gay wedding couple jawoord huwelijk trouwpakken op maat grijs beige | Michael & Giso

Renzo & Hizkia

Renzo: “Ik ben Renzo, 38 jaar en werk als Grafisch Ontwerper bij G2K Creative Agency. In mijn vrije tijd doe ik graag wat aan sport. Met mooi weer pak ik mijn racefiets, en met slecht weer sta ik op de padelbaan of in de gym. Dit alles om in de weekenden weer lekker uit eten te kunnen.”

Hizkia: “Ik ben Hizkia 37 jaar en werk sinds mijn 19e in de retail. Op dit moment ben ik Regiomanager bij Just Brands en ben ik graag aan het sporten, in de gym, aan het voetballen of padellen. Ook hou ik van lekker eten, thuis een lekkere maaltijd maken of ergens goed uit eten.”

Jullie zijn afgelopen zomer getrouwd, hoe kijken jullie terug op deze bijzondere dag?

Renzo: “Het was een fantastische dag. Het zonnetje scheen, Hizkia zag er perfect uit, allemaal lieve vrienden en familie om ons heen, een emotionele ceremonie, heerlijk eten en een feest om nooit te vergeten. Het overtrof al mijn verwachtingen.”

Hizkia: “Onvergetelijk, van het moment dat we elkaar en onze pakken voor het eerst zagen, het jawoord, de Sweet Table, het diner en het feest met allemaal mooie mensen om ons heen die er prachtig uitzagen. Alles klopte gewoon.”

hizkia renzo trouwpakken gay wedding | Michael & Giso
huwelijk voorbereidingen trouwpakken op maat | Michael & Giso

Jullie zijn op het Witte Kasteel in Loon op Zand getrouwd, waarom is het deze locatie geworden?

“Er zijn al meerdere vrienden in de omgeving van Groningen getrouwd, de mooiste plekjes waren dan ook allemaal al vergeven. We besloten het zoekgebied iets te vergroten en zijn uiteindelijk via een collega bij het Witte Kasteel in Loon op Zand uitgekomen. In het najaar hebben we de locatie op een regenachtige dag  bezocht en zelfs toen was het prachtig. Een klein, wit kasteeltje, een modern interieur, een gezellige binnenplaats, we waren gelijk verkocht.”

"De eigentijdse stijl van Michael en Giso sprak me heel erg aan. Net even wat anders."

trouwpak op maat gay wedding | Michael & Giso
man man huwelijk gay wedding trouwpak | Michael & Giso

Kunnen jullie wat meer vertellen over de voorbereidingen naar jullie huwelijksdag toe? Hoe zag dit eruit?

“Eigenlijk zou onze bruiloft al in 2021 plaatsvinden, maar door Corona en ziekte hebben we het twee jaar uit moeten stellen. Dit had ook zijn voordelen, we hadden alle tijd om over elk detail na te denken. Zo hebben we helemaal zonder stress naar de dag toe kunnen leven. We zijn heel verschillend en vullen elkaar daardoor juist goed aan. Dit kwam ook in de organisatie van de bruiloft weer heel mooi naar voren. De perfectionist die alles tot in de details uitzoekt en de ietwat ongeduldige die de knopen doorhakt.”

Waarom hebben jullie voor een trouwpak op maat van Michael & Giso gekozen?

Hizkia: “Toen ik met jullie merk in aanraking kwam, was ik gelijk verkocht. De uitstraling, het magazine en jullie zijn ook actief op Instagram en LinkedIn. Tijdens de pandemie hebben we deelgenomen aan het online webinar, echt een aanrader!”

Renzo: “Een pak moet perfect zitten, dus ik wist al snel dat ik een trouwpak op maat wilde laten maken. De eigentijdse stijl van Michael en Giso sprak me heel erg aan. Net even wat anders.”

Tailors note Tych personal tailor maatwerk trouwpak | Michael & Giso

Tailor's Note - Tycho

“Wat was het een ontzettend leuk proces met Renzo en Hizkia. Eerst een kennismaking met beide heren en daarna voor hen individueel een pak samengesteld. Ik heb geprobeerd om de individuele wensen samen te laten komen in een prachtig geheel. En volgens mij is dat hartstikke goed gelukt, al zeg ik het zelf!”

Jullie wilden elkaars trouwpak nog niet zien, maar wilden het toch op elkaar afstemmen, hoe hebben jullie dit gedaan? 

“We vonden het belangrijk dat het pak bij ons als persoon paste. Daarnaast moesten we natuurlijk ook samen goed voor de dag komen. We hebben dit aangegeven bij onze tailor Tycho en hij heeft ervoor gezorgd dat de pakken perfect op elkaar aansloten.”

"Alle kleuren zijn in gedachten voorbij gekomen. Maar dat ook Hizkia een ruit in zijn pak zou hebben, had ik niet verwacht."

groom story hizkia renzo trouwpak man man huwelijk | Michael & Giso

Jullie hebben uiteindelijk voor een grijs en zandkleurig pak gekozen met een persoonlijke touch,  hoe zagen de afspraken eruit en hoe zijn jullie tot deze keuze gekomen?

Hizkia: “We zijn begonnen met een kennismaking samen, daarna mocht ik als eerste mijn pak uitzoeken. We hadden wat huiswerk gedaan en samen met mijn moeder, zusje en een vriendin zijn we, met Tycho, aan de slag gegaan. Bij de tweede stof wist ik eigenlijk gelijk dat dat hem moest worden. Daarna heb ik nog wel andere stoffen bekeken, maar dit bleef de mooiste. Ik wist redelijk goed wat ik wilde en in overleg met Tycho en ook de meningen van de mensen die mee waren kwamen we er goed uit. Het eerste pasmoment was ook super, toen hebben we de puntjes op de i gezet.”

Renzo: “Na een gezamenlijke eerste kennismaking met Tycho werden we apart uitgenodigd voor een tweede afspraak. Hizkia in de ochtend, ik in de middag. Op Instagram heb ik wat inspiratie opgedaan en zo had ik al redelijk in gedachten hoe het pak er uit moest komen te zien. Met wat kleine aanpassingen op advies van Tycho zijn we op een lichtgrijs pak uitgekomen met een hele fijne ruit. Samen met mijn moeder, zusje en een vriendin hebben we nog de laatste details bepaald. Van een omslag in de pantalon, een mooi detail in de schouders van het colbert tot de kleur van de knoop van de pantalon. De mogelijkheden zijn oneindig!”

Grijs kostuum met waistcoat man-man huwelijk
jawoord gay wedding trouwpakken grijs beige patroon | Michael & Giso

Wat vonden jullie van het totaalplaatje toen jullie elkaars pak in het echt zagen?

Hizkia: “Het was net of we het op elkaar hadden afgestemd. De kleur van mijn gehaakte stropdas kwam terug in Renzo zijn schoenen, de kleur van Renzo zijn vest kwam terug in mijn pak. En ik had nooit verwacht, omdat ik zelf een ruitje had, dat Renzo dat ook zou hebben. Het klopte gewoon helemaal!”

Renzo: “Totaal verrast! Alle kleuren zijn in gedachten voorbij gekomen. Maar dat ook Hizkia een ruit in zijn pak zou hebben, had ik niet verwacht. De pakken zagen er samen heel stijlvol uit.”

Hoe waren de reacties van jullie gasten op jullie trouwpakken?

“Ze vonden het een plaatje en konden niet geloven dat we het apart van elkaar hadden uitgezocht.”

cheers champagne liefde huwelijk wedding trouwpak | Michael & Giso
huwelijk gay wedding trouwpakken op maat | Michael & Giso

Wat zou je toekomstige bruidegommen adviseren bij de zoektocht naar hun trouwpak?

“Ga je verdiepen in wat je mooi vindt en durf je ook over te geven aan de adviezen die je krijgt. Neem er de tijd voor en geniet van het proces. Van de stof uitkiezen tot de details die het echt jouw unieke trouwpak maken.”

 Fotografie: Marleen Annema