Stefan & Marlou

“Ik ben Stefan, geboren in 1988 en werkzaam als software ontwikkelaar. In 2013 heb ik Marlou leren kennen en nog geen jaar later kochten we samen een huis. Na 6 jaar samenwonen, vergezeld door een hond en kat, werd het tijd om in het huwelijksbootje te stappen!”

Kun je ons meenemen in de voorbereidingen naar het aanzoek toe?

“In aanloop naar de Kerst heb ik voor Marlou een adventskalender gemaakt. Het verzinnen van 24 cadeautjes viel nog niet mee, dus naarmate de decembermaand vorderde, zaten er steeds kleinere presentjes in. De verwachting voor de inhoud werd hierdoor steeds lager. Op de dag voor Kerstmis was het tijd voor het laatste pakje, hier zat toen de verlovingsring in waarmee ik haar ten huwelijk heb gevraagd”

huwelijk ceremonie trouwpak burnt orange huwelijkdag strikje jawoord | Michael & Giso
bruiloft stefan marlou bord welkom natuur bruiloft | Michael & Giso

Hoe heb je de bruiloft ervaren en wat vond je het meest memorabele aan deze dag? 

“Nog geen 3 maanden nadat we verloofd waren, kwam Covid-19 om de hoek kijken. We hadden gehoopt met voorjaar 2021 veilig te zitten, maar hebben dit uiteindelijk moeten opschuiven naar september. Na bijna 2 jaar plannen en voorbereiden waren we wel toe aan de bruiloft. We hebben een fantastische dag gehad in een super relaxte setting en hebben gewoon heel erg genoten. Het was vooral heel fijn om weer met iedereen bij elkaar te zijn en dat we deze dag hebben kunnen delen met de mensen die ons dierbaar zijn.”

"We hadden al vrij snel diverse moodboards van alle onderdelen die we op de bruiloft terug wilden zien, zo ook eentje voor mijn outfit."

Marlou, jouw vrouw, heeft bepaalde elementen in jullie bruiloft geïllustreerd, kun je hier wat meer over vertellen? 

“Marlou is grafisch ontwerpster en heeft voor onze bruiloft lekker uitgepakt. De save the date, change the date en de uitnodiging heeft ze zelf geïllustreerd, inclusief de binnenkant van de enveloppen en zelfs een eigen postzegel. Ook de welkomstborden waren eigen ontwerp en de taarttopper hebben we op maat laten maken via Etsy op basis van onze outfits. Daarnaast heeft Marlou voor alle gasten zelf de bedankjes gemaakt. Aan alle details werd gedacht, maar daar hadden we tenslotte ook de tijd voor.”

Tumbleweed Fireflies Photography Wedding Stefan Marlou 5 e1660894719180 | Michael & Giso
jawoord man vrouw ceremonie bruidspaar groom tweedelig trouwpak | Michael & Giso
trouwjurk boeket details trouwpak strik groom bruidspaar | Michael & Giso

Wanneer en hoe ben je je gaan oriënteren voor je trouwpak?

“We hadden al vrij snel diverse moodboards van alle onderdelen die we op de bruiloft terug wilden zien, zo ook eentje voor mijn outfit. Ongeveer een half jaar voor de oorspronkelijke trouwdatum ben ik via internet gaan zoeken naar waar ik met mijn wensen terecht kon en wie deze voor mij kon vertalen tot een trouwpak. Bij de grote ketens had ik niet het gevoel dat ik daar zou vinden wat ik zocht, dus hebben we vooral gezocht naar kleinere partijen, met meer maatwerk mogelijkheden.”

s note rolf giso trouwpak groom bruidegom e1660893906328 | Michael & Giso

Tailor's Note - Rolf-Giso

“Stefan en Marlou hadden de bruiloft goed voorbereid, en dat was voor mij ook heel fijn. Ik kon samen met Stefan het trouwpak naadloos laten aansluiten op de verschillende facetten van de grote dag. Ik ben blij dat Stefan zo open stond voor mijn adviezen en mij het vertrouwen gaf. Dat heeft zeker bijgedragen aan deze unieke outfit!”

Wat heeft uiteindelijk de doorslag gegeven om je trouwpak bij Michael & Giso samen te stellen? 

“De eerste kennismaking met Rolf gaf mij direct het gevoel dat ik te maken had met iemand die wist wat ik zocht en hij nam mij gelijk mee in het proces richting het eindresultaat. Ik moest wel even schakelen toen het advies uitdraaide op iets waar ik zelf niet aan had gedacht, maar ik voelde wel gelijk dat ik hier aan het juiste adres was.”

Hoe zou je jouw stijl omschrijven in 3 woorden? En hoe heeft de tailor jouw wensen en persoonlijke stijl uiteindelijk vertaald naar jouw trouwpak? 

“Mijn stijl is casual, relaxed en tijdloos. Ik ben niet iemand die erg opvalt of een hele uitgesproken kledingstijl heeft, maar op je eigen bruiloft wil je er natuurlijk wel het allerbeste uitzien. Er werd rekening gehouden met mijn stijl, maar ook met hoe de trouwjurk eruit zag, op welke locatie we trouwden en hoe de verdere invulling van onze dag eruit zag. Omdat we rondom de zomer trouwden, wilde ik ook een pak waarin ik het niet te warm zou hebben, maar ook hier werd aan gedacht.”

bruidspaar schommel trouwoutfit trouwen huwelijk | Michael & Giso
bretels strik trouwpak burnt orange bruidegom stefan groom | Michael & Giso

Op welke manier heeft het pak je verrast? 

“In het dagelijks leven draag ik nooit een pak, dus ik was heel erg bang dat ik eruit zou zien als iemand die verkleed was als bruidegom en me er heel ongemakkelijk bij zou voelen. Het pak matchte echter helemaal bij mij en voelde heel vertrouwd en fijn toen ik het aanhad. Ik voelde me die dag helemaal mezelf. Als strikje had Rolf een super gaaf, asymmetrisch exemplaar voor mij. Alles klopte gewoon, tot in het kleinste detail.”

"Een maatpak is niet alleen een pak in de juiste maat, het is een pak dat helemaal aansluit bij de persoon die ‘m draagt."

Wat vond je de lastigste keuze die je voor je trouwpak moest maken en waarom? 

“Het moeilijkste, maar tegelijkertijd ook het leukst, vond ik het kiezen van o.a. de juiste stof, pasvorm en knopen. De mogelijkheden waren onbeperkt, alles kon. Gelukkig ben ik hierin prima begeleid en goed geholpen bij het maken van de juiste keuzes. Aan alles werd gedacht en overal werd rekening mee gehouden om tot de perfecte outfit te komen.”

strik groom trouwpak burnt orange bruidegom stefan | Michael & Giso
auto vintage boeket bruidspaar high five | Michael & Giso

Wat was de reactie van je aanstaande en de andere gasten op jouw trouwpak? 

“Voor Marlou was alles nog een verrassing, ze wist alleen wat voor kleur broek en jasje ik had, dit moest ze namelijk weten voor het illustreren van de uitnodiging. Ze vond dat ik er geweldig uitzag, de andere gasten overigens ook. Sommigen complimenteerden ons zelfs met hoe doordacht alles was en dat ze het bijzonder vonden dat zelfs de kleur van mijn jasje en het haar van Marlou op elkaar afgestemd waren. Dit was geen bewuste keuze, maar ook dit paste inderdaad perfect bij elkaar.”

Wat zou je andere bruidegoms willen adviseren als het gaat om de zoektocht naar hun trouwpak?

“Laat Michael & Giso je meenemen in deze zoektocht, durf andere keuzes te maken en laat je vooral over aan hun expertise, dan komt het goed. De bruid moet er mooi uitzien, maar jij ook!”

Hoe zou je Michael & Giso omschrijven?

“Ik vond de afspraken altijd erg relaxed en gezellig. Vooral het persoonlijk contact, de oprechte interesse in mij, Marlou en onze trouwdag en het continu meedenken en adviseren. Michael & Giso verstaan hun vak. Een maatpak is niet alleen een pak in de juiste maat, het is een pak dat helemaal aansluit bij de persoon die ‘m draagt.”

 Fotografie: Tumbleweed and Fireflies (Eva Krebbers)
Videografie: Sabka