Sil & Jolien

“Mijn naam is Sil van Duijnhoven, geboren en getogen in Cuijk. Ik ben inmiddels 27 jaar en ga door het leven als industrieel ontwerper. Momenteel werk ik als bedrijfsleider voor een straatmeubilair fabrikant, waar ik verantwoordelijk ben voor de marketing, sales en R&D. Naast mijn passie voor werken ben ik een enorme levensgenieter. Het liefst ben ik veel op reis, mis ik geen moment bij vrienden en familie en is er altijd wel een passie waar ik me vol in stort. Of het nou yoga of crossfit is, het huis verbouwen of een boek lezen, mediteren of feesten tot in de vroege uurtjes. Het kan mij niet druk genoeg.”

Je bent 6 juli getrouwd, hoe heb je deze dag ervaren?

“Het is cliché maar waar, het was de mooiste dag in mijn leven. De dag waar je een jaar al je energie en tijd in hebt gestoken. Een dag die zich al 100 keer in je hoofd heeft afgespeeld. Wat is er mooier dan dat die precies zo verliep als dat jij wilde. Alles zat de hele dag mee en vloeide zo prachtig in elkaar over. Prachtig weer, een ontspannen sfeer die van de gasten tot aan het personeel voelbaar was. Een dag waarop iedereen alleen maar kon stralen. Een dag waar je zelf niet anders kunt dan genieten en dat met de mensen die jij daar het liefst bij hebt. Zelfs onze leveranciers waren onder de indruk en gaven aan een heerlijke dag te hebben gehad.”

Decoratie voor bruiloft
Geruit tweedelig trouwpak

Kun je wat meer vertellen over jullie trouwlocatie?

“Aangezien we de eerste waren van beide families en vriendengroepen, hadden we geen enkel idee hoe zo’n dag eruit mocht zien. We begonnen met het idee om alles te laten regelen, zodat we ons zelf konden focussen op de verbouwing thuis. Na de eerste offertes waren we ondersteboven van de kosten van een bruiloft. We hadden wel een verwachting, maar merkte al snel dat wat wij mooi vonden niet in dat budget ging passen. Doordat we beide heel goed weten wat we willen en het niet voor minder willen doen, hebben we gekozen om het uiteindelijk zelf te regelen. Hoewel hier enorm veel tijd en management aan vooraf ging, kijk ik hier heel goed op terug. Zo sterk als dat wij hier als team aan hebben gewerkt, heeft ons wel doen inzien dat wij alles aan kunnen. Wat is er nou mooier dan zo’n journey afsluiten met een dag, die nog steeds dagelijks wordt besproken door vrienden en familie.”

“Ik heb vaak een net wat aparte smaak en daar hoorde dus ook een aparte stof bij.”

Wat was doorslaggevend om te besluiten je trouwpak bij Michael & Giso te laten maken?

“Vanaf moment één dat ik een van de brochures zag van Michael & Giso kon ik zien dat zij het snapte. Alles was tot in de puntjes uitgewerkt. Een prachtige uitstraling van het bedrijf moet ook betekenen dat ze mooie producten hebben. Eenmaal in het proces merkte ik aan alles dat Michael & Giso echte vakidioten zijn, met zulke mensen werk ik graag samen.”

kus bruidspaar in natuur

Je hebt voor een opvallende stof gekozen, hoe vond je het om het pak samen te stellen zonder dat je het daadwerkelijk kon aantrekken?

“Ik heb vaak een net wat aparte smaak en daar hoorde dus ook een aparte stof bij. Als ontwerper heb je vaak zelf een beeld bij hoe iets moet worden en kun je het visualiseren. Echter merkte ik hierbij dat ik er minder gevoel bij had en moest vertrouwen op de kennis en ervaring van Michael & Giso. Hier had ik wel even moeite mee. Dankzij de zelfverzekerde en goed onderbouwde argumenten van Michael en Annelies werd ik gerustgesteld. Enkele beelden van vergelijkbare stoffen in uitvoering hielpen me uiteindelijk de knoop door te hakken.”

Waarom heb je gekozen om een pak op maat te laten maken?

“Het begon er mee dat ik in elk geval een overhemd op maat wilde. Ik heb altijd moeite een passend overhemd te vinden. Daar kwamen speciale voorstellingen over het pak bij, bijvoorbeeld de kleur groen. Uiteindelijk kwam het neer op een maatpak of een compromis, en voor mijn bruiloft wilde ik geen compromis aangaan.”

Grijstint smart casual. Button down

Tailor's Note - Michael Oei

“Sil heeft van zichzelf een uitgesproken stijl. Deze wilde we terug laten komen in het trouwpak. Ik heb vooral gekeken welke kleuren goed bij hem zouden staan en aansluiten bij de excentrieke wensen van Sil. De bruine stof straalt klasse uit door de blauwe ruit krijgt het pak een moderne stijl.”

Heb je bij het uitzoeken van je pak rekening gehouden met de outfit van je partner?

“Zo professioneel als dat ze zijn moest mijn partner de beelden en stof van haar jurk aanleveren. Aan de hand hiervan werd er bekeken of mijn outfit niet zou afstaan bij die van de bruid, zonder dat ik zelf de outfit van haar te zien kreeg. Dit hebben ze echt super gedaan, want het plaatje is prachtig geworden.”

Heeft de outfit en pasvorm je achteraf verrast?

“Na de keuze van de stof, het ontwerp etc. heb ik me zo min mogelijk proberen voor te stellen hoe het eruit kon gaan zien. Op deze manier kon ik zonder verwachtingen het pak ophalen. Was ik verrast? Ja zeker, maar met al het positieve van het woord. De stof de details en afwerkingen kwamen prachtig samen. De broek en het gilet paste perfect en dat is heel knap want ik heb een lastig figuur. Pasvorm van de blouse had ik in eerste instantie nog mijn twijfels over, maar ook hier had Michael weer 100% gelijk, want ook deze was perfect.”

Dresscode bruiloft
schoenen bruidegom

Wat is de reden dat je ook schoenen op maat hebt laten maken bij Michael & Giso?

“In de winkel en op tafel lagen er enkele voorbeelden van schoenen die M&G kon leveren. Daar stond heel toevallig een model tussen wat ik wel heel tof vond. Hoe fijn is het als je de schoenen ook nog kunt afstemmen op de kleren bij dezelfde leverancier. Dat zorgt ervoor dat het altijd matcht. En ja ook dit klopte weer!”

“Hoe moeilijk het ook is, laat je eens verrassen door de echte vakidioten.”

Wat is je advies naar toekomstige bruidegoms tijdens hun zoektocht naar een trouwpak?

“Hoe moeilijk het ook is, laat je eens verrassen door de echte vakidioten. Ik heb een duidelijke sfeer en beeld besproken met Michael, daarop hebben we samen een stof en ontwerp uitgekozen. Uiteindelijk heb ik met volledig vertrouwen in Michael losgelaten op de detailleringen en afwerkingen.

Bruidsboeket
Bruidstaart inspiratie

Hoe zou je Michael & Giso omschrijven?

“Het zijn vakidioten met een enorme passie en kennis van zaken. Het is een professionele omgeving wat je in alles terugziet. Van de detailleringen tot aan de hoge kwaliteit materialen en de communicatie en het management rondom. In de winkel hangt een heerlijk sfeertje en er wordt alle tijd voor je genomen en aan het hele proces zit een persoonlijk tintje. Als ze dan ‘’kennelijk’’ ook nog eens meewerken aan een surprise element voor je bachelor day, dan weet je zeker dat je een geweldig bedrijf hebt getroffen. Om niet te vergeten wat voor een awesome pak eruit is gekomen, wat ik met volle trots de hele dag heb gedragen. Deze kwaliteit bleef tevens niet onopgemerkt en werd de hele dag bekroond met eindeloze complimenten.”

Fotografie: Lott’s Photography
Videograaf: Liefste Dag