double breasted beige stropdas trouwen | Michael & Giso

Niels & Carlijn

“Mijn naam is Niels van Duijn, 38 lentes jong, en samenwonend met mijn lieve vrouw Carlijn in Den Haag. We hebben echt een geweldige plek: op minder dan 1 km van het strand én het Westduinpark. Oh ja, sinds kort hebben we een nieuwe huisgenoot, onze pup Alloe, te gek toch?

In het dagelijkse leven werk ik als Interim Manager voor HEYDAY FM, een interim- en consultancy bureau in de facilitaire sector. Op dit moment steek ik al mijn energie in het managen van een groot inkooptraject voor bloemenveiling Royal FloraHolland.

Kun je ons wat meer vertellen over jouw huwelijksaanzoek en de voorbereidingen hier naartoe?

“Dat is een heel mooi verhaal. Op onze wereldreis [aug 2019 – mrt 2020] heb ik besloten om haar ten huwelijk te vragen. Om precies te zijn in Australië na een week of 6 maar toen moest ik nog ergens een mooie ring zien te scoren natuurlijk. Dat was echt even een dingetje want hoe doe je dat als je 24/7 op elkaars lip zit in een camper. Uiteindelijk is het gelukt om een ring te kopen in Nieuw Zeeland, ook nog eens een hele mooie vintage ring, precies wat ik in mijn hoofd had. Uiteindelijk heeft de ring nog een paar maanden in mijn backpack vertoeft. Ik had namelijk besloten dat ik op mijn knieën zou gaan op de Galapagos Eilanden. Dat is zo’n magische en bijzondere plek, dat moest het worden. Bijkomend voordeel: mijn goede vriend Garrett Jones zou in Ecuador een paar weken met ons mee reizen door de Amazone en Galapagos en hij is videomaker. Dus ik had bedacht dat ik hem zou vragen om mijn aanzoek te filmen. En zo geschiedde. 

Voor de liefhebbers: het filmpje is te zien op de Instagram pagina van ons reis account Cruisingmonkeys. Op een onbewoond eiland op een prachtig strand omringd door zeeleeuwen heb ik Carlijn gevraagd om met me te trouwen. Een mooiere plek is er niet.”

get ready niels groom stropdas beige trouwpak | Michael & Giso
altaar wachten niels driedelig trouwpak | Michael & Giso

Hoe zou je jullie huwelijksweekend omschrijven?

“In één woord: waanzinnig! Om al je goede vrienden en naaste familie speciaal voor jou te ontvangen op een prachtige plek in Portugal is echt geweldig. En als je dan ook nog trouwt met de liefde van je leven op de manier waar we al jaren van dromen, dan is dat meer dan goud. We hebben bewust voor een weekend gekozen om samen met onze gasten echt in een ‘trouw bubbel’ te komen. Dat is meer dan goed gelukt en we hebben gefeest tot in de late uurtjes (net niet tot de zon opkwam). Herinneringen gemaakt voor het leven!”

De jaren 80 vibe die ik zocht met een wijdere broek en een bandplooi met daarop een andere kleur double breasted jasje zat al een tijdje in mijn hoofd.

Hadden jullie een bepaald (kleuren)thema of eventueel een dresscode?

“We hadden voor twee dresscodes gekozen omdat we een weekend bruiloft hadden. Voor de vrijdag hadden we ‘garden party’. Dat was vooral easy going met aardse kleuren. Voor de zaterdag hadden we ‘summer colorful chic’ als dresscode, zo kleurrijk als mogelijk en geen printjes/motiefjes! Helemaal passend bij de zomers setting van in Portugal trouwen.”

trouwjurk beige trouwpak waistcoat | Michael & Giso
confetti getrouwd zoen jawoord trouwkostuum | Michael & Giso

Wanneer en hoe ben je begonnen met het oriënteren op je trouwpak?

“Al erg vroeg ben ik daarmee begonnen, vooral omdat we al een tijdje bezig waren met de voorbereiding van onze bruiloft in het buitenland. Daardoor was ik in mijn hoofd al vroeg met het proces bezig over wat voor trouwpak ik  zou willen. Daarnaast volgde ik Michael & Giso al een hele tijd en volgens mij heb ik begin november 2022 een webinar bijgewoond. Vrij snel daarna heb ik contact opgenomen om een eerste afspraak te maken!”

Hoe heb je het hele proces van maatwerk ervaren? Bijvoorbeeld, het kiezen van een stofstaaltje? 

“Voor mij was het een no-brainer om voor een maatwerk pak te kiezen als trouwpak maar toch is het spannend omdat het mijn eerste maatpak was. Ga er maar aan staan: je trouwpak kiezen uit een paar stofstaaltjes en je Pinterest bord als inspiratie. Toch is het een hele gave ervaring, zeker door de ervaring van de tailor (in mijn geval Tycho en in een latere fase Michael) die je door alle stappen begeleiden. Wat ook heel leuk vond is om mijn beste vriend, broertje en moeder erbij te hebben. Het is toch een speciale beleving om samen die keuze voor een stof te maken waar uiteindelijk je trouwpak uit voort komt.”

omgeving hotel trouwfeest huwelijk | Michael & Giso

Uiteindelijk ben je in een oranje/bruine pantalon en een off-white double breasted jasje getrouwd, had je deze outfit van tevoren al in gedachten?

“Om heel eerlijk te zijn: ja ongeveer wel. De feedback die ik van tailor Tycho kreeg was dat ik bovengemiddeld voorbereid was. Dat maakte zijn werk makkelijker, want ik wist goed wat ik wilde en daardoor ook wat ik niet wilde. Daardoor kun je sneller tot de juiste stoffen en afwerking komen. De jaren 80 vibe die ik zocht met een wijdere broek en een bandplooi met daarop een andere kleur double breasted jasje zat al een tijdje in mijn hoofd. De kleurstelling moest bovendien passen bij de mediterrane bruiloft en ons thema.”

Tailor’s Note

“Het was echt een feestje om het trouwpak samen te stellen voor Niels! Niels was ontzettend goed voorbereid en hij wilde trouwen in een niet zo standaard trouwpak. We hebben daarom volledig naar zijn persoonlijkheid gekeken, en natuurlijk de omgeving, waardoor zijn outfit perfect paste bij de omgeving”

– Tycho van Galen

Wat vond je uiteindelijk de lastigste keuze voor je trouwpak, en hoe heb je dit uiteindelijk opgelost?

“De keuze voor de juiste kleur knopen, wat zijn daar ontzettend veel kleuren in beschikbaar. Omdat je trouwpak nog niet ‘gemaakt’ is en je alleen stofstaaltjes ernaast kunt houden is het wel echt lastig kiezen. En knopen maken het trouwpak wel echt af dus vond ik het wel belangrijk de goede keuze te maken. Uiteindelijk heb ik uit drie knopen een definitieve keuze gemaakt met hulp van mijn ondersteuning ;)”

Kies je eigen stijl en kleurstelling van tevoren. Durf buiten de standaardkaders te denken, want er is veel mogelijk, zo niet alles!

Trouwen zonnebril cool buitenland trouwpak | Michael & Giso
dinner diner champagne tafel huwelijk | Michael & Giso

Wat was je eerste reactie toen je je trouwpak voor het eerst aantrok?

“Van tevoren was ik best wat gespannen, maar toen ik de broek al vasthield wist ik: dit gaat mooi staan! En toen ik het totale trouwpak aan had was het plaatje compleet. Het zat direct helemaal op maat, behalve de lengte van mijn broekspijpen. Ik was er echt heel blij mee!”

Welk gevoel heb je aan Michael & Giso overgehouden?

“Een erg goed gevoel, ik zou iedereen aanraden daar een trouwpak aan te laten meten!”

just married niels carlijn maatpak | Michael & Giso

Welk advies zou jij toekomstige bruidegoms willen meegeven?

“Kies je eigen stijl en kleurstelling van tevoren. Durf buiten de standaardkaders te denken, want er is veel mogelijk, zo niet alles! Het kan helpen om op Pinterest te zoeken naar plaatjes die aansluiten bij de ideeën die je hebt zodat je dit aan je tailor kunt laten zien. Bij Michael & Giso ben je in goede handen dus vertrouw hen de rest toe en volg je gevoel!”

Fotografie: Stories by Josan