trouwdag burnt orange trouwpak op maat | Michael & Giso

Gideon & Cynthia

“Ik ben Gideon Latupeirissa en in het dagelijks leven ben ik filmmaker. Ik hou van creëren en mooie dingen maken. Daarnaast hou ik van muziek en natuurlijk gezelligheid met vrienden.”

Jullie zijn afgelopen zomer getrouwd, hoe kijk je op deze dag terug? 

“Dat is bijna niet in woorden te omschrijven, want de sfeer van deze dag was echt AAN! Het was een dag waar wij onze liefde hebben gevierd met een klein gezelschap vanwege de corona-maatregelen. Onze huwelijksdag was daarom ontzettend persoonlijk en draaide om vriendschap, gezelligheid en uiteraard de liefde! Het was fantastisch om te zien hoe alles wat wij hadden voorbereid, bij elkaar is gekomen. ” 

huwelijksdag ceremonie groom maatpak | Michael & Giso

Hoe heb je de voorbereidingen naar de huwelijksdag toe ervaren?

De voorbereidingen waren best wel hectisch, omdat wij eigenlijk in een trouwweek hadden georganiseerd in Frankrijk met onze vrienden en familie. Door corona ging dit hele feest helaas niet door. Dit was dus enorm schakelen. Wij hebben ervoor gekozen de bruiloft te verplaatsen naar Nederland, want ons doel was niet veranderd; wij willen trouwen! Wij hebben een vlog gemaakt om onze gasten mee te nemen in de voorbereidingen. Bovendien hebben we besloten om een livestream uit te zenden, zodat de gasten die er niet bij konden zijn gewoon alles konden bijwonen.”

“Ook de mensen die met mij mee kwamen zeiden: "Dit is 'm!".”

Waarom heb je uiteindelijk voor Michael & Giso gekozen om je trouwpak te laten maken?

“Ik had eerder een pak laten bij jullie laten maken en de service van Michael & Giso was hetgeen dat bij mij is bijgebleven. De service in combinatie met de kwaliteit die jullie leveren, gaf voor mij de doorslag.

accessoires groom bruidegom schoenen bruiloft | Michael & Giso
gideon trouwpak burnt orange waistcoat details | Michael & Giso

Waar moest het trouwpak voor jou allemaal aan voldoen? 

Het moest sowieso een pak worden met heel veel warmte en het jasje mocht verschillen van de pantalon. Ik wilde een gewaagde look zodat ik als bruidegom echt iets unieks en opvallends aan zou hebben. Bovendien was het thema van onze wedding was boho-chique dus daar moest het pak mooi bij aansluiten.

Je hebt voor een opvallend gekleurd jasje gekozen, hoe ben je tot deze keuze gekomen?

Gezien onze dresscode wilde ik echt een warme en unieke kleur die goed zou passen bij mijn huiskleur. Ik draag zelf vaak groen, bordeaux-rood, geel, dus dat voelde voor mij allemaal te veilig. Daardoor zocht ik in de hoek van terracotta, en dat is volgens mij goed gelukt!

pochet in borstzak maatpak

Tailor's Note - Rolf-Giso Heijkoop

“Het is altijd fijn wanneer een bruidegom al weet waar hij in wilt trouwen; Gideon was daar een goed voorbeeld van. Voor mij was toen de uitdaging om deze ideeën zo goed mogelijk te vertalen naar een outfit die zowel aansloot bij Gideon’s uiterlijke kenmerken als bij de setting van zijn bruiloft. Met een duidelijk thema voor de huwelijksdag als uitgangspunt, was dit een ontzettend leuk en relaxed proces.”

Hoe vond je het om de stoffen te kiezen vanaf een stofstaaltje en het pak niet direct kon passen?

Aan alleen al het staaltje kon ik zien dat – van het ruime assortiment aan stalen die ik had gezien – dit de mooiste was! Je moet natuurlijk wel een klein beetje het vermogen hebben om het te visualiseren als pak, maar dat was voor mij geen probleem. Ook de mensen die met mij mee kwamen zeiden: “Dit is ‘m!”.

jawoord kus de bruid huwelijk bruidegom | Michael & Giso

Zijn de verwachtingen die je op voorhand had waargemaakt? 

Toen ik voor het eerst het pak kwam passen, was ik zo ontzettend enthousiast! De uitdaging om een wollen pantalon te kiezen pakte onwijs goed uit en de kleur van het jasje maakte echt het verschil.

“Durf out of the box te denken, want net zoals de bruid mag shinen die dag, mag jij dat ook!"

Wat is je advies naar toekomstige bruidegoms tijdens hun zoektocht naar een trouwpak?

“Mijn tip is: durf out of the box te denken, want net zoals de bruid mag shinen die dag, mag jij dat ook! Zorg ook dat je iemand meeneemt die weet hoe de jurk eruit ziet, op deze manier kan je het pak zo goed mogelijk matchen met de jurk van de bruid.”

huwelijk sterretje feest trouwdag | Michael & Giso

Hoe zou jij Michael & Giso omschrijven?

Michael & Giso is een enorm leuke club met kennis en kunde, waar de klant voorop staat. Samen met jou durven ze echt out of the box te denken. Daarnaast is de service heel fijn!.”

Fotograaf: Martijn Roos