Tjeerd & Kim

“Ik ben Tjeerd Laméris en ben 37 jaar oud. Mijn vrouw en ik zijn al 17 samen en we hebben samen 3 dochters. In het dagelijks leven sta ik in één van de twee juwelierszaken van mijn vrouw en mij.”

Hebben jullie veel klanten voor trouwklanten? En zo ja, hoe beïnvloed dat je eigen bruiloft als je zelf vaak trouwklanten helpt? 

“Het verkopen van trouwringen is een belangrijk onderdeel van onze winkel. Het is dan ook heel leuk om een keer aan de andere kant van de tafel te zitten. Je merkt dan goed hoe iedereen in zijn eigen vakgebied ontzettend zijn best doet om je zo goed mogelijk te adviseren. Doordat je nu zelf getrouwd bent kan je je nog beter verplaatsen in de klant en hun nog beter van dienst zijn.”

dochters als bruidsmeisjes
lachende bruidegom

Je bent 22 juni 2019 getrouwd, hoe heb je deze dag ervaren? 

“Het was een prachtige dag. Alles klopte. Het is geweldig om met al je vrienden en dierbare zo’n dag mee te maken. Het was heel mooi weer en we trouwde in een groene omgeving. Hierin kwam mijn lichte pak heel mooi tot uiting. Ik was wel erg blij dat het niet een grauwe donkere dag was want dan had ik mijn pak minder geschikt gevonden, maar ach soms moet je een beetje risico nemen.”

“Het was heel mooi weer en we trouwde in een groene omgeving, hierin kwam mijn lichte pak heel mooi uit.”

Wat was doorslaggevend om voor Michael & Giso te kiezen? 

“Voor mij was het al vrij snel duidelijk dat ik mijn pak bij Michael & Giso zou halen. De stoffen en kleuren die ze gebruiken staan met heel erg aan. Ze weten je ook echt te verrassen met combinaties die je op het eerste oog zelf niet snel zou uitkiezen.”

huwelijksceremonie in natuur
beige linnen trouwpak corsage

Je hebt voor een opvallend vest gekozen, wist je dat vooraf al?

“Ik had een jasje gezien in dezelfde kleur en was hier erg van gecharmeerd. Voor een heel pak vond ik dit alleen niet zomers genoeg. Samen met Rolf hebben we gezocht naar een mooie zomerse stof die goed paste bij het vest. Het vest haalt het zandkleurige pak heel erg op en zorgt dat het niet saai oogt.”

maatpak met stropdas

Tailor's Note - Rolf-Giso Heijkoop

“Bij het pak van Tjeerd wilden we een stukje reinheid combineren met een klassieke stijl. Vandaar de keuze voor een off-white pak met een knipoog naar klassiek door oud roze/aubergine te gebruiken.”

Hoe heb je het kiezen van het pak ervaren, vond je het lastig dat je het pak niet direct voor je zag?

“Ik had het geluk dat in beide stoffen een pak voorradig was, waardoor ik een goed beeld kon krijgen van het geheel. Alleen de combinatie van de twee stoffen moest ik me inbeelden, maar dat was geen probleem. Ik vertrouwde verder ook op het advies van Rolf.”

Wat was je eerste reactie toen je het pak voor het eerst aantrok?

“Wauw!! Wat gaaf. Het was nog mooier dan ik had gehoopt. Als je het pak dan aan hebt in die mooie ambiance, dat geeft echt een super gevoel.”

bruid en bruidegom in de zomer
lange gedekte tafel in tuin

Er was nog een gast op de bruiloft die een pak van ons aan had, wisten jullie dat van elkaar?

“Ja, we wisten van elkaar dat we een pak van Michael & Giso aan hadden. Hij had zijn pak gekocht nadat ik mijn pak had gekocht, dus Rolf kon goed rekening houden met de stoffen en kleuren. Uiteindelijk pasten onze pakken ook heel mooi bij elkaar.”

“Met hun vakkennis en inzicht zorgen ze voor een super pak met perfecte pasvorm.”

Wat is je advies naar toekomstige bruidegoms tijdens hun zoektocht naar een trouwpak?

“Zorg dat je vooraf op internet kijkt wat je wel en niet mooi vindt en wat bij je past, maar laat je hier niet teveel door leiden. Door af te gaan op de adviezen van Rolf om juist eens een andere kleur of stof te proberen kom je tot de meest gave combinaties. Het is tenslotte geen pak voor een standaard dag, maar voor je trouwdag! Het mag dan ook wel een tikkie anders.”

gasten juichen op trouwfeest

Hoe zou je Michael & Giso Typeren?

“Michael en Giso is een hele relaxte winkel. Rolf en consorten nemen echt de tijd voor je en luisteren naar je verhaal. Met hun vakkennis en inzicht zorgen ze voor een super pak met perfecte pasvorm. Door te luisteren naar hun adviezen kom je uiteindelijk bij een eigentijds en verrassend pak, waarin je je helemaal prettig voelt.”

Fotograaf: Masha Bakker
Videograaf: Jeroen Schrage