arian trouwpak driedelig wedding header | Michael & Giso

Arian & Valerie

“Ik ben Arian, 50 jaar, vader van Auke (16), Tjender (13) en Lente (11). Samen met mijn kersverse vrouw Valerie en haar 2 zoons Gianni (16) en Loé (10) vormen we met z’n zevenen al 8 jaar een mooi samengesteld gezin waarin uiteraard altijd vanalles gebeurt. Daarnaast ben ik directeur van ICC Consultants in Utrecht, een adviesbureau voor het bedrijfsleven op het gebied van financieringen en risicomanagement.”

Hoe heb je de voorbereiding naar het huwelijksaanzoek ervaren, en wat vond je het leukste hieraan? 

“Ik heb Valerie ten huwelijk gevraagd op vakantie op een prachtig mooi resort in Spanje. Het leuke was dat ik alles al voorbereid had en dus wist dat het die avond ging gebeuren. In een gesprek die avond aan tafel (dat bij ons door Valerie’s werk als weddingplanner bij ons uiteraard regelmatig over trouwen ging) kon ik heerlijk aangeven dat we helemaal geen haast hadden en dat we ook nog wel een paar jaartjes konden wachten. Je begrijpt dat de verrassing en vreugde die avond, toen we terugkwamen in een mooi versierde hotelkamer en ik op één knie ging, extra groot was.”

trouwpak aantrekken grijs driedelig e1660821779807 | Michael & Giso
schoenen trouwpak leren veterschoen zomers trouwpak | Michael & Giso

Jouw vrouw Valerie is eigenaar van weddingplanbureau Blossom Weddings, hoe heeft dit invloed gehad op de verschillende keuzes voor jullie bruiloft? 

“Het grote voordeel is dat Valerie alle goede leveranciers voor bruiloften kent, dus we konden snel schakelen met hen. Overigens is het dan nog steeds enorm veel werk om te bedenken hoe je het wilt hebben op die mooie dag. Ik heb heel veel geluk gehad dat Valerie 95% van de dingen bedacht en geregeld heeft. Ik heb vooral geholpen met het maken van de definitieve keuzes. Het heeft mij ook echt laten inzien hoeveel tijd en kennis er gaat zitten in het goed organiseren van een mooie huwelijksdag.”

"Het pak sloot echt naadloos aan op de setting van de bruiloft."

Hoe hebben jullie de huwelijksdag ervaren?

“Van begin tot eind echt als een fantastische dag! We hadden prachtig weer op een prachtige locatie en alle mensen die wij leuk vinden die waren er en hadden er na 2 jaar corona met weinig feestjes, heel veel zin in. Helemaal top!”

das horloge trouwpak taupe aardetint wedding suit e1660894743351 | Michael & Giso
gilet vest waistcoat groom bruidegom trouwpak aankleden | Michael & Giso

Je bent via Valerie bij ons terecht gekomen, waarom moest jij volgens haar bij Michael & Giso langskomen voor je trouwpak? 

“Valerie had natuurlijk een aantal keer van dichtbij gezien wat een mooie pakken jullie maken en enthousiaste verhalen gehoord van bruidegommen over hoe jullie te werk gaan.”

michael oei | Michael & Giso

Tailor's Note - Michaël

“Arian wilde graag een pak dat hij door kon dragen, daarom heb ik samen met hem een tijdloze kleur gekozen. Het vest van Loro Piana maakte wat mij betreft dit pak echt uniek. Met de accessoires hebben we gezorgd dat het totaalplaatje klopte!”

Hoe heb jij inspiratie opgedaan voor het samenstellen van je trouwpak? 

“Omdat ik geen kast vol maatpakken heb, heeft het mij wel geholpen om de ochtend voor de afspraak met M&G ook naar een grote trouwpakkenleverancier te gaan en daar van alles te passen. Ze hebben daar alle kleuren pakken in alle maten beschikbaar. Ook in mijn maat, want ik ben vrij lang en heb geen standaard confectiemaat. Door echt in mijn eigen maat verschillende kleuren en stijlen te kunnen passen, kreeg ik een goed beeld van welke kleur en stof het ongeveer moest worden. Dat is alleen verre van een maatpak. Als ik nu terugkijk, ben ik heel blij dat ik voor een maatpak gekozen. Uiteraard ben je wat duurder uit, maar de kwaliteit en het draagcomfort zijn wel echt fantastisch. Ik heb bovendien een pak dat ik nog vaak kan dragen.”

Wie heb je meegenomen naar de afspraak voor je trouwpak en waarom?

“Valerie en ik zijn samen gegaan. Dat is een ander voordeel van een maatpak laten aanmeten. Je aanstaande kan gerust mee naar de eerste afspraak om de stof mee uit te kiezen. Dan past de kleur en stijl perfect bij het weddingconcept en is er geen mismatch tussen de jurk en het pak. Tegelijkertijd is het voor de bruid nog steeds een verrassing hoe haar aanstaande er uiteindelijk uit komt te zien. Best of both worlds dus!”

bruiloft wedding jurk trouwpak trouwkostuum driedelig | Michael & Giso
zandkleurig trouwkostuum driedelig trouwjurk bruid bruidegom | Michael & Giso

Waarom heb je er uiteindelijk voor gekozen driedelig pak in aardetinten te trouwen? 

“Ik wilde graag in een aardetint trouwen omdat ik op onze huwelijksdag graag een pak wilde dragen in een kleur die ik zakelijk niet draag (geen donkerblauw dus!). Ook paste deze kleur volgens Valerie perfect in het kleurenpalet en styling van de hele wedding, ook bij de jurk en bij de kleding van de kinderen. Ik wilde graag een driedelig trouwpak omdat dit toch een mooi accent geeft en je je daarmee ook als bruidegom onderscheidt van de andere gasten in lichtgekleurde zomerpakken.”

"Bij binnenkomst in de Michael & Giso boutique wist ik gelijk dat dit de zaak was waar ik moest zijn!"

Je hebt uiteindelijk ook voor bijpassende schoenen bij The Hand gekozen, hoe heb je dit proces ervaren? 

“Ik vond het heel erg fijn dat the Hand direct de juiste schoenen erbij pakte. Ook dat lukt mij met maat 46,5 niet altijd. Ik ben geen man van gespen, kwastjes en andere tierelantijnen en dat voelde hij goed aan. Schoenen moeten voor mij vooral strak zijn, gemaakt van mooi donkerbruin leer en veters hebben. Ook is het heel fijn dat je direct het totaalbeeld hebt als je de schoenen bij je pak kunt passen. Je hoeft dan niet meer op zoek naar bijpassende schoenen en je kunt direct je das er mooi bij laten afstemmen door Michael!”

wedding feest trouwdag jurk pak op maat groom e1660894826144 | Michael & Giso

Wat vond je het lastigste bij de keuze voor je trouwpak en hoe is dit uiteindelijk opgelost?

“Het lastigste blijft om je een goede voorstelling te maken van hoe het pak eruit komt te zien. Of beter gezegd; hoe jij er in het pak komt uit te zien. Je kiest uit tientallen stalen een stof op basis van een sample van 20×20 cm en een mooie set knopen en dat is het. Je moet dan echt vertrouwen op het vakmanschap van M&G en dat is precies wat ik gedaan heb, met een fantastisch resultaat!”

Hoe zou je Michael & Giso in drie woorden omschrijven?

“Professioneel, kundig en veel aandacht voor het persoonlijke.”

 Fotografie: Jeroen Noordzij