Jordy & Birgit

“Mijn naam is Jordy Peeters, 30 jaar en ik woon met mijn vrouw in Rotterdam. Als Event Manager bij Red Bull werk ik voornamelijk met festivals en grote muziekevenementen.”

Je bent 31 augustus getrouwd, hoe heb je deze dag ervaren?

“Ik heb onze trouwdag ervaren als een geweldig hoogtepunt in mijn leven. Om een hele dag de liefde tussen Birgit en mijzelf te kunnen vieren, samen met onze familie en vrienden, is echt prachtig! Alle emoties, geluk en aandacht maken het onvergetelijk.”

Glimlachen na speech, getailleerd Italiaanse snit
Poseren pied de poule rood vest met revers

Kun je wat meer vertellen over jullie trouwlocatie?

“Kasteel Duurstede is een geweldig robuust kasteeleiland middenin het stadspark van het pittoreske dorpje Wijk bij Duurstede. Niet alleen erg fotogeniek maar met twee torens, binnenplaats en prieel ook afwisselend genoeg om onze gasten te kunnen blijven verrassen gedurende de hele dag.”

“Alle emoties, geluk en aandacht maken het onvergetelijk.”

Wanneer en hoe ben je begonnen met het oriënteren op je trouwpak?

“We hebben ruim de tijd genomen om onze bruiloft uit te denken en stap voor stap te plannen. Mijn eerste afspraak bij Rolf-Giso in Breda was ongeveer vijf maanden voor onze trouwdag. Daarvoor heb ik inspiratie opgedaan in allerlei magazines en herenmode-bronnen, maar vooral ook mijn intuïtie gevolgd. Zodoende wist ik voor mijn afspraak al dat we een driedelig pak met double breasted vest samen zouden gaan stellen.”

Gelukkig met elkaar, Bloemstuk boeket, Pied de poule vest, offwhite das
Details cufflinks, initialen, monogram, Sportieve stof

Welke factoren speelde een rol bij de keuze voor jouw trouwpak?

“Hoewel je nooit óveral rekening mee kunt houden heb ik in ieder geval gekeken naar het seizoen, kleuren die zowel bij mijn huidtint als haar witte bruidsjurk zouden passen en op een strak totaalplaatje gemikt. Dat uiteindelijk zelfs de bloemen en corsages perfect zouden passen in het geheel, was echt te gek!”

Waarom heb je gekozen voor een maatpak?

“Er is toch geen beter excuus om een pak aan te laten meten dan voor je eigen huwelijk? Het proces, de aandacht voor elk detail en het vakmanschap is geweldig om in het eindresultaat terug te zien! Ik vind eigenlijk dat je als man geen andere keuze hebt.”

Profiel foto Rolf-Giso Heijkoop

Tailor's Note - Rolf-Giso Heijkoop

“We hebben goed gekeken naar Jordy’s dagelijkse kledingstijl. Hier sloot de sportievere, toegankelijkere hopsack weving goed op aan. Daarnaast wilden we geen standaard driedelig trouwpak maken. We zochten iets krachtigs, vandaar de keuze voor het double breasted vest.”

Je hebt voor een prachtige combinatie van beige met rood gekozen, vond je het lastig kiezen zonder het pak daadwerkelijk te kunnen zien?

“Het heeft mij enorm geholpen dat ik een goede inspiratiebron in een foto had gevonden. Dat maakt dat je de vele details en keuzes veel doelgerichter kunt maken. Het blijft uiteraard spannend om dat lapje stof van 10 bij 10 cm uiteindelijk in een geheel pak te zien transformeren!”

Heeft de pasvorm je achteraf verrast?

“We hebben uiteindelijk in 3 fittings de perfecte pasvorm gevonden, met veel geduld en eerlijke aanwijzingen zit mijn pak als een tweede huid. Dat geeft precies dat extra zetje zelfvertrouwen op de grote dag en is daarmee alles waard.”

Huwelijk bij een slot kasteel onder de bomen
Bruidspersoneel in lichtblauw linnen beige en donkerblauw maatkostuum

Wat zou je toekomstige bruidegommen nog willen adviseren?

“Gouden tip wat mij betreft is een avondje inspiratie opdoen door te kijken naar wat men op straat draagt tijdens de Pitti Uomo in Milaan: je kijkt je ogen uit en krijgt meteen zin om een droompak samen te stellen, eerlijk!”

“Een plek waar vakmensen jou begeleiden naar een schitterend eindresultaat.”

Beige trouwen, rode details, corsage bloemstuk
Corsage, pochet bij pak op maat

Hoe zou je Michael & Giso omschrijven?

“Geen elitaire sfeer, maar gastvrijheid en een open gesprek met volle interesse naar jouw wensen. Een plek waar vakmensen jou begeleiden naar een schitterend eindresultaat om trots op te zijn.”

Fotograaf: Esther van Geenen