt een thema maar we hebben gekozen wat het beste bij ons past; eenvoudig maar stijlvol. Voor onze gasten hadden we de dresscode ‘Summer chique’. Marjolijn heeft de kleuren en aankleding uitgezocht en ik regelde al het praktische daar omheen zoals tenten, meubilair en faciliteiten. We vulden elkaar daarin goed aan.”

huwelijksdag zomer trouwdag jacquet trouwpak | Michael & Giso

Op welke locatie zijn jullie getrouwd en waarom is het deze locatie geworden?

“We zijn getrouwd bij het buitenhuis van mijn familie. Een groene omgeving met veel ruimte, niet geheel onbelangrijk; een plek waar mijn roots liggen.”

Wat vond je het mooiste en meest memorabele moment op de bruiloft?

“Ik kan dat niet vangen in één moment. Het was een aaneenschakeling van memorabele momenten, net als onze beide vrijgezellenfeesten.”

pochet in borstzak maatpak

Tailor's Note - Rolf-Giso Heijkoop

“Ondanks dat het jacquet een hele feestelijke en klassieke outfit is, wordt er toch steeds minder voor gekozen als trouwpak. Voor mij als tailor dus extra leuk en bijzonder wanneer een bruidegom in een jacquet wilt trouwen. Door het seizoen heb ik wel aangeraden iets af te wijken van de etiquette van dit pak!”

Wanneer en hoe ben je begonnen met het oriënteren op je trouwpak?

“Eind april ben ik op aandringen van mijn moeder en zusje gaan oriënteren; en dat was maar goed ook, want ik was redelijk laat. Ik kwam bij Michael & Giso terecht en ben meteen bij de eerste afspraak geslaagd. We waren getipt door onze fotografe en mijn nichtje.”

Waarom heb je ervoor gekozen om je trouwpak op maat te laten maken?

“Dit was eigenlijk geen bewuste keuze, maar om mijn wensen en jullie suggesties te verwezenlijken, was maatwerk de enige optie.”

trouwpak jacquet jeroen details 3delig zomer bruiloft | Michael & Giso
trouwen natuur zomer jaquet huwelijksdag bridemaids | Michael & Giso

Wist je voor de afspraak al dat je in een jacquet wilde trouwen, en hoe ben je tot deze keuze gekomen?

“Een jacquet had zeker mijn voorkeur. Het klassieke jacquet, met zijn wollen uitvoering, was echter niet de meest praktische keuze voor een trouwdag in juli. Deze uiteindelijke variant was dus het beste van twee werelden.”

“Om mijn wensen te vertalen, was maatwerk de enige optie."

Hoe waren de reacties op je trouwpak tijdens de huwelijksdag?

“Heel positief! Ze vonden het klassiek, traditioneel maar wel heel stijlvol. Echt precies zoals mensen bij mij hadden verwacht.”

bruidspaar dans zomer bruiloft trouwjurk groom | Michael & Giso
feesttent huwelijksdag trouwen slingers diner | Michael & Giso

Welk advies heb jij voor toekomstige bruidegoms?

“Ga in ieder geval eens langs bij Michael & Giso, zij bieden een bruidegom in spé een persoonlijke stijlvolle outfit met een heel aangename beleving.”

Fotograaf: Quay Photography