man man huwelijk rik en leon haarlemmermeerstation | Michael & Giso

Rik & Leon

“Ik ben Rik Sprengers, ik ben 47 jaar, geboren in Limburg en ik woon nu al 14 jaar in de randstad waarvan bijna 6 in Amsterdam. Ik ben Cruise Director voor een Amerikaanse rivier cruise maatschappij, en als ik terug ben in Amsterdam coach ik mensen met hun presentatie technieken.”

“Ik ben Leon Jonkman, 46 jaar en ik werk als galeriehouder in Amsterdam.”

Jullie zijn afgelopen zomer getrouwd, hoe kijken jullie terug op deze bijzondere dag?

Rik: “Wat een feest! Een speciale dag waar onze liefde werd bezegeld en gevierd met al onze dierbaren. Intens en emotioneel met ontelbare mooie momenten! “

Leon: “Het is nu alweer even geleden maar ik zit nog steeds op een roze wolk. Ik kan het ook niet zo goed onder woorden brengen, het was van het begin tot het einde heel bijzonder en speciaal.”

witte smoking trouwen strik man man huwelijk | Michael & Giso
witte smoking strik bruidegom trouwen jawoord | Michael & Giso

Jullie zijn bij het Haarlemmermeerstation getrouwd, waarom is het deze locatie geworden?

“Na het kennismakingsgesprek bij het Haarlemmermeerstation hadden we beiden een heel goed gevoel. We konden alles doen wat we wilden op deze locatie; ceremonie, diner en feest. De combinatie van de mogelijkheden buiten én binnen is perfect voor alle weersomstandigen. En ik, Rik, wilde als kleine jongen altijd machinist worden dus dat maakt de venue extra speciaal. Het Haarlemmermeerstation is ook nog eens op loopafstand van ons huis!”

"De basis van ons pak was hetzelfde, maar een andere strik en andere revers maakte het toch net even anders."

haarlemmermeerstation bruiloft huwelijk man man | Michael & Giso
witte smoking strik corsage trouwen | Michael & Giso
man man huwelijk rik witte zwart smoking | Michael & Giso

Kun je wat meer vertellen over de voorbereidingen naar jullie huwelijksdag toe? Hoe zag dit eruit?

Rik: “Onze goede vriendin Stefanie was onze ceremoniemeester, die had alles goed onder controle. Omdat we maar één locatie hadden, was alles goed geregeld. Ik heb tot dinsdag voor de bruiloft gewerkt in het buitenland, bij terugkomst hebben we de laatste dingetjes doorgenomen samen met Stefanie. We hebben op de avond voor de bruiloft een “icebreaker” borrel georganiseerd bij “Locals Only” in Zuid. Veel vrienden kwamen uit het buitenland en hadden elkaar nog niet ontmoet, met deze borrel had iedereen even de mogelijkheid elkaar alvast te leren kennen voor de grote dag.”

Waarom hebben jullie voor een trouwpak op maat van Michael & Giso gekozen?

Leon: “Ik ben al meer dan 4 jaar klant bij Michael & Giso, dus het was een logische en eenvoudig keuze voor mij! Bovendien zit de boutique bij ons om de hoek.”

michael oei | Michael & Giso

Tailor's Note - Michaël

‘Less is more’, een bekende uitspraak die hier zeker van toepassing is. Uiteraard zouden de gasten van Rik en Leon’s bruiloft in fantastische zomer outfits op deze grote dag verschijnen. Niks is feestelijker en opvallender dan een classy witte smoking. Vooral de persoonlijke details vond ik een hele unieke toevoeging!”

Hoe zag jullie eerste afspraak voor jullie trouwpak bij Michael & Giso eruit? 

“Michael ontving ons samen in winkel. Hij vroeg naar onze ideeën en het thema van de bruiloft. We hadden beiden al een aantal fotos meegenomen van wat ons mooi leek. Michael nam echt de tijd voor ons en kwam met een aantal suggesties. We gaven aan dat onze gasten “Summer Chique” gekleed moesten komen. Geen jeans, geen short en geen sneaker. Best formeel dus. Het was Michael die zei: “Jullie gasten komen dus waarschijnlijk vrij kleurrijk gekleed, misschien moeten jullie het daarom juist simpel en elegant houden.”. De keuze was toen snel gemaakt. Beiden een mooie zwart-witte tuxedo. Classy en elegant.”

"Ik zie Rik wel vaker in een smoking, maar deze was toch wel heel bijzonder!"

Jullie hebben uiteindelijk beiden voor een stijlvolle zwart-witte smoking gekozen met een persoonlijke twist, wat maakte het pak persoonlijk?

Rik: “De basis van ons pak was hetzelfde, maar een andere strik en net andere revers maakte het toch net even anders.”

Leon: “En zo waren er nog meer details net even anders, zoals de knoopjes van het overhemd en de schoenen. Ook mooi dat Rik de manchetknopen van zijn overleden vader kon dragen – dat soort details maken het echt helemaal af.”

Witte smokings huwelijk
trouwpak homo huwelijk gay wedding | Michael & Giso

Jullie hebben de trouwpakken helemaal op elkaar afgestemd, wat vonden jullie van het totaalplaatje toen jullie de pakken voor het eerst aantrokken?

Rik: “Mijn eerste reactie toen ik Leon in zijn smoking zag, was: “Hij is zo mooi en zo knap 😍.”. Samen zagen we er zo stijlvol en feestelijk uit!”

Leon: “Ik zie Rik wel vaker (voor zijn werk dan) in een smoking, maar deze was toch wel heel bijzonder!”

Hoe waren de reacties van jullie gasten op jullie trouwpakken?

“De gasten vonden onze pakken stijlvol en feestelijk en sommigen waren verrast dat we onze pakken zo goed op elkaar hadden afgestemd.”

wit zwarte smoking gay wedding haarlemmermeer | Michael & Giso

Wat zou je toekomstige bruidegommen adviseren bij de zoektocht naar hun trouwpak?

Rik: “Ga op zoek naar een professional zoals Michael & Giso! Voor mij was het mijn eerste pak helemaal op maat. Ik voelde me gelijk op mijn gemak en met name de tijd die Michael voor ons nam tijdens dit proces heb ik heel positief ervaren. Het hele proces is zo goed bevallen dat ik nog een nieuw pak voor mijn werk heb laten maken!”

Leon: “Ik sluit me daar helemaal bij aan. Michael & Giso is de perfecte plek voor je trouwpak!”

 Fotografie: Jeroen Noordzij