groen trouwpak driedelig huwelijksdag jawoord ceremonie trouwen | Michael & Giso

Sam & Lisanne

“Mijn naam is Sam van Bijnen, ik ben 35 jaar en cognitief neurowetenschapper en docent psychobiologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ik woon samen met mijn vrouw en twee kinderen in Empel vlakbij Den Bosch. Oja, en natuurlijk met onze twee teckels!”

Hoe heb je de voorbereiding naar het huwelijksaanzoek ervaren, en wat vond je het leukste hieraan?

“Ik ben (helaas voor mijn vrouw) geen romanticus dus ik vond het vooral een intensieve en prijzige onderneming. Trouwen was bovendien meer een wens van mijn vrouw (achteraf vond ik het ook heel leuk hoor!). Ondanks dat vond ik het erg leuk om een mooie ring uit te kiezen en haar daarmee te verrassen. Ik heb haar gevraagd bij zonsondergang in de Loonse- en Drunense duinen. Dat was voor mijn doen helemaal zo slecht nog niet, al zeg ik het zelf. De voorbereiding naar de grote dag toe was redelijk chaotisch en intensief vanwege Covid-19. We zijn uiteindelijk officieel getrouwd voor de wet in 2020, maar toen kon de grote bruiloft niet doorgaan helaas. Die vond uiteindelijk in 2021 plaats.”

jawoord trouwdag huwelijksceremonie baby gezin bruidspaar | Michael & Giso
trouwen huwelijk outfit detail sfeer | Michael & Giso

Je bent getrouwd op een bijzondere en natuurlijk locatie, waarom is het uiteindelijk deze locatie geworden?

“We wilden heel graag buiten trouwen en idealiter in een mooie boomgaard. We kenden het gouverneurshuis al en vonden het een prachtige locatie. De ongedwongen sfeer vonden wij hierin erg belangrijk. Daarnaast was de locatie betaalbaar en konden we zodoende meer uitgeven aan een goede cateraar (Big Boys uit Uden is een echte aanrader!). Goed eten was, naast een mooie locatie, voor mij en mijn vrouw wel echt prioriteit.”

"Maatwerk is een spannend, maar leuk proces."

“Vóór de bruiloft hebben we bij de Sterregaard in Hedel een first-look fotoshoot gedaan, daar was een grotere boomgaard. De mensen daar waren zo vriendelijk! Daarna zijn we naar het Gouverneurshuis gegaan in Heusden voor de ceremonie en het diner. We sloten de bruiloft af met een tuinfeest in de tuin van mijn moeder. We zijn dus uiteindelijk op drie locaties geweest die perfect paste bij de bruiloft die we wilden.”

trouwpak op maat groen huwelijksdag boeket | Michael & Giso

Wat vond je het mooiste of meest memorabele moment van de bruiloft?

“Klinkt cliché, maar ik vond het in zijn geheel een hele mooie en bijzondere dag. Als ik dan toch iets moet kiezen dan zijn het twee momenten: de first look in de boomgaard en de speeches van de getuigen. Dat waren beiden écht een hoogtepunt!”

pochet in borstzak maatpak

Tailor's Note - Rolf-Giso Heijkoop

Sam wist goed wat hij wilde: donkergroen en driedelig. Daarom konden we ons snel focussen op de juiste stijlopties zoals de afwerking van de pantalon, de uitvoering van het jasje en natuurlijk de accessoires. Dit maakte het totaalplaatje helemaal af en zorgde dat de look perfect bij de grote dag paste. Het aanschaffen van een extra pantalon kan ik iedereen aanraden om zijn trouwpak nog na de bruiloft door te dragen!

Wanneer en hoe ben je begonnen met het oriënteren op je trouwpak?

“Het oriënteren op mijn trouwpak ging eigenlijk in twee etappes omdat onze bruiloft in 2020 niet door kon gaan maar we al bezig waren met de voorbereidingen. Ik wilde graag een (donker)groen trouwpak, maar deze kleur was bijna niet op voorraad in verschillende confectiewinkels. Het voelde dus een beetje als een risico omdat ik de kleur niet kon uitproberen. Ik heb daarom vooral op internet en voornamelijk Pinterest gekeken en ik ben bij een aantal winkels geweest om wat pakken te passen en kleuren te testen.”

"Ik ben vooral erg tevreden over hoe het pak in zijn totaliteit is geworden."

Was het een bewuste keuze om een pak op maat te laten maken voor je bruiloft?

“Jazeker!”

trouwpak maatwerk driedelig bruidegom huwelijk trouwjurk | Michael & Giso
locatie eten sfeerimpressie hapjes huwelijksdag trouwen locatie trouwdag | Michael & Giso

Hoe heb je het algehele proces van maatwerk ervaren? Bijvoorbeeld, het kiezen van een stofstaaltje?

“Maatwerk is een heel erg leuk proces! Ik nodigde mijn vader, broertje en zus uit om mee te gaan en daarna gingen we lekker uiteten. Dus ik probeerde er ook echt een uitstapje van te maken. Mijn vrouw is uiteindelijk ook nog mee geweest om de kleur van het pak te bepalen.”

Op welke manier hebben de tailors volgens jou de sfeer van de bruiloft terug laten komen in je outfit?

“Ik ben vooral heel erg tevreden over hoe het pak in zijn totaliteit is geworden, en dat heb ik natuurlijk aan de tailor te danken! Ook de pasvorm heeft mij enorm verrast. Ik wilde zelf graag driedelig trouwen, omdat ik dat toch iets bijzonders vind. De groene kleur paste goed bij de bruiloft en de details van mijn pak zoals de manchetknopen en het pochet vond ik stiekem ook veel toevoegen.”

huwelijkspaar trouwdag ceremonie zomer natuur waistcoat | Michael & Giso
trouwpak groen driedelig waistcoat details groom bruidegom sam | Michael & Giso

Uiteindelijk ben je in een driedelig donkergroen pak getrouwd, had je deze outfit van tevoren al in gedachte?

“Ja, de kleur had ik dus al wel bepaald, maar ik vond het nog wel lastig om het totaalplaatje te visualiseren omdat ik dus geen pak kon passen. De tailor gaf mij uiteindelijk het vertrouwen dat het pak mij goed zou staan en dat het mooi zou worden. Hij had gelijk: uiteindelijk was dit precies wat ik wilde.”

Je gaf tijdens de eerste afspraak aan dat je het pak eventueel door zou willen dragen voor andere gelegenheden, hoe heeft de tailor deze wens uiteindelijk vertaald?

“Ik heb er een tweede pantalon bij gekocht die net wat meer casual was. Ik had hier al wat inspiratie voor opgedaan op de website maar uiteindelijk kwam de tailor met heel goed advies. Super fijn, want de kleur van deze tweede pantalon is weer met veel andere items en kleuren te combineren!”

huwelijksdag trouwen natuur trouwpak groom trouwjurk | Michael & Giso

Heb je nog advies voor andere mannen bij het kopen van een trouwpak?

“Probeer vooral van het proces te genieten en neem hierbij dus ook mensen mee die je goed kennen en jouw smaak hebben. De tailor geeft fantastische tips op basis van de persoonlijke verhalen van de mensen die jou goed kennen. Ik vond het fijn om een persoonlijke tailor te hebben met veel kennis over trouw- en maatpakken die de input van mijn familie gebruikte om een persoonlijke draai aan de outfit te geven. Dus: zoek een goede tailor en maak er een feestje van! In beide opzichten ben ik heel tevreden over Michael & Giso.”

Fotografie: Nikki Leeyen Photography
& Beauty Buko Photography