Pieter Celine Getrouwd Italie Smoking buiteland | Michael & Giso

Pieter & Céline

“Ik ben Pieter (32), geboren en getogen in Amsterdam waar ik woon met mijn vrouw, Céline, en onze hond, Peanut. Ik werk op het moment als zelfstandig ondernemer voor verschillende bedrijven als juridisch adviseur. Ik word vooral gelukkig van sporten en reizen. Ook kook ik graag uitgebreid voor onze vrienden en familie.”

Kun je ons meer vertellen over (de voorbereidingen van) het huwelijksaanzoek?

“Céline en ik hadden allebei onze baan opgezegd om een jaar te reizen – wat mij betreft het perfecte moment om Céline ten huwelijk te vragen. Het bleek alleen nog best ingewikkeld om tijdens het reizen een ring te laten maken, in Kaapstad te krijgen en het aanzoek te plannen – zeker als je non-stop bij elkaar bent. Maar uiteindelijk is alles (met wat hulp van vrienden) gelukt en was het een prachtig verrassingsaanzoek aan het strand in Kaapstad.”

Get ready men trouwen smoking blauw | Michael & Giso
Jurk trouwen Italiaans trouwjurk | Michael & Giso

De trouwdag zelf was magisch. Een dag met zoveel liefde en emotie; herinneringen die ik nooit meer ga vergeten!

Jullie hebben gekozen om te trouwen in Piemonte, Italië. Hoe hebben jullie de trouwdag ervaren? 

“We hebben besloten in Piemonte te trouwen omdat Céline in Noord-Italië is opgegroeid en Piemonte een regio is waar we al vanaf het begin van onze relatie met veel plezier naartoe gaan. Samen met onze families en beste vrienden hebben we een hele week toegeleefd naar de bruiloft en met zijn allen de locatie voorbereid. De trouwdag zelf was magisch. Een dag met zoveel liefde en emotie; herinneringen die ik nooit meer ga vergeten!”

Just married gelukkig manvrouw 1 | Michael & Giso
Just married gelukkig manvrouw kus | Michael & Giso

Wat vond je het mooiste en meest memorabele moment op de bruiloft?

“Hoewel ik de hele dag erg bijzonder vond, vond ik de ceremonie misschien nog wel het meest speciaal. Het was zo’n super intiem moment waarop alles samenkwam. De voorbereidingen, de prachtige setting, in het bijzijn van onze familie en beste vrienden en getrouwd worden door een van mijn beste vrienden: zo mooi om de liefde op deze manier te kunnen vieren!”

Kun je iets meer vertellen over het thema waar jullie voor hebben gekozen?

“We hebben niet specifiek een thema aangehouden. De bruiloft was op een locatie die eigenlijk niet voor bruiloften bestemd is, namelijk een gerenoveerde oude Italiaanse boerderij met een wijds zicht op de Piemontese wijnheuvels. Omdat het eigenlijk geen trouwlocatie was, konden we alles precies regelen en inrichten zoals we het zelf wilden en gelukkig had Céline vanaf het eerste moment al een duidelijk idee van de aankleding en decoratie. Daarnaast waren belangrijke elementen voor ons de link met Italië – het land van onze bruiloft en waar Céline is opgegroeid – en een ongedwongen sfeer.”

italie pieter celine manvrouw huwelijk | Michael & Giso
jurk sluier getrouwd koppel | Michael & Giso

Wat heeft je ertoe gezet om je trouwpak bij Michael & Giso aan te laten meten?

“Omdat ik geen idee had waar ik zou moeten zijn voor een mooi trouwpak, heb ik een beetje rondgevraagd bij vrienden en kennissen. Meerdere mensen wezen mij toen op Michael & Giso, waar ik vervolgens direct een eerste afspraak heb gemaakt. En daar heb ik geen moment spijt van gehad!”

Je hebt ervoor gekozen om in een donkerblauw pak te trouwen, had je van tevoren al een idee dat je trouwpak er zo uit moest komen te zien?

“Nee! Ik had totaal geen idee waar ik naar op zoek was. Het was zelfs zo erg dat Tycho mij de eerste keer naar huis heeft gestuurd met een hoop huiswerk en voorzichtig suggereerde dat ik de volgende keer misschien ook mijn aanstaande mee kon nemen voor advies. Gaandeweg werd het steeds duidelijker dat ik op zoek was naar een klassiek pak, waarbij ik twijfelde tussen een smoking en een donkerblauw pak. Bij deze keuze heeft Tycho mij uiteindelijk enorm goed geholpen; hij liet mij inzien dat een donkerblauw pak met de juiste accessoires en met de juiste stof er heel feestelijk uit kan zien.”

Tailor’s Note

“Doordat Céline haar jurk had doorgestuurd en foto’s van de locatie kreeg ik al een goed beeld. Pieter had ook duidelijk aangegeven dat hij geen klassiek trouwpak wilde. We hebben daarom voor de prachtige donker blauwe stof van Loro Piana gekozen, maar wel in een smoking uitvoering. Een echte ‘Italian Summer Formal vibes’ hebben we gecreëerd.”

– Tycho

zonsondergang goldenhour trouwen italie | Michael & Giso
chateau landgoed wijngaarden italie trouwen | Michael & Giso

Wat was je eerste gevoel bij het aantrekken van je trouwpak?

“Ik moet eerlijk zeggen dat ik mij niet vaak heb aangekleed in het bijzijn van een fotograaf, dus dat was een belevenis op zich. Maar het pak zat als gegoten, het klaarmaken met mijn vader en beste vrienden was super bijzonder en ik kon niet wachten naar buiten te lopen en de bruiloft echt te laten beginnen!”

Meerdere mensen wezen mij op Michael & Giso, waar ik vervolgens direct een eerste afspraak heb gemaakt. En daar heb ik geen moment spijt van gehad!

Hoe was de reactie van de gasten en van Céline op jouw trouwpak?

“Volgens mij vond iedereen het pak erg mooi en passen bij mij en de locatie.”

diner eten buiten trouwdag huwelijk | Michael & Giso
cheers afsluiten diner avond getrouwd | Michael & Giso

Met welke drie woorden zou je Michael & Giso omschrijven en waarom?

“Vakmensen, aandacht en persoonlijk. Ik ben niet eerder in een dergelijke kledingzaak geweest, maar het geduld, de aandacht en de wil om er echt iets moois en passends van te maken vond ik mooi om te zien en heeft mij enorm verrast.”

dansen feesten getrouwd italie | Michael & Giso
feest drankje huwelijksdag getrouwd | Michael & Giso

Welk advies wil je meegeven aan toekomstige bruidegoms?

“Hoe hectisch of overweldigend de bruiloft voorbereidingen ook zijn, vergeet vooral niet dat het uiteindelijk gaat om jullie liefde voor elkaar en die te vieren met familie en beste vrienden. De rest is allemaal bijzaak.”

Fotografie: Jeroen Noordzij