man en vrouw huwelijksdag bruidspaar trouwen | Michael & Giso

Joost & Sophie

“Mijn naam is Joost Schunselaar en ik ben 32 jaar. Ik ben opgegroeid in de buurt van Bergen op Zoom, maar ik ben in mijn studietijd naar Tilburg verhuisd. Inmiddels woon ik drie jaar samen met mijn vrouw, Sophie, in Berkel-Enschot. In het dagelijks leven werk ik als advocaat, gespecialiseerd in het arbeidsrecht, bij een middelgroot kantoor met vestigingen in ‘s-Hertogenbosch, Eindhoven en Utrecht. In mijn vrije tijd geniet ik graag van het Bourgondische leven met een wijntje of een speciaalbiertje en – om te compenseren – sport ik met enige regelmaat, zoals tennis, hardlopen en fitness.”

Hoe heb je de voorbereidingen naar het aanzoek ervaren? 

De voorbereidingen waren op z’n zachtst gezegd wat rommelig. Eind 2020 waren Sophie en ik vijf jaar samen. Sophie had voor ons jubileum een hotelovernachting met chic diner geregeld, ik wilde daar dan het aanzoek doen. Ik had alles tot in de puntjes geregeld met het hotel; we kregen de mooiste suite, het beste wijnarrangement, muziek speciaal voor ons en de kamer zou tijdens het eten worden omgetoverd tot een ruimte vol kaarsjes.  Tot er drie dagen voor de grote dag weer een corona-persconferentie plaatsvond waarin duidelijk werd dat hotels geen eten meer mochten serveren. Ik heb daarom mijn plannen moeten annuleren. Uiteindelijk kwam dat niet eens zo slecht uit want Sophie had inmiddels lucht gekregen van mijn plannen. Ze was best teleurgesteld dat er die avond niks gebeurde. Maar die teleurstelling was van korte duur. Ik heb haar uiteindelijke de volgende dag in onze tuin, die ik had versierd met lampjes en kaarsjes, ten huwelijk gevraagd.”

kasteel bruiloft trouwdag trouwjurk maatpak huwelijk | Michael & Giso
joost trouwpak groom driedelig waistcoat bruidegom maatpak | Michael & Giso

Je bent in de winter getrouwd, kun je iets meer vertellen over hoe jullie bruiloft eruit zag?

“Wij houden allebei erg van de winterperiode. Niet zozeer vanwege het weer, maar vanwege de gezelligheid en knusheid die deze periode met zich meebrengt. De één denkt bij de winter aan kou, wij denken aan lampjes, kaarsjes, vuurkorven. Dit gevoel wilden wij dan ook in onze trouwdag terug laten komen. We hadden zelfs een kraampje met chocomel en glühwein bij binnenkomst op het binnenplaats van het kasteel. Uiteindelijk hebben wij onze bruiloft, net als vele anderen, door corona moeten verzetten en werd het meer een voorjaarsbruiloft dan een winterbruiloft. We hebben wel geprobeerd dat winterse gevoel te behouden.”

"Op advies van Rolf is de keuze toch gevallen op een licht vest, omdat het geheel anders misschien te donker zou worden bij mijn lichte huidskleur én omdat een licht vest een mooi contrast zou geven."

Je draagt in het dagelijk leven ook pakken, hoe heeft dit invloed gehad op jouw zoektocht naar het perfecte trouwpak?

“Hoewel de advocatuur steeds minder formeel wordt, draag ik nog regelmatig een pak voor mijn werk. Dat zorgde ervoor dat ik naar een bijzonder trouwpak zocht dat ik op geen enkele manier zou kunnen associëren met een zakelijk pak. Een donkerblauw pak kan bijvoorbeeld erg mooi zijn en ook daar heb je unieke pakken in, maar ik associeer dat toch al snel met mijn pakken voor het werk. Zowel qua kleur als qua stof wilde ik dan ook iets anders dan gebruikelijk. Daarnaast wilde ik ook graag een driedelig pak. Dat hoort bij het trouwpak van de bruidegom, vind ik.”

trouwen jawoord ceremonie trouwpak op maat bruidegom | Michael & Giso
manchet hemd bruidegom manchetknoop overhemd shirt details trouwen groom | Michael & Giso

Wat was het thema van jullie trouwdag, en hoe heb jij jouw pak hierop afgestemd?  

Aangezien het een winterse bruiloft was, hadden we ook een winters thema en winter chic als dresscode. Ik wilde ook graag een winters pak, wat betreft stof en kleur. Qua stof kom je dan in al snel in de richting van wol. Qua kleur wilde ik graag donkergroen, deze kleur kwam ook terug tijdens onze bruiloft en op de save the dates en uitnodigingen.”

pochet in borstzak maatpak

Tailor's Note - Rolf-Giso Heijkoop

“Samen met Joost heb ik een mooi winters pak samengesteld. Het thema en het seizoen verklapte uiteraard al een beetje hoe het pak eruit moest komen te zien. Vanwege de donkere stof heb ik geadviseerd het vest in een lichtere kleur uit te voeren, dat maakte deze trouwoutfit echt uniek.”

Je hebt uiteindelijk voor een driedelig pak gekozen met een licht vest, was dit ook wat je van te voren in gedachten had voor je trouwpak?

“Ja en nee. Ik had van tevoren wel een groen en driedelig pak in gedachten. Qua vest dacht ik in eerste instantie aan dezelfde kleur als van het pak. Op advies van Rolf is de keuze toch gevallen op een licht vest, omdat het geheel anders misschien te donker zou worden bij mijn lichte huidskleur én omdat een licht vest een mooi contrast zou geven. Achteraf ben ik heel erg blij met die keuze.”

Hoe waren de reacties van jouw vrouw en de gasten op jouw trouwoutfit? 

“Iedereen was heel erg enthousiast over mijn trouwpak, mijn vrouw uiteraard voorop. Iedereen vond de kleur mooi, de combinatie fantastisch en men zei dat je kon zien dat het echt een pak van goede kwaliteit is. Natuurlijk gaat veel van de aandacht tijdens de trouwdag naar de jurk, maar gelukkig viel mijn pak bij veel mensen toch op haha!”

bruidspaar jawoord ceremonie huwelijk trouwdag | Michael & Giso
joost trouwpak driedelig detail das waistcoat huwelijk | Michael & Giso

Je had nog geen ervaring met maatwerk, wat vond je ervan om je trouwpak van een stofstaal te kiezen?

“Ik vond het vooral een heel leuk proces waar je echt beetje bij beetje tot jouw ideale pak komt. Het is aan de ene kant lastig om van staaltjes stof in te beelden hoe het dan in z’n geheel eruit komt te zien, maar ik heb daar alle vertrouwen in gehad. Bovendien heb je hiermee je eigen unieke pak samengesteld, wat niemand anders zo heeft. Dat maakt het heel bijzonder. Het lastigste vond ik eigenlijk nog de sokken haha. Het was nog best lastig om een paar sokken te vinden dat mooi stond bij mijn pantalon en schoenen.”

“Als je wil, kun je de pantalon of het jasje daarna nog een keer los van elkaar dragen naar een andere gelegenheid. Het geheel moet echter zeker jouw trouwpak zijn en blijven."

Wat zou je andere bruidegoms willen adviseren als het gaat om de bruiloft of de zoektocht naar het ultieme trouwpak?

“Het is de meest bijzondere dag van je leven. Dan verdient niet alleen de bruid een perfecte trouwjurk, als bruidegom verdien je dan ook het perfecte trouwpak. Ik zou dan ook altijd voor maatwerk gaan, geen pak dragen wat je ook zo op je werk zou kunnen dragen en denk daarbij ook buiten de gebaande paden. Als je wil, kun je de pantalon of het jasje daarna nog een keer los van elkaar dragen naar een andere gelegenheid, maar het geheel moet echt jouw trouwpak zijn en blijven.”

trouwdag trouwpak op maat michael giso huwelijk | Michael & Giso
tafel opmaak styling diner huwelijk | Michael & Giso

Hoe heb je het algehele proces bij Michael & Giso ervaren?  

“Kwaliteit, kennis en service staan hoog in het vaandel. Alle stoffen zijn van hoge kwaliteit, dat zie je er gewoon aan af. Je merkt ook dat ze erg veel kennis hebben over de stoffen, combinaties en het wegzetten van een bepaalde uitstraling. De service is echt top. Ik heb vier afspraken gehad: Het uitkiezen van het trouwpak, het aanmeten, de eerste fitting en de tweede fitting. Een week voor de bruiloft merkte ik dat mijn vestje wat aan de strakke kant zat. Ik kon een dag later al langskomen en ter plekke heeft de kleermaker het aangepast. Ik kan niet anders dan zeggen dat ik enorm blij ben dat ik mijn trouwpak bij Michael & Giso heb gekocht.”

Fotograaf: Quay Photography