double breasted trouwpak erik schouwstra huwelijksdag | Michael & Giso

Erik & Anne

“Mijn naam is Erik Schouwstra, ik ben 30 jaar en ik woon in Utrecht. In het dagelijks leven werk ik als implementatiemanager bij een scale-up die zich bezighoudt met slimme mobiliteit. Daarnaast sport ik veel, waaronder hardlopen en sinds kort doe ik ook aan crossfit. Ter compensatie van al dat sporten, speelt lekker eten en drinken een grote rol in mijn leven.”

Hoe heb je de voorbereiding naar het huwelijksaanzoek ervaren, en wat vond je het leukste hieraan?

Spannend! Anne was op dat moment werkzaam als weddingplanner. Het ging thuis dus vrij vaak over trouwen. Het was dus een behoorlijke opgave voor mij om haar niets te laten merken van de voorbereidingen. Uiteindelijk heb ik een mooie ring laten maken in Amsterdam. Deze heeft bijna een week bij de reserveband in de auto gelegen, omdat ze op deze plek echt nooit zou gaan kijken!”

jawoord ring trouwen huwelijksdag ringen bruidegom | Michael & Giso

Jouw vrouw Anne, was in de tijd van de voorbereidingen en de bruiloft zelf weddingplanner (vertrouwd met Anne), hoe heeft dit invloed gehad op de verschillende keuzes voor jullie bruiloft?

“Dat maakte het eigenlijk juist heel eenvoudig! Ze heeft de meest gekke en excentrieke dingen gezien en georganiseerd, maar heeft ook ervaren dat het uiteindelijk om een paar belangrijke facetten draait. Met name de locatie, het eten en drinken, goede muziek voor het feest en uiteraard de juiste gasten, waren echte essentiële factoren voor ons. We hebben de focus dus gelegd op deze elementen. Uiteraard was het erg praktisch dat Anne de juiste connecties had en wist wanneer we welke beslissingen moesten gaan maken.”

"Je trouwt maar één keer en dat wilde ik graag in een bijzonder pak doen."

Hoe heb je de huwelijksdag ervaren?

“Terugkijkend op de dag hebben we allebei niets wat we achteraf anders hadden willen doen. Het was een stralende dag, we mochten voor het eerst in een lange tijd weer een feest geven en al onze dierbaren konden aanwezig zijn.”

champagne cheers glazen proost trouwen | Michael & Giso
huwelijksdag ceremonie trouwdag groom jawoord bruid | Michael & Giso

Je bent via Anne bij ons terecht gekomen, waarom moest jij volgens haar bij Michael & Giso langskomen voor je trouwpak?

“Nadat ze al een aantal keren met Michael & Giso heeft gewerkt voor verschillende shoots, durfde ze haar handen ervoor in het vuur te steken dat ik in een mooi trouwpak zou worden gehesen. Een trouwpak van echt goede kwaliteit!”

michael oei1 | Michael & Giso

Tailor's Note - Michael Oei

“Erik was op zoek naar een bijzonder pak. Dit maakte het voor mij als tailor een heel leuk en uitdagend proces. Erik stond open voor verschillende ideeën dus we hebben als eerst een aantal opties afgebakend. Omdat hij niet in de zomer trouwde, hebben we besloten een kleur te kiezen passend bij het najaar. De double breasted uitvoering van het jasje maakte Erik’s trouwpak extra speciaal.”

Hoe heb jij inspiratie opgedaan voor het samenstellen van je trouwpak?

“Qua kleur had ik al een duidelijke voorkeur, want tijdens één van de styled shoots die Anne heeft georganiseerd was er een prachtig pak van jullie waar ik steeds weer naar keek. Via de website heb ik daarnaast enkele Grooms’ Stories bekeken en ook op Pinterest heb ik nog wat extra inspiratie opgedaan.”

jawoord bruidspaar huwelijkspak kostuum bruid trouwjurk | Michael & Giso
magnanni schoenen bruiloft details groom outfit | Michael & Giso

Wie heb je meegenomen naar de afspraak voor je trouwpak en waarom?

“De eerste oriënterende afspraak heb ik samen met Anne gedaan. Dit werd vooral een gezellige borrel. Daarna, op de eerste echte afspraak, heb ik een paar goede vrienden meegenomen. Ik vond het belangrijk dat het mensen waren die mij goed kennen, maar ook kritisch kunnen zijn als het nodig is.”

"Durf iets unieks te kiezen voor de mooiste dag van je leven."

Waarom heb je er uiteindelijk voor gekozen om in een double breasted pak te trouwen?

“Je trouwt maar één keer en dat wilde ik graag in een bijzonder pak doen. Ik vind een double breasted pak passen bij de winter en de locatie waar we getrouwd zijn. Maar ook gaaf om iets anders te hebben dan een ‘standaard’ pak!”

trouwen bruidspaar boeket trouwpak dubble breasted | Michael & Giso
bruidegom erik trouwpak op maat double breasted najaar | Michael & Giso

Hoe waren de reacties op jouw trouwpak tijdens de grote dag?

“Heel erg positief! Het type pak, de stof en de kleuren werden goed ontvangen. Daarnaast vormde het een mooi geheel met de jurk van Anne. In de avond kon het jasje uit, waardoor de outfit met alleen het vestje meteen een feestelijke touch kreeg; een beetje meer casual.”

Wat vond je het lastigste bij de keuze voor je trouwpak en hoe is dit uiteindelijk opgelost?

“Uiteindelijk moet je al je keuzes proberen te visualiseren. Dit is best lastig, maar hierbij heb ik volledig vertrouwd op de adviezen Michael en Tycho. Achteraf heeft dat heel goed uitgepakt!”

trouwlocatie huwelijksdag najaar bruid en bruidegom huwelijkspaar | Michael & Giso

Welk advies heb jij voor toekomstige bruidegoms?

“Er is zoveel meer keuze dan een ‘standaard’ blauw pak. Durf dus zeker iets anders te kiezen voor de mooiste dag van je leven. Trouwen doe je immers (hopelijk) maar één keer!

 Fotografie: Oydin & Mei