bruiloft vintage trouwpak huwelijk peaky blinderes bos | Michael & Giso

Joost & Marleen

“Mijn naam is Joost, ik ben militair en ik ben 32 jaar. Anderen omschrijven mij als een gezellig en loyaal persoon, die van lezen en reizen houdt.”

Hoe heb je de voorbereiding naar het huwelijksaanzoek ervaren, en wat vond je het leukste hieraan?

“Ik vond het zo leuk dat ik iets aan het voorbereiden was waar Marleen geen idee van had. Tijdens onze Trans-Siberië Express-reis zat onderin mijn backpack drie weken lang een doosje met de ring verstopt!”

groom trouwpak bos petje strik maatpak bruidegom | Michael & Giso

Hoe zou je jullie huwelijksdagen omschrijven?

“Wij zijn eigenlijk twee keer getrouwd. Ik vond onze trouwdagen heel verrassend (omdat Marleen de tweede keer een andere jurk droeg!), relaxed en emotioneel. Het is echt wel een life event. Ik vond het heel mooi dat vrienden en familie bij elkaar kwamen om dat met ons te vieren. Juist omdat er beperkte mogelijkheden waren (in verband met Covid) om een feest te vieren. Dat maakte het extra speciaal.”

"Ik heb me niet heel uitgebreid georiënteerd omdat ik het juist fijn vindt om me te laten voorlichten."

Jouw vrouw Marleen is zelf trouwfotograaf (Memories by Marleen), op welke manier heeft dit invloed gehad op jullie bruiloft?

“Marleen wist bijvoorbeeld dat de pakken van Michael & Giso altijd mooi en origineel zijn. Voor haar werk weet ze ook wat betreft dagindeling goed wat wel en niet werkt op een trouwdag. Zo namen we uiteraard genoeg tijd voor verschillende fotomomenten samen. Bovendien wist Marleen wat de meerwaarde is van een zelfstandig trouwambtenaar, dus die hebben wij uiteraard ingeschakeld.”

joost marleen bos huwelijksdag trouwjurk maatpak gents | Michael & Giso
groom vintage zakhorloge pocket bruidegom detail | Michael & Giso

Waarom heb je gekozen voor een trouwpak op maat?

“Een pak op maat zit gewoon een stuk beter zit. Bovendien zitten confectiebroeken bij mij net altijd wat minder, dus een trouwpak op maat was wel belangrijk voor deze grote dag!”

Groen grijze blazer

Tailor's Note - Rolf-Giso Heijkoop

“Wat een bijzonder proces om zo’n authentiek trouwpak samen te stellen. Het fijne van Joost is dat hij een duidelijke en excentrieke stijl heeft waar ik mijn creativiteit bij kwijt kon. Tegelijkertijd stond Joost enorm open voor mijn adviezen en feedback. Dat heeft er zeker aan bijgedragen dat het zo’n bijzonder trouwpak is geworden dat perfect bij de bruiloft past!”

Hoe heb je je voorbereid op de afspraak voor je trouwpak?

“Ik ben eerst op jullie website gaan kijken en ik ben daarna nog gaan oriënteren op Pinterest. Verder heb ik niet heel veel voorbereid omdat ik het juist fijn vind om me te laten voorlichten.”

Wie heb je meegenomen naar de afspraak voor je trouwpak, en waarom?

“Ik heb Marleen meegenomen omdat ik het belangrijk vind dat zij het pak mooi zou vinden. Ook wilde ik dat het goed bij haar outfit zou passen! Ik vind het persoonlijk echt een aanrader om je aanstaande mee te nemen. Daarnaast ging mijn moeder mee, omdat zij het leuk vindt en er ook zeker kijk op heeft!”

groom vintage trouwpak bos petje strik maatpak bruidegom | Michael & Giso
vintage bruiloft huwelijk peaky blinderes bos | Michael & Giso

Je hebt uiteindelijk voor soort peaky blinders stijl gekozen, wist je voor de afspraak al dat jouw trouwpak er zo uit moest komen te zien?

“Die stijl vind ik wel leuk echt leuk, ja! Ik nam daarom ook mijn pet (flat cap) mee die ik in de winter altijd graag en een gebreide strik van de Shetland Eilanden, die mijn vriendin me als souvenir had gegeven. Later kwam mijn familie met een antiek zakhorloge van mijn overgrootvader! Dat maakte het natuurlijk helemaal af.”

"Bij Michael & Giso hebben ze het talent om jouw wens en dat wat het beste werkt te combineren."

Wat vond je de lastigste keuze van je trouwpak, en hoe heb je dit uiteindelijk opgelost?

“Ik vond het eigenlijk vooral lastig om schoenen te vinden die er echt bij passen. Ik bestelde daarom een aantal paar en kreeg daarbij advies van Rolf-Giso (via WhatsApp!). Dat was heel erg fijn.”

Hoe zou je Michael & Giso omschrijven?

“Professioneel, eerlijk en duidelijk. Ik vond het belangrijk dat ze aangaven wanneer iets geen goed idee was. Ik wilde bijvoorbeeld voor een double breasted jasje te kiezen, alleen deze kun je niet fijn open laten hangen, omdat dit dan een beetje los hangt. Daarnaast krijg je met een vest eronder ook te veel lagen stof, en dit is vaak echt te warm. Rolf’s voorstel was een double-breasted vest te kiezen in plaats van een jasje. Dat werkte heel goed en was super mooi. Ze hebben het talent om jouw wens en dat wat het beste werkt te combineren.”

car classic huwelijksdag trouwen vintage | Michael & Giso

Welk advies heb jij voor toekomstige bruidegoms?

“Ga voor wat jij leuk vindt in plaats van wat de trend is. Heb daarbij het vertrouwen dat ze je gegarandeerd iets moois aantrekken bij Michael & Giso!”

Fotografie: A Tale of Two Lovers (Isis)