bruiloft gerwin huwelijksdag bloemen jawoord ceremonie | Michael & Giso

Gerwin & Kristina

“Mijn naam is Gerwin Ermstrang en ik ben geboren en getogen in Giessen. Samen met mijn vrouw Kristina woon ik in Andel. Ik ben werkzaam als software engineer in Eindhoven. In mijn vrije tijd sport ik graag en ben fan van een goed glas whiskey of rum. Daarnaast breng ik graag tijd door met mijn vrouw en/of vrienden en kunnen we enorm genieten van reizen, lekker eten en een wijntje.”

Hoe hebben jullie je voorbereid op de grote dag en hoe heb je dit ervaren?

“Zoals veel getrouwde of bijna getrouwde stellen zullen beamen, komt er veel kijken bij het organiseren van een bruiloft. We begonnen met de gastenlijst en wat voor soort bruiloft we wilden. Zo kwamen wij al snel op een intiem weekend met onze dierbaren. Wij hebben uiteindelijk besloten een weddingplanner in te schakelen en daar hebben we geen seconde spijt van gehad. Zij weet uiteraard precies hoe je een bruiloft moet organiseren. Ze heeft ons fantastisch begeleid en ontzorgt. Een goede tip is: begin op tijd!”

smoking cheateau trouwpak klassiek gerwin maatpak trouwen | Michael & Giso
trouwen chateau huwelijksdag locatie smoking trouwjurk | Michael & Giso

“De pandemie bracht echter wel de nodige stress met zich mee. We hebben in spanning de persconferenties gekeken. De pandemie had zo ook zijn voordelen; het voorproeven van de taart net na de lockdown was écht een uitje. Al met al kijk ik met positief gevoel terug op de voorbereiding met voornamelijk de credits voor de weddingplanner en mijn vrouw. Samen hebben zij niets aan het toeval overgelaten.”

"Ik wist direct dat ik een trouwpak op maat wilde, want het moest perfect zitten."

Op welke locatie ben je getrouwd en waarom is het deze locatie geworden?

“Wij hadden in de Belgische Ardennen een Chateau gehuurd voor een weekend. Zo’n twee maanden voor de trouwdag zijn we daar geweest om de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten. Tot onze grote schrik hoorden we twee dagen daarna dat er brand was op de locatie. Uiteindelijk kregen we het verschrikkelijke nieuws dat het Chateau volledig was verwoest.

Dit nieuws kwam heel hard aan, maar we gingen niet bij de pakken neerzitten. De volgende dag zijn we meteen op zoek gegaan naar nieuwe locaties. In twee weken tijd hebben we zes locaties bezocht en waren uiteindelijk opslag verliefd op Chateau Neercanne. De gastheer Cor Schoremans voelde onze situatie perfect aan waarop we snel deze locatie hebben vastgelegd. Chateau Neercanne ademt voor ons een bepaalde romantiek; de omgeving geeft je de waan in Frankrijk te zijn. Kortom alles wat we in een locatie zochten. Het heeft ons de voorafgaande ellende snel doen vergeten.”

ceremonie huwelijk klassiek trouwjurk bruidspaar groom tuin | Michael & Giso
huwelijksdag bruid chateau neercanne jawoord ceremonie trouwjurk | Michael & Giso

Wat vond je het mooiste en meest memorabele moment op de bruiloft?

“Dat was met vlag en wimpel de opkomst van mijn prachtige bruid. Dat was de eerste keer dat ik haar in haar fantastische jurk mocht bewonderen. In de tuin van het Chateau kwam zij heel rustig op muziek naar mij toelopen. Haar prachtige verschijning en de betekenisvolle muziek, maakte het een emotioneel moment om nooit te vergeten. Daarnaast vond ik het voordragen van onze geloften ook heel bijzonder. Het schrijven en voorlezen ervan dwingt je terug te gaan naar de momenten die je samen hebt beleefd. Ondanks dat je weet dat je partner van je houdt, is het fijn om te horen wat je voor de ander betekent.”

pochet in borstzak maatpak

Tailor's Note - Rolf-Giso Heijkoop

“Bij Gerwin is er gekozen voor een klassiek pak met een heel gedurfd randje. Met het groene kleurthema was het al snel duidelijk dat we voor een groen pak zouden kiezen. De zwarte revers én de strik van pauwenveren maakte Gerwin’s trouwoutfit heel uniek!”

Wat heeft je ertoe gezet om je trouwpak bij Michael & Giso aan te laten meten?

“Ik wist direct dat ik een trouwpak op maat wilde, want het moest perfect zitten. Na wat speurwerk online bleek Michael & Giso bijna om de hoek te zitten. Ze hebben veel kennis in huis om het juiste advies te geven. Ze kijken bovendien naar het totale plaatje; mijn wensen, trouwlocatie, styling én de jurk van de bruid werd meegenomen in het ontwerp. Ze staan achter hun product en stralen dat ook uit, wat mij als consument vertrouwen geeft. Tijdens de passessie was de sfeer ontzettend ontspannen en voelde ik mij op mijn gemak.”

"Begin op tijd met de zoektocht naar je trouwpak."

Wie heb je meegenomen naar de afspraak, en waarom?

“Ik heb mijn broers, zus en de beste vriendin van mijn vrouw meegenomen. Uiteraard voor de gezelligheid, voor hun mening en om deze leuke beleving mee te delen. Daarnaast had de vriendin van mijn vrouw de trouwjurk gezien, dus zij kon mij advies geven om de outfits goed op elkaar af te stemmen.”

taart huwelijksdag jawoord bruidspaar cake smoking | Michael & Giso
trouwpak smoking cheateau klassiek gerwin maatpak | Michael & Giso

Wat was je eerste gevoel/reactie bij het aantrekken van je trouwpak?

“I felt like a million dollars, wauw! De smoking was precies wat ik voor ogen had. Ik was ook heel blij met de adviezen over een aantal details. Dat was tegelijkertijd een opluchting, want ik vond het best moeilijk om van een stuk stof een keuze te maken. Over de pasvorm en kwaliteit twijfelde ik van tevoren al niet, maar het is toch spannend hoe de outfit in zijn totaliteit uitpakt. Je bent dus in goede handen bij de tailors van Michael & Giso!”

Waarom heb je ervoor gekozen om in een smoking te trouwen?

Ik had voor de afspraak online al wat inspiratie opgedaan, en ik zag mezelf wel in een velvet smoking. Ik zoek in kleding meestal iets wat niet ‘standaard’ is. Een smoking vind ik elegant en chic; de ultieme outfit voor een bijzondere en feestelijke gelegenheid. Toevallig hadden ze bij Michael & Giso nog een velvet smoking om te passen. Toen wist ik het zeker! Na de goede adviezen heb ik de smoking uiteindelijk niet velvet laten uitvoeren. Dit heeft niks afgedaan aan het resultaat. En achteraf maar goed ook, want we hadden een zonovergoten dag van zo’n 27 graden!”

cake wedding trouwen huwelijksdag feest | Michael & Giso
proost huwelijksdag bruidspaar jawoord cheers | Michael & Giso

Welk advies heb jij voor toekomstige bruidegoms?

“Als het binnen je budget past, laat dan zeker een maatpak aanmeten en vertrouw op de expertise van de tailor. Begin bovendien op tijd met de keuze van je pak, want maatwerk kost nu eenmaal tijd. Ik draag nooit pakken, maar het is zeker waar wat ze zeggen; een pak maakt de man. Tenslotte raad ik aan om samen met je aanstaande stil te staan bij bepaalde momenten, een trouwdag vliegt namelijk voorbij. Wij hebben daarom een aantal rustmomenten voor ons samen in de agenda opgenomen; samen even weg van alle gasten. Op die momenten kun je samen écht even genieten!”

bruidspaar jawoord huwelijksdag natuur smoking trouwjurk | Michael & Giso

Hoe heb je het algehele proces bij Michael & Giso ervaren?

“Warm. Je wordt goed begeleid en met goede onderbouwing geadviseerd door vakmensen. Tijdens de bezoeken aan de winkel was de sfeer ontspannen en voelde ik mij op mij gemak. Men levert kwaliteit en voldoet aan alle verwachtingen.”

 Fotografie: Ik Trouw van Jou