donkerblauw drie delig trouwpak op maat

Maarten & Esther

“Ik ben Maarten van Dijk, 30 jaar, getrouwd en woon samen met Esther in Laren. Ik ben sinds januari weer werkzaam als makelaar in het Gooi. Voor mijn werk draag ik niet dagelijks pakken, meestal een shirt met een jasje. Privé voor gelegenheden draag ik geregeld pakken.”

Jullie zijn dit jaar in januari getrouwd op een mooie klassieke locatie, kan je daar iets meer over vertellen?

“Wij hebben beide veel met de wintermaanden: de kou, kaarsen/haardvuur, vroeg donker, mooie wildgerechten, bijpassende wijnen: kortom gezelligheid en natuurlijk romantiek. Dit waren enkele begrippen die wij ook graag op onze trouwdag terug wilden laten komen. Daardoor was de periode en datum snel gevonden. De locatie uitzoeken ging ook vrij snel: wij hadden beide hetzelfde idee in ons hoofd (landelijk, romantisch, winters en intiem) en hebben eigenlijk direct bij Kasteel Sterkenburg in Driebergen-Rijsenburg het gevoel gekregen dat dit het moest worden. Dit is een kasteel dat nog steeds wordt bewoond, waardoor de inrichting warm en persoonlijk is en het personeel eigenlijk te gast lijkt te zijn. Onze dag hebben wij mogen beleven met een vrij klein gezelschap: zo’n 70 dierbaren, waarbij iedereen er vanaf moment één bij was, dat maakte het zo intiem! Naast natuurlijk de ceremonie was het samen dineren, lachen en genieten met dierbaren voor ons het belangrijkste onderdeel van deze mooie dag.”

donkerblauw vestje

Hoe heb je dat als bruidegom uiteindelijk invulling gegeven qua outfit? Hadden jullie een thema?

“Ik wilde heel graag een maatpak laten maken. Een pak dat speciaal genoeg is voor ons huwelijk, winters aandoet maar ook daarna nog voor speciale gelegenheden te dragen is. Toen ik bij Michael & Giso kwam en we alles goed bekeken en besproken was is het een zeer klassiek donkerblauw pak geworden, gemaakt van een prachtige stof. Wij hadden voor de gasten geen thema, wel als kledingsuggestie ‘Tenue de ville’ genoemd.”

“Het was mijn eerste keer dat ik een volledig maatpak heb laten maken.”

Speelde de mening van de bruid en het budget een rol in de keuze van deze outfit?

“Ik heb bij de eerste afspraak mijn (toen nog) vriendin meegenomen. Ik wilde heel graag weten wat zij mooi zou vinden. Ook hierbij bleek onze smaak weer hetzelfde te zijn! Wij hadden vanzelfsprekend wel een budget, maar het eindresultaat vond ik zelf wel belangrijker! Het is immers de mooiste dag van je leven!”

bruid en bruidegom onder aan trap

Je hebt uiteindelijk een best een klassieke outfit gekozen, vond je het moeilijk dat je vooraf de outfit niet kon aantrekken?

“Het was mijn eerste keer dat ik een volledig maatpak heb laten maken. Ik vond het spannend en ook best wel lastig. Maar door de manier van werken en kennis bij Michael & Giso was het niet lastig om dit volledig uit handen te geven!”

Profiel foto Rolf-Giso Heijkoop

Tailor's Note - Rolf-Giso Heijkoop

“Doordat Maarten in de winter trouwde ben ik op zoek gegaan naar een pak passend bij het seizoen, dat hij ook nog door kon dragen na de huwelijksdag. Het driedelige ton-sur-ton trouwpak past perfect bij de klassieke omgeving. Het leuke detail van de bretels, zorgen voor een feestelijk geheel wanneer het jasje uit gaat.”

Heeft de outfit en de pasvorm je achteraf verrast?

“Vanaf het moment dat ik het pak aandeed, zat het werkelijk als gegoten. Perfect was het pak en ik heb ook nergens over getwijfeld. Wanneer ik nu een “normaal” pak draag, denk ik elke keer: wat zit dit anders en vooral veel minder comfortabel!”

“Vanaf het moment dat ik het pak aandeed, zat het werkelijk als gegoten.”

blauw trouwpak
huwelijks ceremonie

Hoe zou je Michael & Giso typeren?

“Vriendelijk, vakkundig, begaan, rustig, hartelijk en meedenkend. Deze woorden passen volledig bij jullie. Ik heb drie afspraken bij jullie gehad waarvan twee na sluitingstijd en één in het weekend. Elke keer werd er alle tijd genomen om zaken uit te leggen, op te meten en mee te denken: het was geweldig! Echt een mooie ervaring die ik iedereen aanraad!”

Fotografie: Marilyn Bartman