Gaywedding bij kerk

Dennis & Dave

“Mijn naam is Dennis Everts en ik ben 30 jaar oud. Ik werk als Projectmanager bij Eginstill Interiors. Ruim 5 jaar ben ik nu samen met Dave, samen met hem woon ik op de Amsterdamse Zuidas. Nadat hij mij begin van vorig jaar ten huwelijk vroeg zijn we afgelopen september op Santorini getrouwd.”

“Ik ben Dave Valkenburg, 37 jaar en sinds kort getrouwd met Dennis. Geboren en getogen in Vianen en sinds 10 jaar woonachtig in Amsterdam. In het dagelijkse leven ben ik Executive bij een Amerikaanse start-up.”

Jullie zijn afgelopen zomer getrouwd, hoe kijken jullie op deze dag terug?

Dennis: “Het was overweldigend, we hebben een driedaags feest gegeven met alleen onze beste vrienden en familie. Nooit gedacht dat ik het zou zeggen maar inderdaad: alle clichés zijn waar. Het was echt het mooiste weekend van mijn leven.”

Dave: “Het was echt een magisch weekend! Omringt met alle mensen die veel voor ons betekenen en waarbij je alleen maar liefde voelt. Heel bijzonder om in het bijzijn van hun mijn gelofte uit te spreken richting Dennis.”

Voorbereidingen op gaywedding
Geel 3-delig trouwpak

Wat was de reden dat jullie op Santorini zijn getrouwd?

“Wij wilden dolgraag in het buitenland trouwen, onze droom was om dit te doen met de groep mensen die het meest belangrijk voor ons is. Het liefst meerdere dagen en uiteraard mooi weer! Tijdens onze eerste vakantie samen waarbij we meerdere Griekse eilanden hebben gezien zijn we verliefd geworden op Santorini. Niet wetende dat wij daar een paar jaar later zouden gaan trouwen!”

"We zijn behoorlijke controle freaks en zijn 1,5 jaar bezig geweest om alle details op elkaar af te stemmen."

Kun je wat meer vertellen over de voorbereidingen naar jullie huwelijksdag toe?

“We zijn behoorlijke control freaks. Misschien zegt dat genoeg? We zijn 1,5 jaar bezig geweest om alle details op elkaar af te stemmen. Van de uitnodiging tot de servetten, tot de bloemen. Hierbij zijn we uiteraard geholpen door een lokale wedding planner en twee ceremoniemeesters in Nederland. Een behoorlijke uitdaging waarbij we ons soms af vroegen waar we aan begonnen waren. Achteraf was het het allemaal waard!”

Mediterraanse bruiloft

Waarom hebben jullie voor een trouwpak op maat gekozen van Michael & Giso?

“Wij wilden iets anders dan standaard. We zochten naar iets wat echt bij ons past, daarom trouwden wij in het buitenland, met gegarandeerd warm weer en een eiland omgeving. Dit vraagt om een andere sfeer dan als je dat in Nederland zou doen. We hebben behoorlijk wat zaken bezocht, totdat we vier maanden voor de bruiloft bij Michael & Giso terecht kwamen. Hier vonden we direct de juiste stoffen, dit in combinatie met het warme welkom en de goede service maakte dat wij snel geslaagd waren.”

Hebben jullie de outfits van te voren op elkaar afgestemd of was het een verrassing op de huwelijksdag zelf?

“Dit was een tijd lang een discussie, wat zullen we doen? Bij een trouwjurk is de verrassing toch vaak veel groter dan wanneer je beide een pak draagt. Dan kan je ze maar beter op elkaar af stemmen was onze mening. Uiteindelijk was het juist heel leuk om dit traject samen te doen. Op de trouwdag zelf blijft het alsnog spannend om elkaar weer te zien.”

tycho tailor | Michael & Giso

Tailor's Note - Tycho van Galen

“Dennis & Dave hadden allebei een duidelijk beeld van hoe hun pak er uit zou moeten zien. Het was belangrijk om hen beide een pak aan te meten dat zowel bij hun individuele persoonlijkheid paste, als bij de locatie. Dit hebben we gedaan door dezelfde stof structuur te gebruiken in een andere kleur. Met de das en de lining hebben we een mooie connectie gemaakt. Uiteindelijk is het een prachtig resultaat geworden!”

Vonden jullie het lastig dat je het pak niet gelijk kon zien tijdens de eerste afspraak?

Dennis: “Niet lastig, wel eng! Je stelt je erop in dat je allerlei soorten en kleuren gaat passen en uiteindelijk verliefd wordt op een samenstelling. Het uitzoeken van stofjes voelt minder romantisch, maar in the end eigenlijk veel logischer en efficiënter. Mede hierdoor ben ik uiteindelijk voor een totaal andere kleur gegaan dan ik had gedacht. Dat heeft super goed uitgepakt!”

Dave: “Ja, best wel. Helemaal omdat ik niet zo visueel ben ingesteld en graag altijd dingen als totaalplaatje wil zien.”

Heeft de outfit en pasvorm je achteraf verrast?

Dennis: “Het heeft me verrast in de zin dat het pak direct perfect zat. Er hoefde vrijwel niets meer aangepast te worden en het zat meteen heel lekker. Ik verwachtte dat ik me misschien wat ongemakkelijk zou voelen ineens in een trouwpak, maar dit voelde meteen goed.”

Dave: “Het heeft mij niet verrast. Het heeft bevestigd dat we het pak bij de juiste zaak hebben gekocht.”

Gaywedding met zonsondergang
Lachend galkoppel in trouwoutfit

Wat zou je toekomstige bruidegommen nog willen adviseren?

Dave: “Neem er echt de tijd voor en laat je vooral goed adviseren. Probeer open te staan voor iets anders. Je zult versteld staan!”

“Ik verwachtte dat ik me misschien wat ongemakkelijk zou voelen, maar dit voelde meteen goed.”

Dennis: “Luister naar je gevoel maar durf lef te hebben. Neem het advies ten harte van degene die er echt verstand van hebben. Het kopen van een trouwpak is echt wat anders dan een normaal pak.”

3-delig rood trouwpak
Gaykoppel poserend in pittoresk dorpje

Hoe zou je Michael & Giso omschrijven?

Dave: “Super professionele service, waar echt de tijd voor je wordt genomen. Als iets niet mooi is dan zeggen ze het ook.”

Dennis: “Ze weten waar ze het over hebben, zeer professioneel. Dit zijn mensen met een passie voor het vak. Er wordt enorm veel tijd genomen voor ieder detail en er wordt goed gedacht aan alle praktische aspecten van het pak.”

Fotograaf: George Pahountis