headphoto janjaap celine getrouwd sunset weiland | Michael & Giso

Jan Jaap & Céline

“Mijn naam is Jan Jaap Pape. In het dagelijks leven ben ik actief als geohydroloog, een expert op het gebied van (grond)watermanagement. Ik ben een echt familiemens. Als jongste telg uit een gezin van 10 kinderen ben ik al een heel aantal keer oom. Ik vind het leuk om tijd met vrienden en familie door te brengen. De avontuurlijke kant in mij blijft me alleen ook steeds weer naar het buitenland trekken. Het is dus vaak schipperen tussen het avontuur opzoeken en thuis de verhalen delen met mijn naasten.

Kun je ons meer vertellen over (de voorbereidingen van) het huwelijksaanzoek??

“Bij ons is niet alles helemaal in de klassieke volgorde gegaan. Céline en ik hadden in het najaar van 2021 besloten dat we graag een tijd in het buitenland wilden wonen en werken. Niet veel later, in januari 2022 kregen we bericht van mijn werkgever dat – als het visum voor Céline ook via de officiële weg geregeld moest worden – we eerst wel moesten trouwen. Zes weken later zijn we in het bijzijn van alleen onze ouders en grootouders getrouwd.”

huwelijk trouwen smoking landgoed | Michael & Giso
Get ready janjaap moeder man huwelijk | Michael & Giso

“Dit wilden we natuurlijk toch nog graag een keer welletjes overdoen, maar dan met alle familie en vrienden present. Omdat we inmiddels al in het buitenland woonden moest ik in de momenten dat we in Nederland aardig wat smoesjes verzinnen om alleen langs mijn schoonouders te gaan om die met terugwerkende kracht om de hand van Céline te vragen. Het daadwerkelijke aanzoek zelf vond plaats op een zonnige namiddag in mei tijdens een wandeling door de heuvels bij Nijmegen. Op een mooi uitzichtpunt – en ook al waren we al getrouwd, met een bonzend hart – kwam daar de ring tevoorschijn en waren we naast getrouwd dan ook eindelijk verloofd.”

We vonden het leuk om onze gasten in black tie te zien verschijnen. Zo paste het allemaal bij elkaar.

Jullie hebben gekozen voor een weekendbruiloft, hoe hebben jullie dit weekend ervaren?

“We zijn superblij met die beslissing. Doordat alle gasten het hele weekend aanwezig waren hebben we veel tijd gehad om iedereen even te kunnen spreken. We hadden zaterdagochtend verder ook geen programma, dus was de sfeer heel ontspannen. De één ging wandelen, de ander een boekje lezen en ik heb met een aantal vrienden een potje gevolleybald. Mede dankzij het heerlijke weer hadden we zo een echt vakantiegevoel te pakken.”

ceremonie geloftes trouwen weekend huwelijk | Michael & Giso
Cheers married manandwife chamapgne | Michael & Giso

Wat vond je het mooiste en meest memorabele moment op de bruiloft?

“We kregen de tip van onze weddingplanners om als laatste bij het diner aan te komen en als het ware ‘op te komen lopen’. Aanvankelijk dacht ik: “is dat nou nodig?”, maar achteraf is dat het meest memorabele moment geweest. We liepen vanaf het landgoed naar de tent waar het diner werd geserveerd en zagen daar al onze vrienden en familie zitten in een prachtige entourage – met een laaghangende zon en een vrolijk nummer op de achtergrond. Iedereen klapte mee en lachte ons tegemoet. Wij glommen van geluk en trots, echt onvergetelijk!”

Waarom ben je uiteindelijk voor een smoking gegaan?

“Ik had op de vrijdag een beige pak met loafers – wat erg trendy is voor een zomerse bruiloft. Ik wilde daarom juist gaan voor het contrast en op zaterdag gaan voor een heel klassiek trouwpak. Daarnaast vonden we het ook leuk om onze gasten in black tie te zien verschijnen. Zo paste het allemaal bij elkaar.”

ceremonie cheers getrouwd gelukkig married | Michael & Giso
diner afterparty smoking gasten eten | Michael & Giso

Wat was je eerste gevoel bij het aantrekken van je trouwpak?

“Het was een bijzonder moment dat ik mocht delen met mijn moeder. Zij hielp me om alles aan te trekken en me klaar te maken voor de ceremonie. Daarna mocht ik aan haar arm naar de ceremonie lopen – een erg bijzonder moment.”

Het pak was afgestemd op de jurk van de bruid, wat vond zij van het pak?

“Ik moet eerlijk toegeven dat de bruid al een aantal keer stilletjes de hint had gegeven dat zij een smoking wel heel mooi zou vinden. Op het moment dat ze mij in de smoking zag, was het dan ook niet een hele grote verrassing dat ze het erg mooi vond!”

Tailor’s Note

“Jan Jaap liet vooraf al weten wat hij graag wilde, een smoking! Dat was ook precies de sfeer die ze op de grote dag wilden neerzetten, samen met de gasten. Om Jan Jaap als bruidegom eruit te laten springen zijn we op zoek gegaan naar prachtige stud buttons en cufflinks. Het trouwpak in het geheel is prachtig geworden.”

– Michaël Oei

sunset getrouwd janjaap celine manvrouw | Michael & Giso
zonsondergang sunset getrouwd manvrouw huwelijk | Michael & Giso

Hoe heb je het kiezen van het pak ervaren, vond je het lastig dat je het pak niet direct voor je zag?

“Omdat ik al wist dat ik voor een smoking wilde gaan waren de keuzes gelukkig enigszins beperkt. Ik had wel een sterke voorkeur voor een 3-delig pak. Dit was uiteraard geen probleem en Michael heeft me feilloos door het proces geleid. Ik vond het vooral prettig dat ik voor alle onderdelen van de smoking bij één zaak terecht kon – denk aan stud buttons, manchetknopen, lakschoen etc. Het was dus echt een one-stop shop.”

Het proces ging vlekkeloos en konden we al gauw met een glaasje bubbels proosten op een mooie trouwoutfit.

Hoe heb je het hele proces bij Michael & Giso ervaren?

“Ik heb 2 vrienden meegenomen om me te helpen in de keuzes. Er werd een gezellige sfeer neergezet en door de persoonlijke aandacht werd ik goed begeleid in alle keuzes. Daardoor ging het proces vlekkeloos en konden we al gauw met een glaasje bubbels proosten op een mooie trouwoutfit – met de complimenten van Michael & Giso.”

chique tent wedding landgoed | Michael & Giso

Heb je nog advies voor andere mannen bij het kopen van een trouwpak?

“Ik vond het fijn dat Céline en ik al hadden nagedacht over de locatie, de styling en de dresscode. Zo konden we ook bedenken hoe onze outfit in dat plaatje zou staan. Los daarvan, zou ik aanraden om je te laten adviseren door de experts van Michael & Giso en om ze het hemd van het lijf te vragen. Zo had ik bijvoorbeeld geen idee wat de etiquette omtrent een smoking precies inhield, maar daar weten zij natuurlijk alles van. Mede daardoor voelde ik me helemaal het baasje toen ik de outfit eenmaal aan had.”

Fotografie: Amanda Drost