pas getrouwd stel

Erik-Jan & Astrid

“Mijn naam is Erik-Jan van den Brand (36 jaar), op dit moment woonachtig in Zweden. In 2018 heb ik namelijk samen met, toen nog mijn vriendin Astrid (30), Utrecht verruilt voor de geweldige stad Stockholm waar we met veel plezier wonen en werken. Ongelooflijk mooie, grote stad maar waar je ook binnen 15 minuten kunt genieten van de rauwe en mooie natuur die zweden te bieden heeft.

In de zomer van 2019 ben ik getrouwd met de liefde van mijn leven Astrid  in Italië en 3 maanden geleden ben ik ook nog eens vader geworden van onze dochter Vesper (28 november 2020). Ik ken Michael & Giso uit het trouwmagazine toen ik mij aan het oriënteren was voor een bijzonder en op maat gemaakt trouwpak. Ik wilde niet een standaard pak, maar een mooi pak wat echt bij mij als persoon past. Ik kom oorspronkelijk uit Breda waar ik toentertijd regelmatig langs de winkel van Rolf liep, dus dit voelde helemaal goed om hier mijn pak uit te zoeken”. 

Je bent 24 augustus 2019 getrouwd, hoe kijk je op deze dag terug? 

“Echt een onvergetelijke en geweldige dag, ik moet eigenlijk weekend zeggen, met alleen maar mooie momenten. Wij trouwde in Gubbio, Italië in het bijzijn van al onze familie & vrienden (80 man totaal) die gedurende het hele weekend bij ons waren. Het was heerlijk om op vrijdag middag de gasten te verwelkomen waarna we rond 20.00 uur gestart zijn met een pizza party. Deze avond was al onvergetelijk gezellig. Zo fijn om zonder spanning te kunnen genieten van de mensen waar je het meeste om geeft! Zaterdag was DE grote dag maar deze begonnen we eigenlijk heel relaxt; rustig wakker worden, ontbijten met degene die ook al wakker waren, daarna hadden we allerlei activiteiten en spellen waar mensen elkaar wat beter konden leren kennen (Zwemmen, Jeu de Boules, Kubben etc). Er werd om 12 uur nog een heerlijke Italiaanse lunch geserveerd en toen was het toch echt tijd om mezelf klaar te gaan maken. Om 15 uur volgde de ceremonie en het ‘ja-woord’ en sloten we de dag af met een geweldig diner en feest. De volgende ochtend was het heerlijk napraten over de dag en was het tijd voor de gasten om weer huiswaarts te gaan.”

best man in pak
Voorbereiding en stijltips voor de huwelijksdag

Had je voor de afspraak bij Michael & Giso al voor ogen wat voor trouwpak je wilde gaan dragen? 

“Niet echt. Het enige wat ik graag wilde was een zomers trouwpak omdat we natuurlijk in Italië gingen trouwen. Verder heb ik altijd veel pakken gedragen voor mijn werk en wilde ik absoluut geen zakelijk pak, maar echt een bijzonder trouwpak wat nét dat beetje extra heeft dan een gewoon pak.”

“Ik wilde ook heel graag een maatpak, want dat zit gewoon het mooiste!”

Hoe heb je de voorbereiding naar de huwelijksdag toe ervaren?

“Heel relaxt!. Ik wist gewoon dat als Astrid iets regelt, het tot in perfectie zou zijn, dus ik maakte me absoluut geen zorgen. Zij heeft eigenlijk alles tot in detail geregeld voor onze bruiloft. Bij grote beslissingen legde zij het aan mij voor en overlegde we samen hoe we het wilde en voor ons zagen. Tevens zijn we in april 2019 met Veronique (een van de ceremonie meesters) & Fleur (stylist) naar Gubbio gevlogen om alles door te spreken met Fabrizio (locatie verantwoordelijke) en hebben we mogen voorproeven van het lekkere eten en de heerlijke Italiaanse wijnen mogen selecteren. Dat op zich was echt al een groot feest, want wij houden ontzettend van de Italiaanse keuken. Door dit tripje kregen we er alleen maar nog meer zin in en konden we niet wachten tot het zover was! 

Op de trouwdag zelf heb ik nog samen met Astrid een lekker ontbijtje genomen en heb ik daarna met vrienden gezwommen, terwijl Astrid na het ontbijt was begonnen aan de voorbereiding op onze ceremonie met de visagiste.”

trouwen in italie
belleblaas italiaanse bruiloft

Wat heeft je ertoe gezet om je trouwpak bij Michael & Giso aan te laten meten?

“Met name de goede recensies die ik las naar aanleiding van het artikel in het trouwmagazine, maar zeker ook de eerste afspraak met Rolf op de vestiging in Breda. Super relax, gezellig en professioneel. Ik wilde ook heel graag een maatpak, want dat zit gewoon het mooiste!”

maatpak met stropdas

Tailor's Note - Rolf-Giso Heijkoop

“Erik-Jan wilde een match met z’n bruidspersoneel. De match is op de bretels met pantalon (boho) stijl voor hen gevallen. Zo werd het een uniek totaalplaatje in deze prachtige setting.”

Vond je het lastig dat je het pak niet gelijk kon zien tijdens de eerste afspraak?

“Niet echt, ik vertrouwde op de expertise van Rolf en dat heeft super uitgepakt! En hoe fijn is het om echt alles te kunnen kiezen!! Zo wordt het een uniek pak die niemand anders heeft.”

Wie heb je meegenomen naar je pasafspraak met Michael & Giso en waarom?

“Mijn vader (Hans), 2 getuigen (Jeroen & Lukas) en mijn ceremoniemeester (Antoin). Lekker mannen onder elkaar en het is toch wel bijzonder om dit samen te doen met je vader en je beste maten.”

wiskey inschenken
vrienden van bruidegom

Wat was je eerste gevoel bij het aantrekken van je trouwpak?

“Voelde meteen goed en was precies hoe ik het voor ogen had. De mooie dunne stof, de heldere blauwe kleur paste perfect in het Italiaanse plaatje.”

“Ik vertrouwde op de expertise van Rolf en dat heeft super uitgepakt."

Wat zou je toekomstige bruidegommen nog willen adviseren?

“Geniet van voorbereiding, de pasmomenten, neem vrienden & familie mee en just relax.”

trouwen in italie in maatpak
wiskey glazen

Hoe zou je Michael & Giso omschrijven?

“Toffe en gezellige gasten met veel passie voor hun vak. Daarbij was ik super blij met het advies wat zij gaven en voelde ook gewoon goed. Rolf keek echt naar wie jij als persoon bent en wat daar goed bij zou passen, waardoor ik echt het gevoel had dat dit het perfecte trouwpak zou worden.”

Fotograaf: Jeroen Noordzij