ralph trouwdag zomer huwelijk 3delig groen trouwpak | Michael & Giso

Ralph & Floor

“Ik ben Ralph van Dorst, 31 jaar en woonachtig in Terheijden. Na mijn bruiloft is er al snel gezinsuitbreiding gekomen in de vorm van een hondje Cato en nu sinds twee maanden ook een dochter Julie. Met het gezin zijn we daarom vaak in het bos te vinden om lekker te wandelen en vervolgens op het terras te zitten. Daarnaast kook ik graag en of ga ik graag uiteten of borrelen met vrienden. Omdat deze hobby’s best een aanslag zijn op je lichaam, probeer ik dat een beetje te compenseren met hardlopen. Doordeweeks in mijn rol als accountmanager kom ik wederom veel in de horeca. Ik kom namelijk dagelijks in de mooiste restaurants en spreek met de beste chefs van ons land.”

Hoe heb je de voorbereiding naar de verloving toe ervaren?

“De voorbereiding naar de verloving begon rijkelijk laat (lees: een dag voor vakantie). Wij gingen namelijk op vakantie naar Puglia in Zuid- Italië en hadden gereserveerd bij Ristorante Grotta Palazzese. Dit restaurant bevindt zich in een grot op een klif. Dit moest natuurlijk dé plek worden voor het aanzoek dus ben ik de dag voor vertrek nog een verlovingsring gaan kopen. Deze heb ik wel nog een week in mijn koffer moeten bewaren! Op 10 september, Floor haar verjaardag, vroeg ik haar ten huwelijk. Deze datum werd twee jaar later ook onze trouwdatum.”

groom ralph huwelijk 3delig trouwpak groen | Michael & Giso
trouwjurk bruidspaar trouwdag maatpak | Michael & Giso

Jullie zijn op Landgoed Ulvenhart getrouwd, waarom is het deze locatie geworden?

“Wij wilden heel graag op een intieme buiten locatie trouwen; het liefst zo ver mogelijk weg van de bewoonde wereld. Daarnaast was het erg belangrijk dat er ook een mooie binnenlocatie was, want je weet het maar nooit in Nederland. En het allerbelangrijkste voor mij als fijnproever; een goede keuken. Ulvenhart had het voor ons allemaal!”

"Nu wist ik in ieder geval zeker dat ik geen standaard pak zou hebben."

Wanneer en hoe ben je begonnen aan de zoektocht naar jouw perfecte trouwpak?

“Omdat ik al gelijk wist dat ik geen standaard pak wilde, vielen er een hele hoop winkels af. In de nabije omgeving van Terheijden was Michael & Giso de meest interessante optie. Op basis van de reviews, welke enorm positief waren, hebben we een afspraak gemaakt in Breda. Voor deze afspraak was ik al een keer in het weekend binnengelopen om even een kort introductiegesprek te voeren over het hoe en wat omtrent een maatpak.”

bruidegom zomerpak natuur huwelijksdag ceremonie | Michael & Giso
trouwen huwelijksdag bruidspaar jawoord zomer | Michael & Giso

Wat gaf voor jou de doorslag om je trouwpak bij Michael & Giso te laten aanmeten?

“Ondanks dat ik het spannend vond om een pak uit te zoeken op basis van een stofstaaltje voelde het erg vertrouwd en bovendien erg professioneel zoals ik geholpen werd. Op basis van mijn uiterlijke kenmerken en mijn voorkeuren voor een kleur en soort stof kwam Rolf al snel met een paar mooie staaltjes aan. Op basis van die staaltjes, het vakkundige advies van Rolf en mijn gevoel ben ik er vol vertrouwen voor gegaan. Nu wist ik in ieder geval zeker dat ik geen standaard pak zou hebben.”

maatpak met stropdas

Tailor's Note - Rolf-Giso Heijkoop

“Ralph wilde in een driedelig pak het jawoord geven dat zeker niet te standaard was. Bij Michael & Giso was hij aan het goede adres. Voor het gilet hebben we namelijk voor een opvallend patroon gekozen, de diepgroene kleur van het jasje en de pantalon blenden juist weer fantastisch met de bosrijke omgeving.”

Wat vond je ervan om je trouwpak vanaf een aantal stofstaaltjes te kiezen?

“Spannend maar ik vertrouwde op het vakmanschap, en tot op de dag van vandaag heb ik daar nog geen moment spijt van gehad!”

Wist je van te voren dat je in een driedelig pak met een patroon in het gilet wilde trouwen?

“Ja, ik wist zeker dat ik in een driedelig pak wilde trouwen. Het soort patroon in het gilet was een beetje afhankelijk van het pak wat ik uit zou kiezen, maar ik wist dat ik het pak speciaal kon maken door ook een wat gewaagder patroon te kiezen. Daarnaast zorgde het gilet met het patroontje ervoor dat ik zonder jasje alsnog als bruidegom opviel op de dansvloer!”

details trouwpak groom groen waistcoat wol zijde linnen | Michael & Giso
groom maatpak best man vader outfit inspiratie | Michael & Giso

Waarom heb je ervoor gekozen om het pak van je vader en schoonvader ook bij Michael & Giso te laten samenstellen?

“Omdat we alles bij Michael & Giso hebben laten samenstellen, kon Rolf alles met elkaar matchen. Mijn gilet was weer in hetzelfde patroon als het jasje van mijn schoonvader. En de blauwtinten in mijn groene pak matchte weer met het pak van mijn vader. Eigenlijk dus 3 verschillende pakken die allemaal aan elkaar verbonden waren!”

"Als het goed is trouw je maar één keer, dus doe het goed!"

Wat was je eerste reactie toen je jouw trouwpak voor de eerste keer aantrok?

“Super mooi! En dan die pasvorm… het zat echt als gegoten. Het voelde zo comfortabel dat het bijna leek alsof ik mijn huispak aantrok ;).”

haven trouwjurk huwelijksdag trouwen bruidspaar boten 1 | Michael & Giso

Op welke manier hebben de tailors jouw pak aan laten sluiten op de sfeer van de dag?

“Wij zijn op een bosrijke locatie getrouwd, en alle accenten van het pak sloten hier perfect bij aan. Daarnaast matchte de knopen weer met de trouwjurk van Floor.”

Welk advies heb jij voor toekomstige bruidegoms als het gaat om hun trouwpak?

“Gewoon doen! Niet bang zijn om van een stofstaaltje te kiezen want de kennis en kunde van de tailors bij Michael & Giso nemen alle onzekerheid weg. Ze weten wat ze doen en jij als bruidegom bent verzekerd van een uniek trouwpak met de beste pasvorm die je maar kunt wensen. Als het goed is trouw je maar één keer, dus doe het goed!”

Fotografie: Kroonmoment